Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2013 13:20 - Орлов мост блокиран, диктаторът Буда рита топка, бунтът продължава (liveblogging протеста, снимки и видео от бойното поле, и от Варна)
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 3565 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 17.02.2013 22:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Честита ГЕРБерова пролет.

Протестиращите срещу високите сметки за ток и най-лъжливото управление от 23 години с викове "Оставка", "Мафия" и "Боклуци" блокираха Орлов мост в София. Снимката е от  pianews.  Във Варна протестират 10 000-20 000.  

 Но няма как да знаете това ако не гледате Канал 3, защото БТВ, БНТ, Нова, ТВ7 мълчат и излъчват Будоудобни предавания.  И после нямало медиен комфорт на ГЕРБ. Няма, има информационно затъмнение, вижда се и от Брюксел.

Междувременно диктаторът мутра заседава с кабинета си в Македония, или поне такава е последната информация за местонахождението му до този момент. Дори и в 13.30 - Македония. Е, бугари, задръжте си го.  Браво на Сашо Диков, ако Буда падне само К3 ще може дасе похвали, че е предавал пряко.

Към 13.30 под звуците на песента "Клетва" на Щурците, която винаги вещае краяна купона, Орлов мост беше освободен и протестиращите тръгнаха към сградата на ЧЕЗ. 

 БНТ направи включване от половин минута колкото дакажат, че на Орлов мост всичко е спокойно. 

 13.45- Последното известно местоположение на Буда беше в Македония и мен ме занимава въпросът: КОЙ В МОМЕНТА УПРАВЛЯВА СТРАНАТА И КЪДЕ СА ДЯНКОВ И ВСИЧКИ ПИЧОВЕ ОТ ВЛАСТТА, щото положението стана революционно? 

 13.47-Според афера.бг във Варна, дето ще си остане село, скандират "Будаа не сме будали".

 13.50-По министерството на икономиката и енергетиката са хвърляли яйца и домати. Това ще ни бъде новата валута, ако зависеше от Дянков.

  13.55-По пътя напротеста сеотварят прозорци и младежи размахват насърчително юмруци от прозорците, дори извадиха и вувузел. 

14.00- Канал 3 на живо http://kanal3.bg/?cat=15

  14.02 - Плътнастена от тежковъоръжена жандармерия е преградила пътя на протестиращите към централата на ЧЕЗ.

 14.10-Жандармерия с палки и щитове не помръдва, протестиращите крещят "Бойко Борисов педера*.

14.14 Иво Божков предава на живо през ustream.

 image

14.22-Протестиращите се изтеглят назад и тръгват към президентството. Една жена рзказа как от жандармерията са стреляли с газов пистолет.

 14.27-В туитърняма никой, може би защото всички са на протеста.

  14.30-Сашо Диков разкава как му се е обадил един  тв водещ (ворятно Кеворкян) и му е казал "Как само ти предаваш, в каква държава живеем?"

14.33-Полицията вдига легналипротестиращи, ноне ги арестува, а иняма защо, те не буйстват.

14.41-Протестиращитестигнаха президентството.

 14.45-Хвърчаха павета.

image
 
14.14-Протестът във Варна беше най-многоброен:

image 
  Във Варна полицаите свалиха щитовете в знак на съпричастност към протестиращите и вместо както беше по план да им попречат им позволиха да блокират Аспаруховия мост. Кмета на Варна съобщи, че общината подкрепя "справедливите искания" на варненци. Има и видео най-отдолу.

15.12-Пред президнетството протестиращите опряха в полицаите и викат "Оставка". 

 15.17-Буда бил поискал оставката на чистак новата шефка на ДКЕВР, онази сцигарите. Ама Буда се е объркал, протестиращите не искат нейната оставка, а неговата. Стига с това замазване на очите.

15.25- Днес беше краят на ГЕРБ, да запомним 17 февруари, каза Евгении Дайнов.

15.30 Сайтът Livenews също предава на живо, но пуделите на властта БНТ, БТВ, ТВ7 и Нова - не. Сашо Диков ги отвя.

15.34-Обсадата на президентството продължава.via Irena Andreeva: Бойко избяга и се скри като мишка. Избяга като мишка от любимото си рязане на лентички, избяга в най-критичния за държавата момент от 1997 година насам.

 15.39-Тълпата е намаляла. Протестиращи са блокирали главен път Е-79 при Дупница.

15.42-Един от неформалните организаторите: Политиците викат"държавата не е добър стопанин", ами естествено, че не е, като ни управляват некадърници.

15.46-Протестиращите се изтеглят към сградата на ДКЕВР. Сашо Диков се опитва да се свърже с мутрата Бойко Борисов.

 15.50-Сашо Диков обяви края на протеста(малко преждевременно). 

 16.10 - Според бТВ имало 2000 протестиращи пред президентството. Лошо им се пише на бТВ. 

16.20 - Според Никола Попов Буда не бил в Македония, той ритал топка в Дианабад. Което обяснява мълчанието му днес и същевременно прави положението по-лошо.

 16.24 - Протестите продължават пред Народното събрание в камерен състав. Утре пак в 11.

 16.27 - Запалиха американското знаме. Журналята клечат наоколо да снимат, сякаш българите са талибани. Странно, според американския Върховен съд американците имали право да си горят знамето, щото това влизало в правото им на свободно изразяване. 

  18.00 - Голяма излагация по Нова - "Всяка неделя" пускат  на интервю на Кеворкян с Цветан Цветанов, но на запис, от обяд. Цецо щял да ходи на рожден ден. Но севидя как хвали шефката на ДКЕВР, която между записа и пускането на интервюто бешеуволнена.

 А  Дарик са сложили в сайта си тази снимка :

 image





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9810286
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094