Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2015 17:31 - Култура ми, БНР: тия във ФБ са "плювалници", щом критикуват нашия човек Морфов
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 1588 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 06.01.2015 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

imageУтре последователният  Александър Морфов ...извиянвам се последователният  службогонец Морфов  може да сложи надпис "Морал всякакъв тука оставете" на Народния театър. Защото зареклият се да напусне България заради Слави Бинев, Бойко Борисов и Вежди Рашидов ще застане начело на Народния театър "Иван Вазов", който също заплаваше да напусне.

 Сигурно първата му пиеса ще бъде автобиографичната "Комедия от протести, но с  пържолка за кучето".
   
Оказа се, че МетаМорфозов е нечий инструмент за отстраняване на неудобните на властта чрез евтини (ф)арт изпълнения на жълтите павета. И толкова близо до морала, колкото Слави Бинев до културата. Това, че е доказан театрал не  е оправдание за обслужването на властта, приемането на подаръци и двуличието.

Недоволството в социалните мрежи срещу назначението беше отразено предизвика БНР да се впусне в луда и комична защита на Морфов, хвърлили се да ни обясняват защо да вземаш липсата на морал у непоследвателни наши хора е неморално.

И каква по-добра и културна защита можа да измъдри водещата като позволи на шефа на Съюза на артистите и бесен боковист Христо Мутафчиев да се разкрещи като кастрирана хиена,наричайки няколко пъти критикуващите Морфов плювалници, а Фейсбук социален плювалник? Те това е върха на културата в ерата ГЕРБ2.

Според Мутафчиев ако си доказано име, значи имаш и безупречен морал, теза напълно доказана от влезлите във властта през последните 20 години, нали? Всъшност никой и не критикува Морфов дали е добър или не театрал. А как е станал шеф, по принципа "целта оправдава средствата".

Как го нарече тоя принцип Лукарски, когато обещаеш нещо публично, но си нарушиш обещанието, когато си срещу някой, но после му ставаш партньoр? Трик или Лукавски принцип? Е, хубав фокус, прекрасен катарзис, маестро.

 Странно беше мълчаливата подкрепа на водещата от БНР. Може би има черен списък за критикуване? Когато нашите хора критикуват това е жажда за реформи, но когато се настанят на топлите местенца, критиката срещу тях се изражда вхейтърство. 

Надявам се Четворната коалиция да приеме  закон със списък на одобрените и забранените за критика имена, да не се излагаме като Саудитска Арабия, където пращат жените на съд, защото са шофирали, въпреки липсата на закон, който да го забранява. 




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9782232
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094