Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2006 22:51 - Как трябва да говори кмета на най-големият град?
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 3324 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 23.02.2007 08:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Как трябва да говори кмета на най-големият град и столица на една държава която ще влезе след 6 или 18 месеца в Европейския съюз?Според Гражданите за европейско развитие които си имат сдружение(ГЕРБ) колкото по-просташки толкова по-добре.

Искам да кажа вижте го Бойко Борисов как нарича бившия министър-председател Иван Костов и депутатите от ДСБ-Гаргамел и смърфовете му.Ако беше казал такова нещо в  Народното събрание щяха да го помолят да се държи прилично и после да го изгонят.Ама ББ не в Народното събрание и не е политик ,той е кмет и е в Щутгарт.И пуска изявление до медиите,значи е погледнал какво пише в него,не е като да се изпусне нервите и да нарече Гаргамел някой.Всичко е добре премислено и написано.Дали от него или не ще стане ясно ако ДСБ решат да го съдят за обида.Тогава ББ може да каже,че някой друг е писал изявлението и го е пратил без той да знае.

Днес от дарик радио взели интервю от кмета и много упорито го питаха дали искат да го ликвидират,направо му навираха репликите в устата.В изявлението ДСБ  искали да го ликвидират,в интервюто вече и БСП,утре може и НАСА да иска да го ликвидира щото ББ първи може да кацне на Марс,да не изпревари американците. Този който вземаше интервюто забрави да го пита за папките които ББ каза вчера,че праща на министър-председателя.Днес папките още не са пристигнали.Дали ги е пратил ББ?Ще видим.Важното е,че каза нещо и журналистите заподскачаха от радост и заповтаряха какво е казал и отклониха вниманието на хората от предишните думи на ББ за,ей сега да погледна,че забравих вече,а да,за домоуправителя и проверката в Топлофикация.

ББ не го питаха защо говори като махленският гамен с големите мускули и малкото мозък.Така ли се отива в Европа,с циничен тон и обиди?Толкова простащина блика от кмета надявам се да стане заразна и другите да започнат да го описват както той тях.
Не съм изненадан от приказките на ББ ,полицайте и пожарникарите не са венец на риториката и не са хукнали към МЕНСА.Тия Граждани по приличат на селяни.И какво Европейско развитие с тоя Бойко Борисов,то един овчар да го турят кмет на столицата повече ще внимава какво приказва.




Тагове:   град,   как,   най,


Гласувай:
0



1. анонимен - bb
09.07.2006 01:54
kakvo iskate be naduti stoli4ani!edin svesten 4ovek ima v tazi darjava i vie iskate da go uni6tojite.vie naistina zaslujavate boklucite na sofia da se izsipvat pred Narodnoto sabranie,za6toto vie samite ste BOKLUCI!!!
цитирай
2. ssstto - мда
09.07.2006 08:32
гражданите наистина са селяни и не са за европейско развитие,а за азиатско с монархо-генаралско управление.
цитирай
3. анонимен - съгласен.
26.07.2006 02:30
Аз пък напълно подкрепям мнението ти ssstto. И според мен ББ е пълен овчар лишен от сякакъв морал. Поведението му пред медиите е ужасно, а самия той наистина е символ на наглостта и ценизма.
Ще добавя, че дори и да не наблягаме на низкото му поведение, трябва да се обърне внимание и на миналото му. Той е част от престъпните кръгове в страната. Винаги е бил и ще бъде. Такъв човек не заслъжава какъвто и да било пост в управлението.
цитирай
4. ssstto - вярно
31.07.2006 23:02
никой не се занимава кви са ги дробили заедно с Пашата в общата им фирма.
цитирай
5. анонимен - Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681
20.10.2006 11:56


Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/ и там да обсъждаме всички как на следващите избори да има наши кандидати, та да не си поставяме както сега въпроса да гласуваме или не, когато не се припознаваме в нито един от кандидатите на системата. А самата система можем да я променим само чрез демократични избори.



Ето основното предложение за дискусията на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/



Накратко, става въпрос за следното. Това ще бъде една анти-партия - по формата си ще е политическа партия, а по съдържанието и функционирането си - гражданска организация в която ще има място за най-разнородни мнения и личности, стига те да споделят основните ценности на демокрацията и правовата държава. При прояви на членовете несъвместими с тези ценности ще се пристъпва към изключването им като най-крайна и изключителна мярка.

