Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог, използващ художествена измислица за поглед върху живота. Фен сайт на най-добрият комедиен материал в страната- Бойко Борисов и ГЕРБ
Автор: ssstto Категория: Политика
Прочетен: 9812605 Постинги: 1481 Коментари: 5889
Постинги в блога от Юли, 2009 г.
2 3  >  >>
image

Миналата година  800 000 туристи от Чехия посетили Хърватска, където те на спокойствие си  пийвали  биричка, хапвали риба  и се плацикали на Адриатическото крайбрежие.

Но тази година  ваканцията на чехите в Хърватска е напълно съсипана от нахалните чешки политици, които със започването на лятото се разсъблякоха като Азис и Китаеца, и  пренесоха предизборната си кампания в посока към хърватските плажове.

Десноцентриската Гражданска демократична партия на
бившия премиер Мирек Тополанек  е пръснала 100 билборда в Хърватска и 9 в Словения с четирима свои политици само по бански, сред които и Тополанек-вторият отляво, за изборите, които ще бъдат чак през октомври. Тополанек има опит в  политическия  стриптийз- миналия месец той лъсна на снимки от вилата на Берлускони.

Сигурно Тополанек ще победи чешките леви с такава прецизно ориентирана кампания, тъй като никой от електората на левите няма да види билбордовете. И в Чехия само 5000 пенсионери ходят на море. Сега вече знам защо Синята коалиция не спечели изборите-Иван Костов не се съблече,
защото всички щяха да видят, че е обрасъл с козина, нали е върколак. 
 
 /earthtimes.org, снимка-Miran Alijagic, или това дървено видео на reuters

Последна промяна на 02.08-на българските медии  им бяха нужни три дена да открият тази новина, явно кризата и жегата им се отразяват като забавят реакциите им.

Категория: Политика
Прочетен: 3032 Коментари: 4 Гласове: 2
Последна промяна: 03.08.2009 13:52
С тонове вряло мастило и с нагнетена пропаганда, на която би завидяла и Китайската национална телевизия в медийния континуум се води война  между "обикновения симпатизант" на Генерала Николай Бареков и  олигархичния кръг “Капитал”.

През седмицата “политическия експерт” Стефан Гамизов от ефира на БТВ успя да свали предсрочно номинираната за земеделски министър Десислава Танева. Гамизов  предупреди  Бойко Борисов да не позволява босът на "Капитал"  и шеф на Конфедерацията на робовладелците (които в Абсурдистан се наричат работодатели) и индустриалците в България  Иво Прокопиев да кадрува зад гърба му, за да си спаси затъващия си, според плъзналите  слухове, бизнес.
 
В отговор всички капиталци завихриха епистоларна буря в защита на боса си, когото всички  започнаха да спрягат за задкулисното плашило в държавата. В копи-пейстната статия от Капитал
в блога си Бареков след думите на Гамизов "Не желаем ние, гражданите на България, да спасяваме бизнеса на един човек, който очевидно има бизнес неуспех - говорят се ужасяващи неща" Капитал пише:

На това място вместо с журналистически рефлекс Бареков реагира като току-що назначен говорител на правителството на ГЕРБ:“Това, което аз мисля, че Бойко Борисов каза много ясно, е, че икономически групировки и структури няма да имат влияние в това правителство.”

След като толкова години бях сам в обвиненията си срещу неформалния говорител на главния пожарникар и се уморих,  щафетата ще бъде поета от
влиятелния вестник     "Капитал -        най-добрия приятел на супербогатите и техен неформален говорител, защитаващ свободното слово, като търси сметка от тв водещ за изказване на негов гост. 
Категория: Политика
Прочетен: 3023 Коментари: 4 Гласове: 2
Последна промяна: 26.07.2009 19:42
Вчера стана ясно, че най-големите врагове на Бойко Борисов по време на управлението му ще бъдат избухливия  му нрав и непослушния  му език.  А най-големият му успех ще бъде ако освен с Божидар Димитров се сприятели и с госпожа Реторика.

По обяд вчера лидера на ГЕРБ
обяви състава на кабинета си пред президента, а  в новините на живо в 19,30 БТВ смятаха доволни като патриарх Евтимий да го коронясат с триумфално интервю на живо. Но едва ли интервюто е протекло според плана на БТВ.  

Когато Теодора Енчева попита Бойко "Участието на професор Божидар Димитров в правителството компромис ли е? Той може да не бъде подкрепен от Синята коалиция (при гласуването на кабинета, понеже е агент на Държавна сигурност). Нямат ли значение за вас гласовете на Синята коалиция?" Бойко Борисов  избухна
в мъжествена защита на Божидар Димитров срещу Синята Коалиция и Мартин Димитров, обвинявайки ги в лицемерие, понеже "и те са имали агенти на Държавна сигурност", и в прилагане на  "номерца".

