Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2006 08:58 - На глупак ли се прави Бойко Борисов за реакторите
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 6645 Коментари: 16 Гласове:
0

Последна промяна: 08.06.2006 13:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Много ми е чудно как журналистите налитат на Бойко Борисов като мухи на...не на мед и избягват да му задават неудобни въпроси.Като този:
Знаеш ли кой подписа за предсрочното затваряне на 3-ти и 4-ти блок?
Отговорът е :НДСВ през 2002-ра за да затвори глава "енергетика".
Друг въпрос:Вие къде бяхте тогава?
Във власта която тогава беше у НДСВ и ДПС.
Сливи ли имахте в устата да си кажете мнението тогава?
Кой знае.
Вие откога станахте кмет на Козлодуй?
Дали както го пишат вече просто "кмета" знае защо се затварят реакторите или нарочно се прави на ударен?За едно движение(или партия) което се нарича "за европейско развитие" лидерът и покзва изненадващо малко знания какво и защо е станало и какво и защо става в областа на присъединяването към Европейският съюз.

link
link
link

вестник сега:2002 е последната година, през която работят построените в средата на 70-те години първи и втори блок на АЕЦ "Козлодуй". Това е и годината, в която българското правителство май окончателно договори да затвори трети и четвърти блок предсрочно. Случайно или не, същото ни беше обещано от премиера Симеон Сакскобургготски още в началото на годината - на 23 януари по обед, след среща с гръцкия си колега Костас Симитис той се изпусна да каже, че
ще се съобразим с исканията на Европейската комисия за III и IV блок
Така и стана - съобразихме се и изглежда, че занапред за някои неща ще трябва да верваме, колкото и да не ни се иска. На практика договорихме да закрием предсрочно мощностите, които са произвеждали възможно най-евтината енергия.

Президентът уличи Паси в лъжа за АЕЦ
Според външния министър след мисията ще може да преговаряме пак

Президентът Първанов уличи в лъжа външния министър Паси относно договорената с ЕС партньорска проверка на атомната ни централа.
"Постигнатата договореност по глава "Енергетика" предрешава съдбата на 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй. Партньорската проверка е предвидена не да ревизира ангажимента на България за затварянето на блоковете, а да контролира изпълнението на този ангажимент", се казва в изявление, разпространено снощи от прессекретариата на държавния глава. В него се съобщава още, че такива проверки са предвидени и за Литва и Словакия със същата цел - да контролират изпълнението на поетите от тези страни ангажименти по затварянето на техните ядрени реактори.
Но според Паси нашата проверка е прецедент в преговорния процес с ЕС. "Досега нито една от страните-кандидатки, на които се наложи да затворят преждевременно някои реактори или цели електроцентрали, не получи такава проверка", каза по-рано през деня външният министър. Така той отговори на журналистически въпрос дали нашата проверка не е подобна на тези в Литва и Словакия.


Тагове:   глупак,


Гласувай:
0



1. avenue - какво може да очаква човек
08.06.2006 09:04
от бившия охранител на Тодор Живков ...

Аз бях леко шокирана когато видях колко хора са гласували за него на кметските избори. Но за съжаление явно хората виждат спасителна сламка във всяко ново лице, което се появи в политиката. Страх ме е да си помисля и колко гласове ще събере Герб на следващите избори ...
цитирай
2. анонимен - новият спасител
08.06.2006 09:55
явно хората или са се смахнали окончателно или са усвоили уроците на демокрацията,т.е. или им е толкова акъла или се мъчат да си намерят топли места ,гласувайки за новия'МЕСИЯ" без да могат да видят истинското лице на Борисов,откъде идва и кой го избутва нагоре.
цитирай
3. анонимен - Той е
08.06.2006 10:15
Рицаря на бял кон, който идва да ни избави от простотията, немотията, дупките и затлъстяването.
цитирай
4. bobitu - Извинете
08.06.2006 10:28
забравих да се блогна. Ние (БГ) сме свикнали някой да идва и да ни "оправя". Чисто и просто да разчитаме на някой друг да ни свърши работата. Естествено без наша помощ.
цитирай
5. анонимен - спомени
08.06.2006 10:45
Защо по време на изборите за кмет не дадаха онзи запис на Бойко на онази яхта, на която беше документиран с едни от най-висшите мафиоти? Или това си беше чиста случайност?;-)
Журналята са толкова подвласни,чеее нямам думи!
цитирай
6. анонимен - Всеки народ си заслужава управниците!
08.06.2006 12:50
Не съм го измислил аз това.
Проблема е в раята. Не е луд, този, който яде баницата...