Във всеки избирателен район ще се създаде по една местна самостоятелна структура, която ще има за цел да организира дебати и мероприятия по общоприемливи теми - правова държава, борба с корупцията, етнически мир, борба с дискриминациите и т.н. Всяка местна структура вътрешно ще издига кандидатите (членове и не-членове) за съответния избирателен район - за народни представители, общински съветници и кметове. Излъчването на кандидатите и нареждането на листите ще става на общо събрание от членовете на местната структура и след дебат между съответните кандидати, на който могат да присъстват и задават въпроси и граждани-не-членове. Всеки член ще може да гласува на първия кръг само за един кандидат. Гласуването ще е ТАЙНО. Листите ще се подреждат според броя на събраните гласове. Между двамата кандидати с най-много гласове ще се прави втори дебат при същите условия и при тайно гласуване, за да може най-достойният и популярен между тях да се очертае като водач на листата и нейното лице и глас пред обществото. По този начин смятам, че най-добре ще бъде решен въпросът за ЛИДЕРА, който единствено може да осигури успех на цялата листа.

Всяка местна структура сама ще си определя кандидатите и няма да има никакви парашутисти от София. Българите от чужбина, както и тези в България, сами ще си изберат една от тези местни структури, в които да членуват. От чужбина ще се гласува по пощата или по електронен път. Няма да бъдат допускани за членове само щатните и нещатните служители на държавна сигурност, осъжданите за стопански престъпления и ръководните кадри от БКП.

Що се отнася идейната рамка - тя ще е достатъчно широка, за да може да побере както републиканци, така и монархисти, но без анархисти. Там можем да заложим безспорни политически мерки като например:

- истинска съдебна реформа
- пълно отваряне на досиетата и закон за лустрацията
- право на индивидуална конституционна жалба
- право на гражданите на законодателна инициатива (като междувременно всеки депутат на тази партия ще поеме задължението да внесе от свое име абсолютно всеки законопроект на гражданин, който му бъде даден с тази цел)
- намаляване наполовина на чиновниците в държавната и местна власт от некадърните и корумпираните, както и чрез допълнително минаване през конкурс на останалите, като същевременно се увеличи двойно заплата на останалата половина от чиновниците и рязко се увеличи ефективността на тяхната работа и отношението към гражданите. Високата заплата ще гаранция, че тези чиновници по-трудно ще се подават на корупция.
- намаляване на депутатите от 240 на 120,
- приемане със закон на принципа, че ако администрацията не отговори на молба в законоустановения срок, мълчанието й ще се счита за даване на исканото административно разрешение. Такава мярка вече бе приета в Полша с цел да се предотврати корупцията там. Същевременно, ако администрациата е трябвало да откаже изрично издаването на искания акт, поради противоречие на разрешителното със закона, то ще се търси дисциплинарна и наказателна отговорност на ленивия служител.
- Мажоритарна изборна система без изключение
- списъкът може да се продължи с идеите, които ще предложите и вие.

Иначе всеки кандидат за изборна длъжност сам ще се определя и ще прави своята конкретна политическа програма, като членовете в местните структури ще избират между всички представени им кандидати и програми

Ролята на централното ръководство на тази партия ще бъде да организира мероприятия интересуващи гражданското общество и ще се проявява като гражданска организация, а не като политическа партия. Приемането на формата на политическа партия е единствено с цел да не се получава разсейването на гласове в национален мащаб.

Ако се стигне до вземане на властта - в правителството ще могат да влизат и технократи, които не са членове - иначе и сега знаете, че правителството не може да излезе в управлението на страната от строгите рамки, които му налага МВФ (валутен борд) и Европейския съюз.

Идеята за превземането на народното събрание е да се направят нужните основни конституционни и законови реформи, включително и чрез свикване на Велико Народно Събрание. След като тези промени бъдат направени и демокрацията се установи и заработи в България, то тази партия на безпартийните ще се разпадне и от нея ще излязат бъдещи нормални политически партии от западен образец със съответната лява, дясна или центристка насоченост.

Разбира се, при боравенето с общите пари на тази партия следва да се осигури пълна прозрачност.

Накратко, целта е да се направи една обща отворена политическа структура на гражданското общество, което да си върне властта от мафията в България, и да вкара тази мафия в затвора. Научихте ли че след като Стефан Софиянски си купи самолет това лято, то Вълкът който се грижи за събирането на боклука в София, тези дни се сдоби с лека кола Бугати за 1.3 милиона евро, вместо двамата да си цакат сантасе на някое топло място. Е за това става въпрос !

Моля Ви за Вашите мнения по идеята !

georgikerelov@abv.bg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9784252
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094