Това е новият ни премиер в цялото си бляскаво умение да говори добре и убедително, и чийто тон
не може да се предаде точно в писаните медии, затова гледайте го за да знаете какво размахване на пръст и какъв смях ни очакват през следващите 4 години:



Продължавам мързеливата традиция  първо да качвам клипове във vbox7, където да се гледат хиляди пъти, и после в блога ми, но така  е когато мозъкът ти ври на 45 градуса. Този клип за 24 часа е гледан 1500 пъти, оценките за него са 92+ и 4-, а коментарите- почти всички в подкрепа на ББ. А-А-А-Р-Р-Г-Х!

Миналия месец прогнозирах,  че Бате Бойко ще се държи точно по този арогантен начин. Но нали затова го избрахме?!  И за да бъде конкуренция на Слави Трифонов, също;)      

А и щом знае как да подпали сърцата дори и на интелектуалците в Дарик радио, които след изборите обявиха дясна победа с "нали гласувахме за тази промяна", няма начин този път да сме сбъркали в избора си на Спасител?! А спасител е просто синоним на пожарникар.
Категория: Политика
Прочетен: 12622 Коментари: 23 Гласове: 3
Последна промяна: 25.07.2009 06:46
Ако някой иска да прочете някаква расистка, антиинтелктуална статия защо Обама е студен като кучешка муцуна и как нямал намерение да насърчава демокрацията в света, като започва войни с изфабрикувани обвинения, а Джордж У. Буш бил много свестен човек, без капчица расизъм и  загрижен за добруването на света- actualno.com е точното място където могат да се намерят подобен род антиамерикански инсинуации. Очаква се утре Обама  лично да долети на Стелт и да бомбардира  офиса на предателския сайт аctualno.com, който досега не е произвел нито една своя собствена "новина".

Странно откъде  е изкопана тази "новина". В гъгълнюз я няма.


image
Категория: Политика
Прочетен: 4146 Коментари: 7 Гласове: 2
Последна промяна: 21.07.2009 07:05
Ако по време на управлението си Бойко Борисов се препъне медиите ще му осигурят меко приземяване. Ако някой иска да се поклони на новия ни премиер-да не се опитва -заради цялата кохорта плонжиращи  пред него просто няма да намери място. А ако смята да го критикува да види какво се случи с Велислава Дърева.

В сряда, 15-ти юли, в сутрешния блок на БТВ журналистката Велислава Дърева  разкритикува
медиите и лично водещия Николай Бареков, че обслужват божествения ореол на Бойко със слагачески  материали, като този Бойко, грабвай секирата!. Дърева иронично описа Бойко Борисов като богоподобен, а егото ще бъде водеща светлина по време на неговото управление. 

И
Бате Бойко наистина грабна секирата. Почти веднага в студиото се обади самият Той, и изля една гневна тирада срещу Велислава Дърева, как можело вече да не харесва идеалната му персона:

                

От както в
сряда качих клипа в vbox7.com, той е бил гледан 500 пъти, не толкова малко за видео в категория "политика".

Според Алекс Симов бъдещият ни премиер е просто един обикновен телевизионен зрител, осъзнал, че политиката е изцяло медиен процес.

Когато се разбра, че лидера на ГЕРБ иска да се включи в ефир
Дърева изрази мнение, че ако Бойко Борисов смята и занапред да се включва на всяко интервю няма да може да си върши работата. А Бареков попита дали не е добре да имаме премиер с винаги вдигнат телефон! А защо не и с няколко непрекъснато включени телевизора за да контролира всичко което се говори по негов адрес?

Според Бареков включването било "полемика", която "се е получила добре" и "му правила чест" на Бойко, докато Велислава Дърева предварително усети, че "пак ще се караме".

Тази поредна медийна изява на лидера на ГЕРБ беше представена от медиите в положителна светлина-"Борисов: Имунизиран съм към плонжиращите", докато днес не излезе анализа на Антоанета Пунчева от Deutsche Welle.

Ако някой мисли, че е уместно един политик, а още повече премиер да звъни по телевизиите и да държи назидателни речи на критикуващите го, нека се запита в коя цивилизована държава се случват подобни неща. Или какво щеше да последва ако вместо Велислава Дърева в БТВ беше журналист от "Ню Йорк Таймс" или лондонския "Таймс"? На мен ми е бедна фантазията. 

