Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2012 12:33 - Някой си Волдемор докарал $2 милиарда загуби на банката си, но идиотския му шеф общо взето няма нищо против
Автор: ssstto Категория: Бизнес   
Прочетен: 1235 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.05.2012 08:00


Преди няколко години банката"Джей Пи Морган Чейс”  в коалиция с други съсипаха не само американската икономика, а и световната, но въпреки това бяха спасени с милиарди долари, като шефовете им продължиха да вземат заплати с милиони вместо да влязат в затвора. От тогава нищо не се е променило заради съпротивата на финансовия сектор срещу закона Дод-Франк, въвеждащ по-строга регулация за да се спре безотговорното поведение на финансовите маниаци, смятащи, че саморегулацията "върши работа". 

Но банкстерите продължават  да профукват  
на воля милиарди, както станало в лондонския клон на  "Джей Пи Морган Чейс",    загубил около  два милиарда долара заради брокер, наричан от колегите си  Волдемор-злодея от филмите за Хари Потър. Волдемор се предполагало, че трябва да сключва сделки за намаляване на кредитния риск на банката (хеджиране), но те в края на краищата се оказали чисти спекулации.

Шефът на банката Джейми Даймън е
твърд противник на  финансовата реформа,  която би предотвратила тази загуба чрез  по-затегнат контрол. Даймън признал, че този "колосален провал" не помага на аргументацията му в полза на финансовата дерегулация. Но въпреки това  той щял да си остане твърд противник на по-стриктния контрол и защитник на саморегулацията за да може да си търгува с дериватиколкото си ще. Защото данъкоплатците винаги са готови да се притекат на помощ. 

 Обаче не сте чули най-лошото. Този имбецил Джейми, на който му е кеф да си играе с динамит, е в управата на нюйоркския клон на Федерелания резерв, институция  която може да налива милиарди в закъсали банки. 



Тагове:   банки,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9783088
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094