Поздрави
цитирай
7. анонимен - Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681
20.10.2006 12:00


Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/ и там да обсъждаме всички как на следващите избори да има наши кандидати, та да не си поставяме както сега въпроса да гласуваме или не, когато не се припознаваме в нито един от кандидатите на системата. А самата система можем да я променим само чрез демократични избори.



Ето основното предложение за дискусията на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/



Накратко, става въпрос за следното. Това ще бъде една анти-партия - по формата си ще е политическа партия, а по съдържанието и функционирането си - гражданска организация в която ще има място за най-разнородни мнения и личности, стига те да споделят основните ценности на демокрацията и правовата държава. При прояви на членовете несъвместими с тези ценности ще се пристъпва към изключването им като най-крайна и изключителна мярка.

Във всеки избирателен район ще се създаде по една местна самостоятелна структура, която ще има за цел да организира дебати и мероприятия по общоприемливи теми - правова държава, борба с корупцията, етнически мир, борба с дискриминациите и т.н. Всяка местна структура вътрешно ще издига кандидатите (членове и не-членове) за съответния избирателен район - за народни представители, общински съветници и кметове. Излъчването на кандидатите и нареждането на листите ще става на общо събрание от членовете на местната структура и след дебат между съответните кандидати, на който могат да присъстват и задават въпроси и граждани-не-членове. Всеки член ще може да гласува на първия кръг само за един кандидат. Гласуването ще е ТАЙНО. Листите ще се подреждат според броя на събраните гласове. Между двамата кандидати с най-много гласове ще се прави втори дебат при същите условия и при тайно гласуване, за да може най-достойният и популярен между тях да се очертае като водач на листата и нейното лице и глас пред обществото. По този начин смятам, че най-добре ще бъде решен въпросът за ЛИДЕРА, който единствено може да осигури успех на цялата листа.

Всяка местна структура сама ще си определя кандидатите и няма да има никакви парашутисти от София. Българите от чужбина, както и тези в България, сами ще си изберат една от тези местни структури, в които да членуват. От чужбина ще се гласува по пощата или по електронен път. Няма да бъдат допускани за членове само щатните и нещатните служители на държавна сигурност, осъжданите за стопански престъпления и ръководните кадри от БКП.

Що се отнася идейната рамка - тя ще е достатъчно широка, за да може да побере както републиканци, така и монархисти, но без анархисти. Там можем да заложим безспорни политически мерки като например:

- истинска съдебна реформа
- пълно отваряне на досиетата и закон за лустрацията
- право на индивидуална конституционна жалба
- право на гражданите на законодателна инициатива (като междувременно всеки депутат на тази партия ще поеме задължението да внесе от свое име абсолютно всеки законопроект на гражданин, който му бъде даден с тази цел)
- намаляване наполовина на чиновниците в държавната и местна власт от некадърните и корумпираните, както и чрез допълнително минаване през конкурс на останалите, като същевременно се увеличи двойно заплата на останалата половина от чиновниците и рязко се увеличи ефективността на тяхната работа и отношението към гражданите. Високата заплата ще гаранция, че тези чиновници по-трудно ще се подават на корупция.
- намаляване на депутатите от 240 на 120,
- приемане със закон на принципа, че ако администрацията не отговори на молба в законоустановения срок, мълчанието й ще се счита за даване на исканото административно разрешение. Такава мярка вече бе приета в Полша с цел да се предотврати корупцията там. Същевременно, ако администрациата е трябвало да откаже изрично издаването на искания акт, поради противоречие на разрешителното със закона, то ще се търси дисциплинарна и наказателна отговорност на ленивия служител.
- Мажоритарна изборна система без изключение
- списъкът може да се продължи с идеите, които ще предложите и вие.

