Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2006 17:48 - Десетте лъжи на македонизма.От професор Божидар Димитров
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 19583 Коментари: 24 Гласове:
0

Последна промяна: 10.03.2008 18:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Никъде из нета ги нямаше на чист български и аз се опитах да ги преведа от "македонски" и добавих нещо. Шеста и осма не можах да преведа,ако някой може моля да помогне.Първа и втора са в   противоречие една с друга според мен.

- ПЪРВА ЛЪЖА
Съвремена Македония и македонският народ - наследници на Антична Македония и античните македонци

- ВТОРА ЛЪЖА
„Чистите македонски славяни" и „българите - татари"

- ЛЪЖА ТРЕТА
Светите братя Кирил и Методи, свети Климент, свети Наум, свети Гораст, свети Сава, свети Ангеларий „Македонски просветители" и „автори на македонската азбука"

Допълнение от мен и Македония-родината на кирилицата

- ЧЕТВЪРТА ЛЪЖА
„Македонският" цар Самуил и неговата „македонска" държава
Обяснение за четвъртата лъжа на македонизма от д-р Божидар Димитров.Децата в Скопие учат, че дедите им са били под българско робство Крадат ни и цар Самуил
вестник Стандарт


- ПЕТТА ЛЪЖА
„Охридската архиепископия /1019-1767 г./ македонска църква"

- ШЕСТА ЛАГА
За „македонските преродбеници" и за „Бугарската егзархија" - која го завладеала „македонскиот" народ
Това не го разбрах на "македонски" е

- СЕДМА ЛЪЖА
ВМРО - организация на „македонци" за освобождение на „македонският народ"

- ОСМА ЛЪЖА
„Кръсте Мисирков - Македонец број 1 за XX век"

първият македонец въобще или най-великият македонец на 20-ти век?

- ДЕВЕТА ЛЪЖА
Геройската борба на македонският народ против „българските" окупатори 1941-1944 г.

- ДЕСЕТА ЛЪЖА
За радоста на Македонците од повторното включуване вЮгославия през 1944 г. и 250 000-те „македонци" в  България

от  ilarius.blogspot.com  там има още любопитни работи

Президента на Р Македония Киро Глигоров, който при посещението си в Канада заяви на всеослушание пред радиото и телевизията: "Ние сме славяни, дошли в VII в. сл. Хр. на Балканите." Също така в срещата преди няколко месеца в Крит К. Глигоров потвърди славянския характер на Македония и отрече връзката с древните македоняни и македонската държава. Така той срина цялата пясъчна кула, построена от скопските историчари за сегашните жители на Македония като продължители на древното (гръцко) племе македоняни и призна, че сегашните македонци не са нищо друго освен славяни. Това повтори неотдавна и гръцкия президент Костис Стефанопулос: "СЛАВЯНИТЕ В МАКЕДОНИЯ ИСТОРИЧЕСКИ СА БЪЛГАРИ"

от писмото на сърбина проф. Стоян Новакович до сръбския министър на образованието Владан Джорджевич: "Затова сръбската идея има нужда от съюзник, който би могъл да застане в директна опозиция на българизма. Такъв съюзник аз виждам в македонизма."

В първия устав на ВМОРО изрично е казано, че тя е организация на българите, останали под турско робство.

Анархо-македонисткият вестник "Народна воля" с грамадни букви на цяла страница помества статия "БУГАРИТЕ СА РОДНИНИ НА ТАТАРИТЕ" "Бугарите са турко-монголско племе"

по въпроса за татарите.наистина "македонците" смятат българите за татари.Македонски оментари:

се е убаво од Б. Димитров..
само да беше бел..
а не монгол-фаца..
затоа ништо батка..

Во последно време има нервоза кај соседите ни ТАТАРЧИЊА...незнам шо ке да е....само можам да им препорачам....КЕ НИ СЕ ФАТИТЕ СЕЉАЧИШТА ТАТАРСКИ....

кој е татарот Димитров..

Вмакедонската конституция пишело че Македония е държава на албанците,сърбите....и т.н без да се споменават българите.

Има една лъжа и тя е моя.Божидар Димитров не е професор,а Ст. н. с. д-р на историческите науки.



