Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2007 19:38 - Европейската комисия почти разобличи в-к Стандарт, българските журналя ХИЧ
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 5989 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2007 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Честит ви скапан Европейски Съюз лъжливи копелета от вестник Стандарт и на всички други журналя дето си крият главите в пясъка.Напоследък  вестник Експрес и битият му журналист са абсолютен хит и засегнатите конкуренти се чудят как да измислят нещо по-сензационно, че да си върнат читателите.

Днес във вестник Стандарт,собственик на онзи международен мошеник Майкъл Чорни се появи анонимна новина:
Брюксел поиска 4 оставки
Еврокомисията притиска премиера Сергей Станишев да освободи четирима министри от кабинета си, научи "Стандарт". Брюксел настоява за отстраняването на трима души от квотата на БСП - шефа на здравното ведомство Радослав Гайдарски, на социалното - Емилия Масларова, и на регионалното развитие - Асен Гагаузов. От ЕК са поискали да бъде сменен и министърът по бедствията и авариите Емел Етем, която е от ДПС.
От НДСВ продължават да твърдят, че единствената сигурна жертва от техните редици е министърът на правосъдието Георги Петканов. Една от причините е предстоящият доклад на Еврокомисията, в който ще има унищожителни критики по глава "Правосъдие и вътрешен ред". Самият Петканов също отдавна иска да премине на по-спокойна позиция.

Само,че тия номера като на ченгето Ангел Александров,бивш?(скоро?) шеф на Нац.сл.служба не минават в Европйският съюз.След обяд се появи опровержение на  говорителят на Европейската комисия Марк Грей.

Европейската комисия опроверга категорично информацията в днешния брой на столичен ежедневник за оказван от нея натиск върху министър-председателя Сергей Станишев да уволни определени министри.
Прочетохме информацията, според която Европейската комисия била оказвала натиск върху премиера Станишев да уволни четирима от неговите министри. Тази информация е напълно необоснована, заяви за БТА говорителят на Европейската комисия Марк Грей.
Европейската комисия не се меси във вътрешните работи на България. Българският министър-председател, и само той, може да взема решения по състава на своето правителство. Подготвяният от Европейската комисия доклад в контекста на процеса за мониторинг в правосъдната област и вътрешните работи по никакъв начин не е свързан с въпроса за състава на българското правителство, подчерта Марк Грей.


Друго е важното-никъде в копипействното опровержение в днес.бг, дарик.нет, актуално.ком и дир.бг не пише кой е тоя ежедневник който е пуснал анонимната сензационна новина.

А ежедневникът  със голяма склонност към фантастика е вестник Стандарт.

Очевидно някои хора още не влезли  в Европейският съюз.
 


Тагове:   стандарт,


Гласувай:
0



1. meto76 - В-к Стандарт е определено един от ...
29.05.2007 21:36
В-к Стандарт е определено един от манипулативните и необективни вестници в страната.Води някакви странни кампании против БТК и за Мобилтел, против НДСВ и за тоя, който плати повече.
цитирай
2. ssstto - понякога като за БТК и НДСВ
29.05.2007 21:39
съм напълно съгласен
цитирай
3. viovioi - аз съм склонна да вярвам на"Стандарт"
30.05.2007 09:48
Европейската комисия побързала да опровергае защото "тя не се меси във вътрешните работи на България", само подготвя доклад....Техните инструменти са други и тепърва ще ни светне що е то политическо лицемерие, икономически манипулации и шантаж.Има ли наивни да вярват в кристално чистите им намерения ? ЕС е един нов ексепимент в който здраво се натиснахме да се влкючим.Експеримент на пълна икономическа, политическа и законова зависимост.ЕС Парламент,ЕС знаме,ЕС валута,ЕС химн, ЕС граници,ЕС интереси.В работата си ползвам единната европейска номенклатура за кодифициране на стоки"ТАРИК" Там ЕС определя икономическите правила, мита,квоти,плафони и всички отношения с трети страни.Това за мен значи само едно:живеем в държавата ЕС.
цитирай
4. анонимен - Боклук
30.05.2007 11:01
Смахнати боклуци без грам мозък в простите глави. Срам за гилдията!
цитирай
5. monarch - Ако не ти харесва новината, не убивай вестоносеца
30.05.2007 14:57
Естествено е след подобна публикация да има реакция и опровержение от Европейската комисия.
Струва ми се обаче твърде прибързано да се правят квалификации за "Стандарт" без аргументи. Ако само новината на вестника ви дразни, това не е достатъчно основание да се нахвърляте върху него.
Самото опровержение не стига за аргумент. Посочете реалния източник на новината, пък била тя и псевдо, с доказателства. Иначе минавате на същата позиция заради, която ругаете "Стандарт".
И щом "Стандарт" е такъв какъвто го описвате посочете кой е читавия български всекидневник, срещу който не могат да се използват изрази като "манипулативен" и прочее.

И още нещо. В България работят журналисти, независимо добри или лоши, а не "журналя".
Не смятам, че обидата и неприкритата агресия са признаци за обективност.
Ако си мразите журналистите " по принцип" си го кажете направо. Няма смисъл да хабите излишно толкова енергия.
цитирай
6. eek0stravagantsa - Аз не съм журналист, но считам, че ...
19.06.2007 18:25
Аз не съм журналист, но считам, че наистина повечето от информационните портали и ежедневници са манипулативни! Независимо дали целта на информацията е информационна или манипулативна, нейната подцел /ако мога така да се изразя/ е позициониране и въздействие върху човека.
Поздрави
цитирай
7. ssstto - изтрит коментар на Александър Л.
25.06.2007 20:41
не по темата
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9806338
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094