Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2008 10:25 - Истинският Джон Маккейн-кандидатът за американски президент наричащ жена си *
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 6597 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 26.05.2008 08:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Когато в едно интервю  преди около месец  попитаха Веселин Методиев от ДСБ кой кандидат-президент на Америка си е харесал-Обама, Клинтън или Маккейн, отговорът беше: кандидатът на републиканската партия Джон Маккейн. Това изглежда е било ясен сигнал за разумните десномислещите блогъри в България-щом някой от Костовата партия смята Маккейн за подходящ за президент, това автоматично означава, че е неправилният избор. Въпреки че Методиев обясни избора си с антипатията си към всичко ляво. Българските блогъри са недоволни и че Маккейн е толкова  възрастен   сякаш е изпълзял заедно с първите риби на сушата. Но не са сaмо те-американските също.

Дори самият Маккейн през 2000-та година  се е шегувал, че през 2008-а ще бъде твърде стар за да се кандидатира за президент.

Джон Маккейн в момента е сенатор, и както и Арнолд Шварценегер не би могъл да каже, че има роден щат. Но за разлика от Арни  не е роден в чужбина, а във военна база през 1936-а в Панамския канал който тогава се е числил към територията на САЩ. А ако не си роден в САЩ не можеш да станеш   американски президент.

Съпругата на кандидатът за президент се казва  Синди и е супербогата-наследила  е от баща Хенсли- фирма за дистрибуция на бира. Фирменият самолет на Хенсли се е ползвал  за кандидатпрезидентската кампания като за седем месеца август-февруари са платени едномесечният или двумесечният еквивалент за чартърни полети. А миналата година Джон Маккейн е подкрепил закон според който кандидатите за президент  трябва да си плащат реалните цени когато ползват фирмени самолети. Всъщност не е ясно какви точно доходи има госпожа Маккейн защото отказва да разкрие данъчната си декларация. Дори и ако стане първа дама. От сключването на брака им съпрузите Маккейн   винаги са представяли отделни данъчни декларации и сега Синди отказва да публикува своята с мотива "В интерес на запазването на частния живот на децата". Хилъри и Бил Клинтън, и Барак и Мишел Обама   вече обявиха доходите си за миналата година в интерес на откритото управление и честност към избирателите.  

Една от дъщерите на Маккейн - Мегън е блогърка. Но никой в България не е  и чувал за блога и mccainblogette.com.

Джон Маккейн и жена му отричат да са си признавали, че  не са гласували за сегашния президент Джордж Буш през 2000-а. Въпреки че има трима свидетели

В youtube Барак Обама си има една суперфенка-Obamagirl, а  Джон Маккейн си има  три  mccaingirls и напълно в негов стил са на средна възраст около 50 години. По-лошото е че са адски скучни.

Може би възрастта на Маккейн -72 години- е причина за редица обърквания, а не липсата на опит във външната политика за какъвто претендира. Преди месец в Йордания Маккейн спомена, че Ал-Кайда била подкрепяна от Иран. Пътуващият с него сенатор Либерман му подшушна, че Иран подкрепя шиитските терористи в Ирак, а не сунитите от Ал-Кайда. Такива са и данните на американското разузнаване. Напоследък отношенията между групировката на Осама, където има главно сунити и Иран, където официалната религия е шиитската версия на исляма  се обтегнаха защото Иран обвиниха Израел за 11-и септември. Ал-Кайда пуснаха опровержение. Това не единственият гаф на Маккейн когато обърква сунити, шиити и Ал-Кайда.  

Може би Джон Маккейн беше забравил как преди две години смяташе за неизбежни преговорите с палестинските терористи от Хамас, а сега  обвини своя съперник от  Барак Обама че  е готов да води преговори с тях. Може би защото ХАМАС се явиха на избори в Палестина и ги спечелиха.  

Невероятно, но факт-Маккейн е по-стар от плутония, Макдоналдс, Индонезия, Пакистан, НАТО, цветната телевизия, компютъра т.н. и от това може да излезе  яко парче.

Като всички култови личности и кандидатите за президент са заобиколени с побъркани свещеници. Барак Обама си имаше проблеми с бившия си пастор Джеръмая Райт, който опетни образа му със стар запис на  проповедта си "Бог да прокълне Америка". От друга страна Маккейн продължава да го гони тъмното миналото на пастор Джон Х. който публично обявил, че подкрепя Маккейн. Според пастора  Бог   наказал Ню Орлеанс с урагана Катрина заради обидно високата степен на греховност на града, а именно предстоящ гей парад. Днес стана ясно, че пастора смята Хитлер за изпратен от Бог да прибере евреите от Европа в Обетованата земя.