Гласувай:
0



1. gay - Нека се заблуждават
01.08.2006 18:36
Македонците са много странен "народ". Това са българи с промити мозъци, които пиша на преебан от сръбска пишеща машина български и си приписват историята на древните елини. Нека се имат за отделна нация или каквото там, изобщо не са ни притрябвали, ние 111 хиляди кв км не можем да си оправим, та и тия. Сега ще видите изведнъж как ще станат всичките българи, като влезем в ЕС. ;)
цитирай
2. анонимен - Макета
02.08.2006 17:14
Те вече започнаха да се сещат, че били българи, само за да пипнат бленувания паспорт. Защо не отидат при своите славянски братя сърбите и да им искат тяхно поданство? Или пък при "благите" албанци.След като толкова мразят България, защо всички все тук ги влече и се натискат за наше поданство. Дори не стават за анексиране, защото страната им е само тръни и камъни. Да им е подарък от нас.
цитирай
3. анонимен - Божидар Димитров е бугарски пол...
11.08.2006 12:21
Божидар Димитров е бугарски политичар, доктор на историски науки. Роден е нa 3 декември 1945 година во Созопол, во семејство на бегалци од Источна Тракија. Околу неговотото етничко потекло постојат разни шпекулации: самиот тој се декларира за „потомок на Прабугарите“, но бројни се гласовите кои тврдат дека е Ром.
Својата кариера на научен и општествен работник ја има градено како член на бугарската комунистичка партија, а потоа и во нејзиниот наследник, Бугарската социјалистичка партија. Бил член на Централниот комитет на БСП.
Има врски со бившата „Државна сигурност“ (ДС) и разузнавачките служби од време на комунизмот во Бугарија, а и со лидерот на националистичката ВМРО-БНД ,Красимир Каракачанов - агент Иван.
*** Услов за да бидеш бугарски херој: Да си Циган, Комунист, Шпиун и како историски циркузант да се појавуваш на ТВ и да ја засмејуваш публиката.
цитирай
4. анонимен - “Ancient Macedonian Genes in the ...
11.08.2006 12:24
“Ancient Macedonian Genes in the the Modern Macedonian“

National Center for Biotechnology Information

Universidad Complutense, Madrid, Spain

HLA genes in Macedonians and the sub-Saharan origin of the Greeks
http://nick.blog.bg/viewpost.php?id=5395
цитирай
5. анонимен - препорачувам
11.08.2006 12:29
Георги Радуле
КОЙ ФАЛШИФИЦИРА ИСТОРИЯТА?
(ПО ПОВОД “ДЕСЕТТЕ ЛЪЖИ НА МАКЕДОНИЗМА НА Б. ДИМИТРОВ”)
Лъжа първа: Славяно-българското братство и федерирането между тюрко-българите водени от Аспарух (Испер) и седемте славянски племена.
и.т.н.
цитирай
6. feky - Македонците са слепи
16.08.2006 16:49
До такава крайност стига нуждата от конфронтация с българите, че вече започва да се извращава. Славяните в Македония или по точно сърбофилите в македонския парламент имат нужда да се легитимират като самостоятелен народ чрез отричане на БЪЛГАРСКОТО. Това е ясно на всички. Голямата беда за нашите братя е, че заради злобата срещу българското НЕ ВИЖДАТ какво правят АЛБАНЦИТЕ в собствената им държава. Аз лично НЕ ВИЖДАМ какво бъдеще има те, след едно самостоятелно КОСОВО, когато албанците ще искат да посегнат и към МАКЕДОНСКИТЕ ЗЕМИ ! Именно това те не виждат. Те предпочитат да говорят срещу българската държава, която е единствения път на Македония към ЕВРОПА. Българите никога не са искали да посегнат към териториалната цялост на Македония, нито пък към държавния им суверенитет. Историческите спорове изглежда са много по-важни от запазването на Македония, като македонска!
цитирай
7. анонимен - смешки
19.08.2006 05:04
а бе тој Б. Димитров е најголема смејурија..поголема и од Азис..верно е..од Шведска е човекот..еден плав..до немај каде..кај нас таквите ги викаме Масер-Манги..среќа наша што тој ве "брани"..да ви го поживее..да можеме уште многу да му се изнасмееме..и ајде еднаш веќе решете кој ни е кум..Србинот..Коминтерната..Тито..
а кој ви е вас кум?..Глигоров е комуњар..пан-славист..гените не се ни тоа-ни тоа..а тие си кажаа за нас..а за вас?..21 век е..вие уште рекла-казала..
цитирай
8. feky - ...
20.08.2006 13:04
Това са думи на безсилие. Никаква аргументация, като караница в кръчмата. Аз брате много се надявам да се оправите и да тръгнете напред, па даже и без нас. Страх ме, че тия дето говорих по-горе ще ви обърнат каручката.

