Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2006 00:29 - Вoйната в Ирак-месец юни 2006-та
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 2011 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.07.2006 13:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Въпреки,че водача на Ал Кайда в  Ирак  Абу Мусаб аз Заркауи беше убит на десети юни броят на убитите иракчани за миналия месец не намаля.Според  държавните власти на Ирак през месец юни
са били убити
1009   иракчани и ранени 1771.През май са били убити 932-ма и ранени 1423-ма . Наследникът на Заркауи шейх Абу Хамза ал Мухаджир е специалист по екслозивите и се е сражавал в Афганистан.


Според конгресмена Джон Мурта досега войните в Ирак и Афганистан са стрували на САЩ половин трилион или 500 милиарда долара.Най-радостни от тези разходи разбира се са фирмите които произвеждат оръжие и обслужват войниците в Ирак като Халибъртън на вицепрезидента Чейни.


През този месец  стана ясно,че ЦРУ е следяло всички банкови преводи през системата СУИФТ базирана в Белгия  за да спре финансирането на тероризма.Белгийското правителство започна проверка  на законноста на шпионирането.Много съм скептичен към резултата.

Един друг конгресмен републиканецът Питър Кинг поиска да се дадат на съд издателя на вестник "Ню Йорк Таймс" който направи разкритието за СУИФТ,автора на статията и редактора."Уолстрийт Джърнъл" който  също писа за това няколко часа след "Ню Йорк Таймс" го нападна-"не знае ли "Ню Йорк Таймс" че САЩ са във война и не бива да пречат".Вицепрезидента Чейни нарече разкритието "безотговорно".Много хора в САЩ са недоволни от "Ню Йорк Таймс" и тексаски университет даже прекрати абонамента си за вестника.


Върховният съд на САЩ обяви  военните трибунали които съдят задържаните в затвора Гуантанамо за нарушаващи законите на САЩ и Женевската конвенция .Военните трибунали бяха създадени с решение на президента Буш,който пък се позоваваше на решение на Сената или Конгреса на САЩ за по-големи правомощия на президента..Буш отказа да закрие трибуналите.Толкова за демокрацията в САЩ.През миналия месец излезе и филма "Пътят до Гуантанамо" в който трима британци разказват за мъченията в затвора.


CNN направили анкета с въпрос "Кой е най-големият проблем в този момент за страната ни?".Имало отговори за зачеркване.На първо място бил тероризма ,на второ войната в Ирак.Една друга телевизия-CBS, направила анкета без да дава готови отговори и на първо място бил батака в Ирак с 28%,а тероризма на   пето място с 5% след проблемите за икономиката-15%,емигрантите-12% и цените на бензина-6%.


Последната новина от днес е от Арнолд Шварценегер-губернатор на Калифорния.Калифорнийските  власти  следяли антивоенните и политически митинги като част от мерките за борба с тероризма.БКП и враговете на народа и комунизма ряпа да ядат,той Арни що пари има да шпионира,пък и какви съвременни средства.




Тагове:   месец,   юни,   Ирак,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9805781
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094