Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2008 23:25 - Гринч с помощта на Таня Боева и Преслава открадна 24-ти май в Димитровград
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 2896 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 29.05.2008 10:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

24-ти май= Пържоли и Преслава

 Димитровград не би могъл да съществува без химическия завод Неохим защото дава прехрана на половината димитровградчани, а другата половина работят за чалга империята на гербера Митко Пайнера. Всъщност  се оказва, че Неохим е собственост на косматото плашило Гринч старадащо от болестта "Открадни-празниче". 

Затова тазгодишният 24-ти май в Димитровград не е бил отбелязан както  подобава на деня на българската писменост и култура-с адски  скучни паради които дълги години наред ще стряскат съня на участвалите в тях, първолаци  рецитиращи стихотворения и политици с високопарни речи. Вместо това 24-ти май се е превърнал в истински празник на всенародното веселие-с пържоли, c най-популярната музика и танци от сърце, или както им викат гюбеци. 

image

haskovo.info:След няколкогодишно прекъсване честванията на  професионалния празник на работещите в химическата индустрия бяха възстановени през 2006-та.Парк "Вапцаров" в града на младостта събира бивши и сегашни работници в Неохим. Някои идват, за да се отпуснат, други, за да си спомнят как е било едно време. 

Както се вижда от плаката Гринч след като не успя да открадне Коледата е успял да затрие 24-ти май като ден българската писменост и култура в Димитровград, а Таня Боева и Преслава  му помогнали като накарали димитровградчани да фърлят гюбеци и да забравят за Кирил и Методий. 

Къде спят загубените политици и позволяват на 24-ти май да се празнува още нещо освен българската писменост и култура? 

В САЩ първи май не е ден на труда, там американското правителство за да се бори срещу социалистическия празник  се е опитало да го замени с друг, и залагайки, на както смятало вродения висок морал у американеца първи май бил обявен за ден на законността. Какви тъпаци,  в Америка никой не обръща внимание на този празник на закона.





Тагове:   май,   открадна,


Гласувай:
1



1. eien - От този Град на трудовата слава е
28.05.2008 17:46
говорителят на БСП - Ангел Найденов.
цитирай
2. rotazia - Градец, тире село, скучно до пип...
31.05.2008 12:10
Градец , тире село , скучно до пипадък , ако не му е пазара и ПАЙНЕР/не за друго , а за слава/и Неохима , за н-броя работни места , кучета го яли !
цитирай
3. dianka - Светите братя имат много по-голяма ...
27.06.2008 11:55
Светите братя имат много по-голяма стойност от Преслава и Таня Боева. И това не е никак случайно. Та нали точно те са съставили нашата азбука и благодарение на тях днес ние имаме четмо и писмо???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9785256
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094