Иначе БОГ да е с вас
цитирай
9. анонимен - Срещу някоя от лъжите
04.09.2006 04:38
Интересно е, че и двамата ми дядовци са участвали активно във Втората Световна Война. Единия първоначолно е бил "окупатор" после се е преквалифицирал на "нападател" в Македония, а другия ми дядо стига чак до Унгария и някъде го раняват в крака. И двамата са наградени имат медали. Българи са и са се борили за интересите България. Като една от репликите които някъде съм чул на единия ми дядо е била "глад, мизерия, студ, но никога повече не е война".
Онези години са били страшни, а годините след войната също не са били никак леки в България. Т.нар. интелегенция е била "съдена" по бърза процедура...
Всички комунисти вкл. в началото и българските явно са действали за създаването на македонизма. С други думи наполовина те са не врагове на сегашните македонци както те ги разглеждат там ами дори сродници.
цитирай
10. анонимен - зпотмък на българка - бежанка от хрупище, костурско и внук на българинбежанецбежанец от Узункюпру и
04.09.2006 15:50
Коминтерновските рожби - скопските мокедонци, първо да не сборват и пишуват на 90% на сръбски и 100% на измислен език, а да намерят и да четат/ако могат да сторят и двете/ оригинала на книгата "Народни песме магедонских бугара" от сърбина Стефан Веркович и тогава да реват кой какъв е. РЕКОХ!!
цитирай
11. анонимен - Molba kym redaktorite
07.12.2006 16:31
Neobqsnimo e kak dopuskate vseki glupak da bylva gluposti tuk.
IMa ili nqma moderatori tuk?
Za6to ne iztriete vsi4ki lyji i obidni kvalifikacii,bez zna4enie sre6tu B.Dimitrov,stre6tu bg-te ili syrbo-FIROMcite?
Starajte se da poddyrjajte pone edno srednointeligentno nivo na wikipediq!
Ako ne nivoto na obrazovanie,to pone nivoto na kultura da e zadovolitelno.
Tozi pyk Radule kakvo izob6to se mydri v slu4aq tuk,sled kato nqma i elementarni poznaniq po istoriq na Balkanite i pi6te ob6ti prikazki,podhodq6ti za selskiq megdan?
Molq vi,redaktori,poddyrjajte nqkavo 6to-gode dostojno nivo na sajta.
Tuk polzvat danni i 4etat deca ot 4ujbina.

