Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2006 21:23 - Бойко Борисов- епизод хиляда триста и петнайсти "ББ и закона"
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1997 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 16.07.2006 22:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Край.Това е последният сериозен постинг за ББ за да не прeвърна блога си в антибойкоблог или boikowatchblog или нещо такова.Днешните магарии на кмета започнаха при "опашката на гущера на журналистиката" наричан още агент Алберт в Нова телевизия.Не съм гледал интервюто,но в сайта на агенция фокус го има.ББ казва,че за последен път ще говори за проверката на Топлофикация,но след това през деня обаче не се сдържа пред микрофоните като бик на червено.Вчера Р.Овчаров бил в кметството и ББ се оплака,че не го бил навестил.Добре де,ББ какво е правил тогава,да не е медитирал в перлена вана?Бисера беше  "Еми да не се втелява, като е свенлив да не ми пише писма."После заприлича хептем на Симеон Сакскобурготски
Водещ: Откъде ще излезе това за агентурното минало?
Бойко Борисов: Ще видим.
Водещ: А има ли го?
Бойко Борисов: Мисля, че го има.
Водещ: А виждал ли сте го?
Бойко Борисов: Доста неща съм виждал...:))))))

От интервю на дарик радио разбрах,че през 2002 година е имало сигнал от австрийското финансово разузнаване срещу Валентин Димитров.Е тука засмърдя окло ББ.Какво е направил със сигнала ББ?
"Искам да кажа, че това, което е трябвало да се направи, е направено."
Хммм,какво ли е трябвало?

Това си е за разследване.

Р.Овчаров споменал за пет години затвор за изнасяне на секретна информация от ББ.И ББ се съгласи,ако така щял да върне няколко милиона на софиянци.Един секретар на МВР,вторият полицай в държавата плещи,че няма да се съобразява със закона,е каква законност и ред да има,какъв секретар на МВР е бил тогава?

И още в същия дух"Бойко Борисов: Ще използвам каквито средства искам, за да върна на софиянци милиони левове, придобити по престъпен начин".Това намирисва на монархизъм и тирания.

В понедлник  някаква комисия ще заседава дали ББ е нарушил закона като не е излезнал от фирмите си след избирането му за кмет.


Днес Сметната палата е започнала  проверка как Софийска община управлява своя дял в Толофикация.Какъв ли заек ще изскочи от Сметната палата?




Тагове:   епизод,


Гласувай:
0



1. анонимен - Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681
20.10.2006 11:55

Моля Ви да дойдете на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/ и там да обсъждаме всички как на следващите избори да има наши кандидати, та да не си поставяме както сега въпроса да гласуваме или не, когато не се припознаваме в нито един от кандидатите на системата. А самата система можем да я променим само чрез демократични избори.



Ето основното предложение за дискусията на форума на Проект 681 http://www.proekt681.org/



Накратко, става въпрос за следното. Това ще бъде една анти-партия - по формата си ще е политическа партия, а по съдържанието и функционирането си - гражданска организация в която ще има място за най-разнородни мнения и личности, стига те да споделят основните ценности на демокрацията и правовата държава. При прояви на членовете несъвместими с тези ценности ще се пристъпва към изключването им като най-крайна и изключителна мярка.

Във всеки избирателен район ще се създаде по една местна самостоятелна структура, която ще има за цел да организира дебати и мероприятия по общоприемливи теми - правова държава, борба с корупцията, етнически мир, борба с дискриминациите и т.н. Всяка местна структура вътрешно ще издига кандидатите (членове и не-членове) за съответния избирателен район - за народни представители, общински съветници и кметове. Излъчването на кандидатите и нареждането на листите ще става на общо събрание от членовете на местната структура и след дебат между съответните кандидати, на който могат да присъстват и задават въпроси и граждани-не-членове. Всеки член ще може да гласува на първия кръг само за един кандидат. Гласуването ще е ТАЙНО. Листите ще се подреждат според броя на събраните гласове. Между двамата кандидати с най-много гласове ще се прави втори дебат при същите условия и при тайно гласуване, за да може най-достойният и популярен между тях да се очертае като водач на листата и нейното лице и глас пред обществото. По този начин смятам, че най-добре ще бъде решен въпросът за ЛИДЕРА, който единствено може да осигури успех на цялата листа.