Преди няколко дни американски графолози анзлизирали кандидатите за президент на САЩ. За  Джон Маккейн те стигнали до следните изводи:Нервният подпис на Джон Маккейн издава горда личност, идеалист, но импулсивен. Според графолога с 30-годишен опит Роджър Рубин, републиканският кандидат е способен на "внезапни действия в неочаквани посоки". "Това отразява импулсивния му и нетърпелив характер", добавя той. Колегите му откриват същите поведенчески черти в агресивно завъртяна запетайка. Елегантната, но диспропорционална буква "J" в презимето Джон (John) сочи силно его.

Избухливият характер на Маккейн е добре документиран- той обижда колеги и опоненти. В книгата си "Истинският Маккейн" Клиф Шектър   описва как през 92-а година Джон Маккейн в изблик на гняв е нарекъл жена си п****. Естествено кандидатът за президент отрича последното, противното би било самоубийство. И ако някой попита Маккейн дали е вярно тайните служби  го подлагат на разпит.

Вravenewfilms са събрали примери за да покажат какъв е истинският Джон Маккейн. Първият е как кандидатът за президент обяснява, че когато е бил в Ирак всичко е било спокойно и са се разхождали по улиците без  бронижилетки. Следва част от репортаж и се вижда, че Маккейн е бил с предпазна жилетка, а говорителят съобщава за охрана от повече от 100 американски войници и пет хеликоптера. 






Гласувай:
0



1. анонимен - Слаба ракия е написаното, събрано оттук-там
21.05.2008 11:01
И пак пълно с ненавист...
цитирай
2. анонимен - много хъм....
21.05.2008 12:53
в смисъл - няма как, надявам се, да убедиш братята американци да гласуват за Обама-та или леля ти Клинтъница))))
представи си - бил Клинтън като първа дама - ще падна от смях...
или ония нещастен полуафроамериканец популист /нали това е политически правилния термин/.
стига леви идеи, моля, че това вече няма да го издържим )))))
цитирай
3. ssstto - Хилъри няма шанс, но само тя
21.05.2008 13:26
не знае. Обама може и да е популист, още соц, и даже марксист му викат. Той искал да надникне в счетоводството на петролните компании заради високата цена на бензина и да види какви магии правят. Само да разбере защитникът на Пазара Владимир Каролев и некои блогъри ще бъдат полети със студен душ.
цитирай
4. usandthem - той и Рейгън
21.05.2008 13:41
не беше млад,пък какви шутове раздаде!
цитирай
5. vkolev22 - Щатите имат страхотен избор:
21.05.2008 16:56
избират между жена, негър и дядо.... Не им е лесно!
И кой, смятате, ще спечели? Мисля, дядото.
цитирай
6. анонимен - Ще видим.
21.05.2008 17:06
Пилците се броят наесен.
цитирай
7. анонимен - социализъм и други неща
21.05.2008 17:21
и като надникне обамата и кво? че ми е интересно? цената на петрола ще стане 16 долара за барел ли? или ще спре нинджа кредитите? ще върне парите на банките????
или още по-добре , като ония малумник във Венецуела - да национализираме и това е...
оф, мислех си, че в 21 век ще се отървем от социализма, ама май няма.
и дедо ви рейгън, таковата, заедно с баба ви маргарет бутнаха комунизма, да ви припомня. щото сега щяхте да блогвате с тефтер и писалка на партийно събрание )))))
цитирай
8. анонимен - Иха.....;)))
21.05.2008 20:14
Знаете ли кой е Линкъл?
Чакам отговор?
цитирай
9. анонимен - .....изпуснах нещо!
21.05.2008 20:17
А кой е Картър -President na U.S.A.?
хайде усмихвай се!
Веси
цитирай
10. ssstto - Говорете по-разбрано, хора
21.05.2008 21:06
четенето в уикипедия за Линкълн и Картър е занимание уморително. А ако някой мисли да пита за Рейгън, предварително отговарям -знам, той е бил шедьовър на изкуството на мумифицирането ;)
цитирай
11. usandthem - @ssstto
21.05.2008 22:50
Е,не- Брежнев беше шедьовърът на мумифицирането,а Рейгън им раздаде такива боцове,че ако си спомняш,през 2-3 месеца гробарката идваше на Кремъл!
цитирай
12. meto76 - По-голяма тъпня скоро не бях чел.
21.05.2008 22:59
По-голяма тъпня скоро не бях чел.
цитирай
13. eien - Щатите се управляват от дядовци, нас ни управляват
22.05.2008 08:08
млади хора, и затова сме цъфнали! Така ли да разбирам текст, подтекст, мисъл и коментар?
цитирай
14. ssstto - Всяко
22.05.2008 09:49
сравнение с България и дежурните заподозрени -Гоце, Станишев, а и Неделчo Беронов са плод на собствени размишления, eien, отклонени от посоката "Истинският Маккейн". Може и да разбираш че не само у нас има лицемерни политици. Упорития читател Копипейст meto76 ако иска да си разтяга лукуми да започва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9784105
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094