цитирай
12. анонимен - истина
12.12.2006 11:53
Ей,"македонците",вместо да четете сръбската пропаганда вижте някои истини за историята си:
http://www.macedoniainfo.com/Greek_Balkan_Histery.htm
http://www.macedoniainfo.com/seals_macedonia.htm
http://www.macedoniainfo.com/Macedonia=WestBulgaria.htm
http://www.macedoniainfo.com/Edin_Narod_Sme.htm
...то е много ясно ,че ще ви промият мозъците,след като ви лъжат още от първи клас, че България е ваш враг и "македонците" в нея са
някакво страдащо малцинство.Ако това беше така, нямаше "македонка" да спечели BigBrother3(BG).
Айде вижте истината най-сетне! Кой друг би разбрал това,което пиша,ако не някой БЪЛГАРИН !?
цитирай
13. анонимен - Abe site vie ste zadoeni nacionalisti!!!
07.03.2007 12:19
Abe neznam so se trudite da im objasnite na ova bugaristava kako stojat rabotite...Tie ziveat vo drzava koja vo 21 vek dade 20% podrska na nacionalisticka partija kako ATAKA....toa go pravea i srbite ama tie zavrsija vo HAG taka da znaete za kade ste..... Vo vrska so istorijata najlesno e da se kitis so tugo zlato taka da moze da zborite so sakate neli popametniot sekogas popusta...A toa za pasosite dodeka ima ovci ke ima i volna koga moze da ve koristime kako telinja zasto da ne vi gi zimame pasosite taka ni napravija albancite nas ama sega se vo prlamentot i tamu se zbori albanski taka da znaete sto ke vi se sluci i na vas vo idnina.....
цитирай
14. анонимен - Повече от ясно е, че "мкедо...
13.05.2007 20:27
Повече от ясно е, че "мкедонците" са македонски българи. Това е все едно да се твърди, че българите в Северна България са "мизийски" народ или тези в Южна България-"тракийски".Всичко останало е плод на комунистическа пропаганда и сръбски шовинизъм.Благодарение на СССР и комунизма до 1990 г. чрез масова и целенасочена пропаганда бе промивана психиката на цялото население на географската територия наричана Македония ( точно каквито са Мизия и Тракия).Държавата Македония, както и държавата Югославия бяха създадени по изкуствен начин от СССР (както и самия СССР) и в синхрон със сръбските националистически желания.Така СССР си създаде мощна федерация, чрез която да контролира останалите държави-сателити в Центрлна и Югоизточна Европа.Днес сме свидетели на остатъка от тази политика (остатък, който не е напълно преодолян и в България). Как учителите в Македония да преподават Историята такава каквато е, след като те самите са израстнали и учили в среда, в която с години се е подменял историческият фактически материал.Затова днес сме свидетели на объркване и съчиняване на история. А относно бъдещето на македонските българи, то е неразривно свързано с България и тяхното присъединяване към нея, не само, защото настоящото лутане не може да продължи вечно,но и защото заплахата от все по-нарастващото албанско население може да доведе до ефекта Косово.И колкото по-скоро българите от Мизия,Тракия и Македония се обединят,разбира се по мирен и цвилизован начин, толкова по-добре за всички.
цитирай
15. анонимен - vjarnost kym istorijata
20.12.2007 20:33
ako dosega ne e stanalo jasno: za povecheto bylgari vyprosyt ne opira do syshtestvuvaneto na Republika Makedonija, makar che za imeto dejstvitelno mozhe da se spori, a samo za spiraneto na podobni izkrivjavanija na istorijata. Az imam dostatychno kontakt s makedonci i naistina v dneshno vreme ezikyt im veche E razlichen ot bylgarskija, no vse pak izkustveno syzdaden. Ot filologicheska i istoricheska gledna tochka NE mozhe da se govori za makedonski ezik, imam pred vid etnicheski obuslovan, prosto zashtoto makedonec ne e etnicheska prinadlezhnost (bukvalno makedonec oznachava obitatel na planinite, nishto poveche)
taka che: uspokojte se malko i dajte da gledame malko po-trezvo na istorijata :)
цитирай
16. анонимен - алкохолен градус
30.05.2008 00:03
не бях влизал в кръчма от милион години. особено тези македонистите да пишат на колко питиета сядат пред компютъра.
цитирай
17. анонимен - Защо получавате българско гражданство,"македонци"?
18.08.2008 12:00
Обяснете ми,драги съседи "македонци",защо толкова много ви е нужно българско гражданство,при положение,че ни мразите,че за вас сме "татари" и не пропускате случай да ругаете?Защо са ви българските паспорти?Защо декларирате,че сте от български произход,за да ги получите/без тази декларация не може да се получи гражданство/?Аз ,разбира се,знам защо.Защото сте двулични,интересува ви само търговията,да ходите без визи по Европа-жалка работа.А като получите гражданството/и си купите евтино кола от българия/ отново ставате върли "македонци"!Жалко е-гтови сте да заявите,че имате каквато и да е била националност,само заради интереса си.Липсва ви достойнство.Права е Гърция да настоява за името на държавата ви!Трябва да се нарича FYROM!P.S.Забравихте ,че България 1-ва призна несигурното съществуване на държавицата ви,помощите,които ви давахме,гражданството.Неблагодарници.
цитирай
18. анонимен - "Македонците" са лъжци!!!
24.02.2010 12:24
"Македонците" са чисти БЪЛГАРИ!Тези "македонистки" настроения са породени от Сталин и сърбите.Съвецката политика е била разединяваща-не може навсякъде да има българи!Сърбите пък завладяли "Македонска" България и не искали населението да се чуства българско,да има българско самосъзнание.Затова измислили "македонизма"-че днешните "македонци" са наследници на древните македонци,че Самуил е "македонски" цар на т. нар. "Македонско царство" и пр.Те фалшифицират историята!Ние първи им признахме проклетата държавица,ние им дадохме първите танкове,наши лекари ги лекуваха,когато имаше епидемия!
цитирай
19. анонимен - Тоя е пълен тъпанарски македонист!
24.02.2010 12:28
анонимен написа:
Божидар Димитров е бугарски политичар, доктор на историски науки. Роден е нa 3 декември 1945 година во Созопол, во семејство на бегалци од Источна Тракија. Околу неговотото етничко потекло постојат разни шпекулации: самиот тој се декларира за „потомок на Прабугарите“, но бројни се гласовите кои тврдат дека е Ром.
Својата кариера на научен и општествен работник ја има градено како член на бугарската комунистичка партија, а потоа и во нејзиниот наследник, Бугарската социјалистичка партија. Бил член на Централниот комитет на БСП.
Има врски со бившата „Државна сигурност“ (ДС) и разузнавачките служби од време на комунизмот во Бугарија, а и со лидерот на националистичката ВМРО-БНД ,Красимир Каракачанов - агент Иван.
*** Услов за да бидеш бугарски херој: Да си Циган, Комунист, Шпиун и како историски циркузант да се појавуваш на ТВ и да ја засмејуваш публиката.
Това,което го пише тоя македонски педал,не е много вярно.Да ти еба майката,мръсен "македонист"!
цитирай
20. анонимен - За историята на Македония
30.03.2010 23:01
"Брача" македонци!