Всяка местна структура сама ще си определя кандидатите и няма да има никакви парашутисти от София. Българите от чужбина, както и тези в България, сами ще си изберат една от тези местни структури, в които да членуват. От чужбина ще се гласува по пощата или по електронен път. Няма да бъдат допускани за членове само щатните и нещатните служители на държавна сигурност, осъжданите за стопански престъпления и ръководните кадри от БКП.

Що се отнася идейната рамка - тя ще е достатъчно широка, за да може да побере както републиканци, така и монархисти, но без анархисти. Там можем да заложим безспорни политически мерки като например:

- истинска съдебна реформа
- пълно отваряне на досиетата и закон за лустрацията
- право на индивидуална конституционна жалба
- право на гражданите на законодателна инициатива (като междувременно всеки депутат на тази партия ще поеме задължението да внесе от свое име абсолютно всеки законопроект на гражданин, който му бъде даден с тази цел)
- намаляване наполовина на чиновниците в държавната и местна власт от некадърните и корумпираните, както и чрез допълнително минаване през конкурс на останалите, като същевременно се увеличи двойно заплата на останалата половина от чиновниците и рязко се увеличи ефективността на тяхната работа и отношението към гражданите. Високата заплата ще гаранция, че тези чиновници по-трудно ще се подават на корупция.
- намаляване на депутатите от 240 на 120,
- приемане със закон на принципа, че ако администрацията не отговори на молба в законоустановения срок, мълчанието й ще се счита за даване на исканото административно разрешение. Такава мярка вече бе приета в Полша с цел да се предотврати корупцията там. Същевременно, ако администрациата е трябвало да откаже изрично издаването на искания акт, поради противоречие на разрешителното със закона, то ще се търси дисциплинарна и наказателна отговорност на ленивия служител.
- Мажоритарна изборна система без изключение
- списъкът може да се продължи с идеите, които ще предложите и вие.

Иначе всеки кандидат за изборна длъжност сам ще се определя и ще прави своята конкретна политическа програма, като членовете в местните структури ще избират между всички представени им кандидати и програми

Ролята на централното ръководство на тази партия ще бъде да организира мероприятия интересуващи гражданското общество и ще се проявява като гражданска организация, а не като политическа партия. Приемането на формата на политическа партия е единствено с цел да не се получава разсейването на гласове в национален мащаб.

Ако се стигне до вземане на властта - в правителството ще могат да влизат и технократи, които не са членове - иначе и сега знаете, че правителството не може да излезе в управлението на страната от строгите рамки, които му налага МВФ (валутен борд) и Европейския съюз.

Идеята за превземането на народното събрание е да се направят нужните основни конституционни и законови реформи, включително и чрез свикване на Велико Народно Събрание. След като тези промени бъдат направени и демокрацията се установи и заработи в България, то тази партия на безпартийните ще се разпадне и от нея ще излязат бъдещи нормални политически партии от западен образец със съответната лява, дясна или центристка насоченост.

Разбира се, при боравенето с общите пари на тази партия следва да се осигури пълна прозрачност.

Накратко, целта е да се направи една обща отворена политическа структура на гражданското общество, което да си върне властта от мафията в България, и да вкара тази мафия в затвора. Научихте ли че след като Стефан Софиянски си купи самолет това лято, то Вълкът който се грижи за събирането на боклука в София, тези дни се сдоби с лека кола Бугати за 1.3 милиона евро, вместо двамата да си цакат сантасе на някое топло място. Е за това става въпрос !

Моля Ви за Вашите мнения по идеята !

georgikerelov@abv.bg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9810128
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094