В цивилизованите държави правителствата си имат говорители, отракани в медиите, чиято задача е да отговарят на критиките по "подходящ начин". Прочетох го в Уикипедия. Надявам се и някой от ГЕРБ да го прочете.

В държавите с нетолкова утвърдена демокрация политиците си имат неформални говорители. И които обикновено отричат да са от плонжиращите.

А 
ако някой все още смята, че Бойко Борисов е постъпил демократично, ето какво e изкомандвал на Бареков:
Как си ме представяте мене - Иво Прокопиев или някой си там, не знам кой си представяте - да ми влияе и да ми прави кабинет! Само да си помислиш това и трябва да се извиниш за въпроса!
Категория: Политика
Прочетен: 5675 Коментари: 5 Гласове: 2
Последна промяна: 20.07.2009 22:40
image

Винаги е приятно да видиш, че и лидери на Великите сили са като обикновените хора, и понякога сръбват биричка след тежък работен ден. Ето - на 16 юли германската канцлерка Ангела Меркел завела руския президент Дмитрий Медведев на кръчма в Мюнхен, след като договорили как ще си поделят нефтените залежи на Луната

imageА Бойко Борисов се хвали
със снимки с Ангела Меркел направени неочаквано за нея в някакъв тъмен коридор. Бат" Бойко не те ли избрахме, за да пиеш бира с канцлерката и тя да пусне еврофондовете? Хммм, сякаш Меркел  си мисли "кой е пък този бодигард и какво иска?".

/от gettyimages през daylife/ 
Категория: Политика
Прочетен: 5766 Коментари: 10 Гласове: 4
Последна промяна: 19.07.2009 21:06
На 13 юли доцент Красимир Лещаков е подновил разкопките на праисторическото селище край село Ябълково, Хасковско. Това лято екипът на археолога ще  проучва 10 декара в местността "Кара бюлюк".

Разкопките край Ябълково са започнали през  2000 година, като част от спасителна операция по трасето на ЖП линията Пловдив-Свиленград, и досега са разкопани 20 декара.

Проучванията показват съществуването на най-голямото ранно неолитно селище, за което специалистите смятат, че е на повече от 8000 години, а площта му се изчислява  на 100 декара.

Археолозите са се натъкнали на останки от големи жилища, отбранителен ров, светилище и други артефакти. Част от находките вече са предоставени на Регионалния музей в Хасково. Сред тях е и 60-сантиметров каменен фалос-символ на култа към плодородието. Ще бъде подходящо допълнение към колекцията на музея от двуметрови грънци. 

Но дали гигантски
каменен фалос е достатъчен за да направи доцент Красимир Лещаков известен колкото  професор Николай Овчаров?
Категория: Новини
Прочетен: 2141 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 19.07.2009 18:22
imageВчера комунист №1 получи вот на доверие на една от онези бюрократични структури, които обичат да създават политиците, наречена  Национален  съвет на БСП. 129 гласували "за" и 22 "против"  Станишев да доубие партията столетница, която според Кристиян Вигенин е в агония, след като  "загуби битката за морала, а  това е смъртоносно за една лява партия".

Още щом взел думата
Станишев, поискал незабавно вот на доверие, а чак след това отчет за изборите. Той заявил, че "за 4 години  не е направил нищо, от което да се срамува" и че винаги е готов да  изпълни задълженията си, и сигурен в изхода от гласуването излязъл   да копае гроба на БСП.

След вота на доверие Станишев изнесъл доклад какви щети успял да нанесе на България, в което сам се убедил, докато пътувал из страната по време на предизборната кампания.
 
Татяна Дончева, която от два месеца е вън от политиката и се презарежда пред телевизора, и е жадна за медийни изяви, заявила
"БСП се сблъска със стена от недоверие и трябва да си го възвърне първо на местно ниво, а след това и национално, но с лица, които ще пробият стената". Защо тази жена иска най-уважавания български политик в чужбина да бъде отстранен от поста лидер на БСП?!

Но това не е краят, както във всяка партия и в БСП следват безумни, безкрайни и неразбираеми  процедури, събрания, конгреси, съвети и делегати.  Дано бате Серго в последните 6 месеца да си е водил записки по случая СДС.
/Стандарт/

Последна промяна:20.07 Целия вот е бил един театър, защото 
Националния  съвет на БСП не е избирал Станишев, че да може с вот на доверие да го отстрани.
Категория: Политика
Прочетен: 2601 Коментари: 3 Гласове: 2
Последна промяна: 20.07.2009 19:24
По време на учредителната сесия на Европейския Парламент- на 14, 15 и 16 юли в Страсбург, се разбра, че бившия ни външен министър Ивайло Калфин ще си паркира задника на много високо ниво в  комисията по бюджет като заместник-председател. Филиз Хюсменова и  Метин Казак засега са само предложени за заместник-председатели, но се очаква на 20 юли, понеделник, инструментът на върховната власт Ахмед Доган да им раздаде техните порции, с гласуване.