Преди да пишете безсмислици, поне от кумова срама погледнете "и другата гледна точка", представена в Интернет.

Една от тях е блога:

http://macedonia-history.blogspot.com

Айде, чао засега и успех в търсенето
цитирай
21. анонимен - За историята на Македония
30.03.2010 23:02
"Брача" македонци!

Преди да пишете безсмислици, поне от кумова срама погледнете "и другата гледна точка", представена в Интернет.

Една от тях е блога:

http://macedonia-history.blogspot.com

Айде, чао засега и успех в търсенето
цитирай
22. анонимен - македонизъм
27.01.2011 00:14
''Хвани единия, удари другия''.Македонците за съжаление са българи. Това проличава от склонността им да си измислят история, да се правят на велики и да си приписват заслугите, че едва ли не те са дали всичко на света и, че най великите личности са македонци. Също като Ганьо Хуев-ци, които според глупци като Кръстю Мутафчиев /вече не м/у живите и писачи като ...Цонев са създали човешката цивилизация-Шумер,Египет и т. н., пък и Лао Дзъ оня там Цонев го изкара българин. За сведения на безумците, които им вярват Боян не е от Бо-Ян, а е от ''буен''-буян, както Румян-а е от ''румен-а. Остави другото ами ''българи'' произлизало от ''Бол -Гури'',т.е. гуровци, демек ''учители''.Ако всичките са учители, кого ли са учили. Пък и''бол''е тюркски термин ,а ''гуру'' санскритски,окончанието ''и''за мн. ч. пък е славянско/в случая/.Изкарваме се иранци за да не сме номади -тюрки, понеже номадите имат примитивна култура. Отговора на папа Николай, обаче черно на бяло показва, че Ганьо-Хуев са примитивни миризливи, облечени в кожи тартари-номади, щом са имали за знаме конска опашка. Само от изрод като Ганьо Хуев може да се роди изрод като македонците.''Ражда ли се от тръни грозде или от репей смокиня''.Срам ги е да са българи и за това се пишат македонци.И мене ме е срам ,ама какво да се прави. Горкият Паисий не е проумял защо е срамно да си Ганьо Хуев, неразумен бил горкия и юродив. На два вола слама не може Ганьо да раздели ,ама цялата човешка циилизация създал,та и фараоните били Ганьовци.Където минел Ганьо все държави създавал, пък една няма като хората. И тая както изглежда няма да я бъде.Тръгнал Ганьо да обсъжда българи ли са македонците,пък не знае дори че в Родопите има чисто български села,освен помашките,и нарича кореняците българи от Бачково нагоре ''помаци макар ,че наистина повечето села и по голямята част от населението наистина са помаци,но далеч не всички.А помаците и те се турчеят,макар да са българи,понеже е срамно да си българин.
цитирай
23. анонимен - Пък и къде ли има подобно нещо, бъ...
27.01.2011 00:33
Пък и къде ли има подобно нещо,българи така жестоко да се разправят с други българи както е баташкото клане,където българи мюсюлмани изклали българите християни/за сведение на безумците баташкото клане е извършено не от турци, а от българи -мюсюлмани /помаци. Иди не се срами, че си българин. Ботев ги нарича ''стадо говеда'',Славейков пък''мърша'',и т. н. да не изброявам. Ама сега най -ясно се вижда каква ''стока'' сме. Последни в Европа, презирани с основание от европейците,и неспособни да се самоуправляваме.И най- комунизираните от всички/без Албания.
цитирай
24. анонимен - SABODETE SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24.05.2011 19:44
4estit 24 mai bratq makedonci,vie taka nare4enite makedonci ste golemi JIVOTNI.Pro4etete kakvo pi6at zapadnite istorici, sled kato ne vqrvate na nas v BG.ima mnogo leteratura ama vie ste tolkova ............4e nqmam dumi.Kradete istoriqta na BG. Vas samo Albancite 6te vi opravqt.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9784650
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094