Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2008 16:23 - Николай Василев смята, че Бюрокралипсис към края на годината е напълно възможен
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2161 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 10.06.2008 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageМинистърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев се опасява, че е  възможен Апокалипсис за държавните служители.

БНР, програма "Хоризонт", предаването "Неделя 150"
Николай Василев:Големи съкращения все още ще има в администрацията. Става дума за хиляди бройки. Казвам бройки, тъй като някои са заети, а много голяма част са незаети, в което няма нищо лошо. По-добре е и незаетите бройки да бъдат намалени, за да бъдат заети впоследствие заедно със заплатата. От друга страна повечето главни секретари на министерства и на други административни структури, и главни счетоводители и така нататък са забелязали още от края на миналата година, че министър Орешарски по такъв начин е организирал бюджета за тази година,  че който не извърши съкращения има два варианта. В някои случаи няма да може да реализира никакво увеличение на заплатата през тази година. Ще има такива системи, които не само че няма да могат да увеличат заплатите, но няма да им стигнат парите в края на годината парите за заплати... Така че вариантът примерно, на когото не му стигат парите от 15 до 30 септември, т.е. декември да си стоят служителите в къщи, да не получават заплати, е възможен.

Тези думи на дребния предвестник на Бюрокралипсиса Николай Василев са останaли напълно незабелязани от медиите, но така е в България. Всеки знае, че  държава отива по дяволите, така че защо нa накого да му пука. Пък и после няма да можем да се правим на много изненадани.


Тагове:   николай,   напълно,


Гласувай:
0



1. dadide - *
10.06.2008 16:36
Много неща остават незабелязани и не само от медиите, в така наречената ни държава. Защото сме на принципа "щом не ме бОли мен - к'во ми пука за Вуте?!" Приличаме на бойно поле, но всеки е в самостоятелен окоп. От време на време надигаме глава с тайната надежда някое "умно" решение на властимащите да не ни я отнесе и продължаваме да се окопаваме.
цитирай
2. slavuncho - На този - лудия, кой ли му обръща внимание?!
11.06.2008 14:39
Луд, луд ама яде от баницата :)
Ние сме лудите, не те!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9783064
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094