Ето какво е снимал на  първата пленарна сесия на европейските депутати  гост-фотографът на сайта на   Европарламента Мими Молика.

Долната снимка се нарича "посетители в Европейския парламент". Моля ви се, ясно се вижда, че това са призраци. В парламентите не може да "влиза" всеки за да си вре носа в управленските работи. Трябва да си високообразован, с голям опит, с поне два чужди езика, с чист изказ и остър ум. Или може да си просто рапър.

 image


Докато се шматка из коридорите на Европарламента този евродепутат не чува ли как 
зад гърба му се търкаля едно голямо каменно кълбо на което пише "Турция", а друго с надпис "криза" идва към него?

image
                                                                                                                                                                               
Всемогъщи Аллах, кой е позволил на Мими Молика  да снима тази свинщина и да я нарича "И това е част от напрегнатото ежедневие"? Емирът на Катар беше прав когато им каза на евродепутатите "демокрацията е надценена". Ако това се беше случило в някоя държавна институция в Катар сервитьорите на секундата щяха да са хвърлени в затвора, а в демокрацията "ежедневието" се превръща в "изкуство". Всемогъщи Аллах!
 
image           

Моята любима снимка "поглед към цветния мокет в кафенето на Европарламента".

image



Поглед към пленарната зала на двореца на Один, иззад гърба на някакво скандинавско джудже.

 image
Категория: Политика
Прочетен: 2291 Коментари: 2 Гласове: 2
Последна промяна: 19.07.2009 11:43
Политическите институции периодично сами  се подлагат на  унижение, като си забъркват в каши, които после се опитват да оправят за да докажат, че наистина работят.

Тази седмица кашата отново
е "Бум Мада Фака Маниака" на името на бургаската политическата легенда Тодор Жаков Йосифов, чиято блестящо започнала кариера в политиката смятахме за потънала дълбоко в морето. Но той е в списъка на новоизбраните  народни  представители от 41-ия парламент, публикуван на сайта на Народното събрание, макар да не се закле, след като на политиците беше внушено от медиите, че рапа е лоша музика и Маниака ще бъде леке върху ГЕРБ-а на рицаря на бял кон.

Името на Тодор Йосифов се появи и в списъка на ЦИК под номер 189, понеже не изпрати до комисията заявление за отказ. Вместо това Маниака написа молба до ГЕРБ, че се отказва от депутатското си място, защото  младите и активните си мислят, че държавата се управлява от Бате Бойко, а не по закони.

Но може би  Маниака, също както и Барак Обама, се е заклел на тайна и специално организирана за него
церемония в много интимна обстановка? Eто го първият гьенгста-гьенгста рапър депутат:   

image

През седмицата в интервю за Българското национално радио  професионалното си мнение даде рапъра Серафим Мартинов-Сарафа. Той се изказа доста остро срещу Toшко Йосифов: "Рап музиката на Маниака не става".

Според Сарафа ако човек не може да направи един свестен рап, какъв политик може да бъде?! Серафим
Мартинов, който си призна, че е гласувал "за Бойко Борисов" беше разочарован- "Ако знаех, че Маника е в листата на ГЕРБ, сигурно нямаше да гласувам за тях".

Категория: Политика
Прочетен: 2652 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 19.07.2009 08:41
           image

Eто го Даниел Радклиф в Лондон на седми юли на премиерата на "Хари Потър и Нечистокръвния принц", шестия филм от поредицата, да се кефи на дъжда, предизвикан с помощта на неговата магическа пръчка. Напоследък филмовите хитове са само с герои, много опитни със своите магически пръчки-първо Бруно, а сега и Хари Потър.

Поради невиждания интерес в Бълагрия към  премиерата на "Хари Потър" тази нощ  ще се отворят още салони за прожекции, при цена за билета от 12 лева в София. За толкова пари в Полски Тръмбеш можеш да си купиш пет летящи метли.


 /снимка-daylife/
Категория: Новини
Прочетен: 1702 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 17.07.2009 18:20
imageНе всеки ден  човек може да попадне на новина как фирма създава  по поръчка на военните гнусни, нелепо наречени роботи, които ще се скитат наоколо и ще се хранят с мъртва плът, докато един ден не се разбунтуват и не изтребят човечеството, но познайте какво? Днес е един такъв ден. 


