Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2018 22:10 - Бележка за новия хотел, който се строи на г....а на челните коловози на Централна гара, гр. Пловдив
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 446 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Опа, колеги, грешка - писах "строи се", а хотелът го строят, от "Астра Билдинг Груп", чиито контейнер с лепенка "инвестиционен контрол" и номер 33, стои точно до строежа. Хихи, не зная кои са тези господа, обаче е факт, че скромната, мисля, шестетажна сграда с бая набъкани една в друга стаи, която неуспешно си дели пространството със западния влаков перон на ІІІ до VІ челни коловози на пловдивската централна гара, задънвайки ги по един любопитен начин, който предизвиква вниманието на всички пътници, които не могат да стигнат до влаковете на крайните коловози, сред които бях и аз днес, всъщност наистина е хотел. Поне така ми беше обяснено от един строителен работник, който полираше пода във все още ремонтиращата се западна чакалня на Централната гара в Пловдив. "Да не би това да е някаква допълнителна сграда към гарата" попитах го хитро аз, а човекът най-откровено си каза, че не била. Е, колеги, лоша работа.
Като гледам, от инвестиционния контрол на "Астра Билдинг Груп" ще има бая да се мъчат с туристическия таргет на тоя хотел - натъпкан във вече ремонтираната и засияла с оригиналната си архитектура отпреди век Централна пловдивска гара, ще трябва да се сравнява с нея, па сигурно, богатите клиенти, ще имат да влизат в гарата и да питат, това ли е хотела... Леле... Сигурна съм, че ще има и такива, все пак, на един адрес ще бъдат двете сгради))). 
Един приятел каза по този повод,  и имайки предвид моментното лошо състояние на железницата у нас вероятно, плюс някакви неразбрани представи, дето след като се чустват липса на локомотиви, значи, влаковете като бройка ще намалеят, може би, та той сметаше, дето челните коловози, може би, щели да изгубят своята роля, след време, да речем?! Аз пренебрегнах това, тъй като този мой приятел, не е шеф на БДЖ, нито Министър на транспорта, нито началник на Централна гара, гр. Пловдив. Смятам, че така е разумно. 
Освен, ако от "Астра Билдинг" не решат да турят едни хубави шумоизолации, дано, на стаите, пък хотелът да се рекламира, като единственият в Европа, построен на перон на втора по големина в съответната държава жп гара, дам, и най-сетне, по тоя начин, тази новострояща се сграда, хем да оправдае финансите, похарчени за нея, хем да се свърже, ама истински, не на хартия, с градоустройствения план на Пловдив, град на 5000 години, 200 000 жители, център на Южна България, с пряка железопътна връзка със столицата на държавата... Как не са се сетили инвеститорите, къде строят, брей))).  А не са малко парите, хвърлени там, очевидно, леле... 








Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651232
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031