Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2009 09:26 - Великият диктатор Бойко Борисов се скара на журналистката Велислава Дърева, понеже вече не го харесвала (поучително видео)
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 5674 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 20.07.2009 22:40


Ако по време на управлението си Бойко Борисов се препъне медиите ще му осигурят меко приземяване. Ако някой иска да се поклони на новия ни премиер-да не се опитва -заради цялата кохорта плонжиращи  пред него просто няма да намери място. А ако смята да го критикува да види какво се случи с Велислава Дърева.

В сряда, 15-ти юли, в сутрешния блок на БТВ журналистката Велислава Дърева  разкритикува
медиите и лично водещия Николай Бареков, че обслужват божествения ореол на Бойко със слагачески  материали, като този Бойко, грабвай секирата!. Дърева иронично описа Бойко Борисов като богоподобен, а егото ще бъде водеща светлина по време на неговото управление. 

И
Бате Бойко наистина грабна секирата. Почти веднага в студиото се обади самият Той, и изля една гневна тирада срещу Велислава Дърева, как можело вече да не харесва идеалната му персона:

                

От както в
сряда качих клипа в vbox7.com, той е бил гледан 500 пъти, не толкова малко за видео в категория "политика".

Според Алекс Симов бъдещият ни премиер е просто един обикновен телевизионен зрител, осъзнал, че политиката е изцяло медиен процес.

Когато се разбра, че лидера на ГЕРБ иска да се включи в ефир
Дърева изрази мнение, че ако Бойко Борисов смята и занапред да се включва на всяко интервю няма да може да си върши работата. А Бареков попита дали не е добре да имаме премиер с винаги вдигнат телефон! А защо не и с няколко непрекъснато включени телевизора за да контролира всичко което се говори по негов адрес?

Според Бареков включването било "полемика", която "се е получила добре" и "му правила чест" на Бойко, докато Велислава Дърева предварително усети, че "пак ще се караме".

Тази поредна медийна изява на лидера на ГЕРБ беше представена от медиите в положителна светлина-"Борисов: Имунизиран съм към плонжиращите", докато днес не излезе анализа на Антоанета Пунчева от Deutsche Welle.

Ако някой мисли, че е уместно един политик, а още повече премиер да звъни по телевизиите и да държи назидателни речи на критикуващите го, нека се запита в коя цивилизована държава се случват подобни неща. Или какво щеше да последва ако вместо Велислава Дърева в БТВ беше журналист от "Ню Йорк Таймс" или лондонския "Таймс"? На мен ми е бедна фантазията. 

В цивилизованите държави правителствата си имат говорители, отракани в медиите, чиято задача е да отговарят на критиките по "подходящ начин". Прочетох го в Уикипедия. Надявам се и някой от ГЕРБ да го прочете.

В държавите с нетолкова утвърдена демокрация политиците си имат неформални говорители. И които обикновено отричат да са от плонжиращите.

А 
ако някой все още смята, че Бойко Борисов е постъпил демократично, ето какво e изкомандвал на Бареков:
Как си ме представяте мене - Иво Прокопиев или някой си там, не знам кой си представяте - да ми влияе и да ми прави кабинет! Само да си помислиш това и трябва да се извиниш за въпроса!


Тагове:   бТВ,   медии,


Гласувай:
2



1. анонимен - Браво на Борисов!
20.07.2009 19:02
Дърева си заслужава всички приказки на Бойко.Даже беше много мек с нея.
цитирай
2. анонимен - Бареков е виновен за скандала...
23.07.2009 08:47
Жалко, че Бареков е поканил Дърева без реален опонент в предаването. Дърева започва да "плюе" по някого (в случая ББ), а той няма право на защита. От тази гледна точка, аз смятам, че ББ правилно се включи, да се защити...друг е въпроса, това ли е начина за диалог между ЖУРНАЛИСТ (какъвто си мисли, че е Дърева) и БЪДЕЩ МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ (ББ).
цитирай
3. анонимен - Тръпки ме побиват
25.07.2009 08:42
Като чета коментарите. На тази и другата публикация (с интервюто на ББ). Задава се диктатура, а електоратът аплодира.

Хора, идва нов Хитлер, вразумете се !
цитирай
4. анонимен - Дайте да не обиждаме журналистите. ...
26.07.2009 13:09
Дайте да не обиждаме журналистите. Съществото Дърева никога не е била журналистка, а комунистическа подлога от рода на цялата кохорта мекотели на ясла около БКП... Всичките Дайновци, Минчевци, Райчевци, Кръстевци си мислят, че някой е забравил тяхното минало. Не, не сме...
цитирай
5. анонимен - Чудесен анализ!
27.07.2009 08:34
Привържениците на ГЕРБ са също толкова обсебени от изборната победа, както "неформалния" си лидер. Не знам, кой му нареди кабинета, но като гледам наперените нови юпита - жал ми става за България. Зад големите експерти на Бойко стоят и големи кукловоди. Новият министър председател или ще трябва да обслужва интересите на задкулисните си партньори, гледайки и собствените си облаги, или накрая ще бере горчиви плодове, като Жан Виденов. Затова го съветвам да слуша по-внимателно критиките, дори и от другарката Дърева.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9811639
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094