Иначе всеки кандидат за изборна длъжност сам ще се определя и ще прави своята конкретна политическа програма, като членовете в местните структури ще избират между всички представени им кандидати и програми

Ролята на централното ръководство на тази партия ще бъде да организира мероприятия интересуващи гражданското общество и ще се проявява като гражданска организация, а не като политическа партия. Приемането на формата на политическа партия е единствено с цел да не се получава разсейването на гласове в национален мащаб.

Ако се стигне до вземане на властта - в правителството ще могат да влизат и технократи, които не са членове - иначе и сега знаете, че правителството не може да излезе в управлението на страната от строгите рамки, които му налага МВФ (валутен борд) и Европейския съюз.

Идеята за превземането на народното събрание е да се направят нужните основни конституционни и законови реформи, включително и чрез свикване на Велико Народно Събрание. След като тези промени бъдат направени и демокрацията се установи и заработи в България, то тази партия на безпартийните ще се разпадне и от нея ще излязат бъдещи нормални политически партии от западен образец със съответната лява, дясна или центристка насоченост.

Разбира се, при боравенето с общите пари на тази партия следва да се осигури пълна прозрачност.

Накратко, целта е да се направи една обща отворена политическа структура на гражданското общество, което да си върне властта от мафията в България, и да вкара тази мафия в затвора. Научихте ли че след като Стефан Софиянски си купи самолет това лято, то Вълкът който се грижи за събирането на боклука в София, тези дни се сдоби с лека кола Бугати за 1.3 милиона евро, вместо двамата да си цакат сантасе на някое топло място. Е за това става въпрос !

Моля Ви за Вашите мнения по идеята !

georgikerelov@abv.bg
цитирай
8. анонимен - ENLkMmhrfWxW
24.05.2011 13:46
zbmhPq <a href="http://zxtzzatfejho.com/">zxtzzatfejho</a>
цитирай
9. анонимен - bFWaVZJrgq
24.05.2011 14:16
D5PahH <a href="http://dnxurqjvlopu.com/">dnxurqjvlopu</a>
цитирай
10. анонимен - qOTUNDmCuGDAymzAv
24.05.2011 19:57
AoMyKh , [url=http://kinuganhlerl.com/]kinuganhlerl[/url], [link=http://ovxgcomqtosj.com/]ovxgcomqtosj[/link], http://ijuyhkjwapbq.com/
цитирай
11. анонимен - TmRqqmeMUQesxfm
24.05.2011 20:03
UJqCNT , [url=http://uymdinsnbhmw.com/]uymdinsnbhmw[/url], [link=http://ppdjofwgimsx.com/]ppdjofwgimsx[/link], http://gngdollrnder.com/
цитирай
12. анонимен - LUzOALRqfMlp
27.05.2011 20:59
Ep2Bx6 <a href="http://atlllhwyzdop.com/">atlllhwyzdop</a>
цитирай
13. анонимен - LwecjevuBBZUWRXKvC
28.05.2011 12:47
9sB0bA <a href="http://gdelkezhoqbl.com/">gdelkezhoqbl</a>
цитирай
14. анонимен - DBHNHKhSGfuvZ
28.05.2011 12:54
AjOs98 <a href="http://njclgjhclpvf.com/">njclgjhclpvf</a>
цитирай
15. анонимен - RsqAVtHQOHiHWcpt
31.05.2011 15:26
mN3HaN , [url=http://osqxnszpubga.com/]osqxnszpubga[/url], [link=http://iznwkjeanugq.com/]iznwkjeanugq[/link], http://xisllpkvcmji.com/
цитирай
16. анонимен - yDGwXiyWQ
31.05.2011 16:09
bIgUTq , [url=http://kinziblizdmr.com/]kinziblizdmr[/url], [link=http://vtipxhuuvnoa.com/]vtipxhuuvnoa[/link], http://vnumcegizbwo.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9782354
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094