Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2008 19:05 - Президентът-национален отровител или колко е умряла анализаторската класа
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2054 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 22.06.2008 22:51


Цялата анализаторска класа е бошлаф.

Когато президентът в своето световноизвестно интервю по bTV подхърли идеята  за мажоритарен елемент в парламентарните избори, анализатор- ската класа изобщо не се разтревожи, че може да се повторят изборите във Велинград когато местният олигарх Фидел Беев стана кмет.

Може би защото журналистите, коментаторите и анализаторите  отдавна си мечтаят  за мажоритарни избори, и за да ги накара да минат на негова страна  президентът е бучнал в сайта си предложението в същия ден на интервюто:
9. Въвеждане на пропорционална система с мажоритарен елемент:- Мажоритарните кандидати се кандидатират в окрупнени едномандатни избирателни райони, което допринася за тяхната обществена разпознаваемост и позволява ефективен контрол срещу купуването на гласове.

Миналата година един приятел беше експедиран от София в провинцията за кметските избори. Неговият кандидат  беше локален олигарх-имаше си кабелна телевизия и естествено по нея другите кандидати изобщо не се споменаваха. Но остана на второ място защото го измести друг олигарх, който е и син на най-големия градски феодал, шеф на най-голямата фирма в общината. ТА-ДА-ДА-ДЪМ! Освен това имало и купуване на цигански гласове. Дали не може да се повтори подобен сценарий и за парламентарните избори 30, 60 или 80 пъти и на други места ако се приеме предложението на президента?

Чудно, но опозицията не разви тезата, теорията на конспирацията и не опищя медииния континуум, че Първанов  се опитва да заграби още власт като вкара свои хора в парламента. Може и да се надява на референдум и тогава да извади този коз срещу президента.

Чудно, но анализаторите и коментаторите, прекарващи времето си в измисляне на бомбастични фрази докато си скубят косите от мъка по България и някои опозиционни партии не стигнаха до извода, че предложението на президента е не лекарство срещу купуването на гласове, а отрова. Изпревари ги бесепарския евродепутат  Кристиян Вигенин.

Засрамете се дами и господа от опозицията, засрамете се. С вашите нулеви анализаторски способности за никъде не сте.



Гласувай:
0



1. zaw12929 - Така е
22.06.2008 19:46
но не им идва на ум да се засрамят и скоро няма да има единодейсвие
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9811700
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094