Американската компания Robotic Technology по поръчка на Пентагона разработва робот, който може да използва като източник на енергия всякакви органични материали-трева, дървета, стари мебели и трупове.

Моделът EATR (енергийно независим тактически робот)  е способен да извлича енергия от биомаса, а също да използва  бензин, керосин, дизелово гориво, растително масло и слънчева светлина.

Под биомаса се разбира не само растителност, но и мъртви тела на хора и животни, които изобилствали в зоните на въоръжени конфликти.
 
На базата на EATR влюбените вдйнолюбците от Пентагона можели да създадат различни модели роботи -от медицински до истински  "терминатори".

Обама, защо искаш да ни убиеш?

/от Jason Linkins през HuffPo

Категория: Новини
Прочетен: 2543 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 17.07.2009 07:05
image

Вчера  на първото заседание на 41-то Народно събрание    всички новоизбрани депутати
положиха клетва. E, почти всички, Тодор Йосифов липсваше, защото се лекува в клиника от маниакално пристрастяване  към даване на интервюта в стил бургаски рап. На заседанието на парламента на балкона един богочовек се възхищаваше с умерена загриженост на своето творение, което ей така, от едното нищо, направо от хаоса, създаде-цялата тази партия ГЕРБ. /Getty Images през daylife&В.Дърева/
Категория: Политика
Прочетен: 7802 Коментари: 15 Гласове: 1
Последна промяна: 15.07.2009 21:46
imageНе плачете журналисти, господин Бум-Мада-Фака-Маниака на когото не можахте да се наситите последната седмица, утре ще трябва да се закълне като депутат. Разбираемо е защо Бате Бойко си удря главата в стената-не  защото не може да запомни имената на депутатите си, a защото се чуди как да спре  глутницата журналисти да се нахвърлят върху  Тодор Йосифов при поредната му поява и как ГЕРБ да не бъде отнесен  от пороя на безхаберието, което ще проличи утре.

Както сигурно всички знаят депутатите ГЕРБ днес се събраха за първи път в хотел Sky Way днес в Симеоново за да се учат да рапират. O
т срещата излезе новината, че бившият рапър от Бургас с прозвището Тодор Йосифов-Маниака е поискал да бъде отзован от листата за народни представители. Желанието на Тошко е в следствие на изричното настояване на лидера на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов. Медиите съобщават, че "отзоваването" е станало с писмо на Тошко Йосифов до членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. 

Проблемът, който не забелязват стенографите на Бойко Борисов от медиите е, че
Изпълнителната комисия на ГЕРБ  НЕ Е Централната Избирателна Комисия, която журналистите смята за едно гнусно сборище на маниаци на тема спазване на законите. Но България все още не е ГЕРБерска република, в която депутатското място да е концерт по желание.  Ако се следват законовите процедури би следвало  Маниака Йосифов да подаде молба до ЦИК. Но до 16,30 днес това не е било направено. Ако това не е станало до края на работния ден на ЦИК ( 19,00?) би трябвало Тодор Йосифов да се появи  утре в Народното събрание, да се закълне и след като бъде назначен на друг пост  или си подаде оставката да бъде заместен от някой друг.
Категория: Политика
Прочетен: 2186 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 14.07.2009 07:05
image

Бате Бойко е истинска секс икона-той има тяло за което всеки е готов да умре-не само манекенките рекламиращи RING.BG, а също и най-големия мислител след Аристотел Петьо Цеков от вестник Сега, който смята, че Бате Бойко  "ако не краде, ако не лъже, ако не корумпира и не трупа пари, за да ги хвърли в отчаяна кампания през 2013-а" няма начин да се провали. Петьо Цеков абсолютно прав-историята показва, че ако както се случи със Силвио Берлускони или Бил Клинтън, Бате Бойко бъде  замесен в секс-скандали, а той започва обещаващо в това отношение, няма да се провали на следващите избори. Надявам се бъдещият ни премиер и в  Брюксел да предизвика такава сензация както в Сливен, и  към България да потекат реки от пари, след като Ангела Меркел само по бледолилаво бельо му се хвърли на врата.

/24 часа- след бенефисния мач в Сливен по случай 15-годишнината от победата на България с 2:1 над Германия, снимка: Пиер Петров/


От снимка на BulPhoto става ясно чия е била идеята за тази гореща фотосесия на бъдещият ни премиер-на неформалния му PR Митьо Пищова.

image
 

Категория: Политика
Прочетен: 10716 Коментари: 6 Гласове: 2
Последна промяна: 13.07.2009 21:23
2 3  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9812605
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094