Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2009 12:19 - Туристите ходили в Охрид заслужаваха да умрат, защото са бедни, смята българския елит
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 3586 Коментари: 7 Гласове:
9

Последна промяна: 08.09.2009 16:43


След трагедията в Охрид банда богати и образовани опинионмейкъри, смятани за достатъчно духовно извисени да ни наставляват плъзнаха из блатото наречено публично пространство и хвърлиха вината за случилото се върху "бедността" на българина, присмивайки се на хората, които дълго време са събирали 150 лева и са мечтаели за екскурзия до чужбината Охрид. Според този национален елит Македония нито е чужбина, нито за 150 лева може да има такова нещо като екскурзия. Случи се по БНР тази сутрин, Божидар Димитров също се включи.

Веселина Божилова
 в bgfactor:
Бедността, а не езерото убиха горките хора в Охрид.

Финансовият министър
Симеон Дянков също се включи в хора:
Бедността поражда и такива трагедии.

А онзи парцалa Сега се включи по оригинален начин-с мнения на влечугите от форума си:
XYZxyz-Първопричината е беднотията, както на тези хора, отишли на такава екскурзия, така и на македонците там.

Но както винаги Николай Бареков удари всички в земята:

Това, че просто хората предпочетоха да спестят някоя и друга стотинка от мизерните си доходи, за да рискуват здравето и живота си, лишавайки се от застраховки, от законна екскурзия, въобще тук незаконните действия са и от двете страни.

За съжаление богатите българи като Симеон Дянков не могат да направят нищо освен да мразят бедните и да ги обвиняват. Но защо всички бедни, заблудени и жалки селяни  просто не се застрелят, вместо да карат богатите им сънародници да се чувстват виновни, че са българи?  
 
Накрая стана чудо, появи се Бойко Борисов и удари шамар на   самозабравилия се елит, обяснявайки, че и майка му е от този тип бедни "селски хора".


Тагове:   охрид,   елит,


Гласувай:
9



1. desperadomikaela - Безумие...., sssto
07.09.2009 12:26
безумие. Много тъжно.
цитирай
2. viovioi - Очакванията ми се оправдаха Божидар Димитров да се държи неадекватно в такива ситуации.
07.09.2009 12:46
С цялото ми уважение към проф.титла, но едно беше краен в изявленията си преди, а сега се опитва да бъде уж по-умерен. Не му се получва да защитава интересите на БГ диаспората. Липсва му харизмата, обаянието на духовна личност за тази цел. Също слабата му дикция, историко-профилиран речник , както и дразнещия тембър на гласа, го превръщат в един най-обикновен стар мърморко. Веселина незнамси чия да духа супата, както и кур за целия насран БГ елит.
цитирай
3. emil60 - Ужасни сме!
07.09.2009 12:48
Понякога ми идва да си извоювам правото за вестник, радио и телевизия и ще бъда много по-искрен от Господарите на ефира... Все пак Зуека и Рачков дават малка надежда за Бъдещето... Тях бих ги наел веднага и още няколко от блог.бг...
цитирай
4. анонимен - Много си прав!
07.09.2009 12:50
Сърцето ми се изпълва с Богунеугодно злорадство когато отстрелят някой от "техните" и почнат да ни обясняват какви задръстени завистници сме, да се радваме на чуждото нещастие.Злорадството ми е породено от нещастния им опит да пренебрегнат и омаловажат Божествената справедливост естествено, не от смъртта на човека.
Но грехът си е грях - не трябва да се разчита на Господ за тези неща.Истината е, че сме твърде апатични ние - обикновените хора!Но и това е грях!
Поздравления за поста!
цитирай
5. theladybird - ...
07.09.2009 23:31
Много жалка картинка...
цитирай
6. анонимен - Които дават пример не са за пример.
08.09.2009 11:17
За близките на загиналите,моите саболезнования.
цитирай
7. demograph - „Оптимистично за трагедията”
08.09.2009 13:36
Бог да прости загиналите във водите на Охридското езеро.

Господ ще накаже виновните.

Македонците, като хора, не трябва да изпитват вина, нито да почувстват укор от нас.

Те са и ще си останат наши братя по кръв и по жална съдба.

Македонското правителство реагира адекватно на случилото се, за съжаление, след като кораба потъна. Малко по български.

Човекомразците и в Македония и в България пак дадоха воля на злобата си. Едни като злорадстват по най-животинския начин /не могли да плуват българските бъзрастни жени и мъже, и за това сами си били виновни, пишело в македонски вестник../, други с безмозъчния си лай срещу македонците като хора, а не срещу режима там, трети като потриват ръце и ползват случката за да заплюят правителството на Борисов, като пловдивския владика, свързал Мадона и трагедията, и президента Първанов, който, както винаги, няма чувство за мярка и задържа самолета с оцелелите, за да си прави PR, и подмятайки, съвсем не на място, че нямало „спец” звено за такива случай...

/Ами защо след като толкова години е президент и главнокомандващ, държавата ни и армията ни нямат способности да помагат на гражданите си изпаднали в беда?..../

Във втори подобен случай, от идването му на власт, реакцията на новото българското правителство и на премиера Борисов са бързи, адекватни и човешки.

За кой ли пореден път, реакцията на президента ни е неадекватна и себична..

10 хиляди лева, отпуснати на близките, не са нищо, но са категоричен знак на съпричастност.

Ангажирането на институциите, може да е било над необходимото, но не е подценяването на човешката трагедия и човека, което се демонстрираше от предишните.

Виновник номер едно е безспорно, собственика на кораба, наред с капитана, наред с контролните македонски органи, които не са си свършили работата, наред с организаторите от българска и македонска страна, които не са проявили нужната взискателност за спазване на мерките за опазване на живота и здравето на клиентите си.

Сега следва се разплете кълбото на недобросъвестност и търговски измами и в двете държави, заради които хората заплатиха с живота си.

Българската държава трябва да разнищи случая до дупка и виновните от двете страни да бъдат намерени и осъдени по бързата процедура и на максималното наказание.

Българското правителство трябва да изиска македонските власти да сторят същото, при пълна взаимна откритост и сътрудничество, която до сега, както се вижда, е налице.

В случая, македонското правителство носи отговорност за смъртта на невинните обикновени български хорица, доколкото неговите контролни органи не са били на мястото си за да упражнят превантивен контрол.

В коментарите за тази му отговорност, неизбежно е да се вплетат и случаите с нарушаването на правата на Спаска Митрова, преследването на симпатиите към България, гаврата с българските военни гробища, нацисткото преиначаване на историята и съдбите на един цял народ, с нищо не предизвикваната, дългогодишна, злобна, антибългарска пропаганда в контролираните от македонските власти, медии.

Това е свързано и с постигането от страна на Македония и на другите критерии за членство в ЕС, за което е неизбежно да стане дума при анализа на трагедията в Охридското езеро.

На този фон, България има основание да повдигне въпроса за отговорността на македонската държава за всичко ненормално в поведението на властниците в Македония, и да ги свърже с бъдещето на македонското членство в Съюза.

Но Българската държава трябва да погледне и себе си. В лова на "вещици" правителството на Бойко Борисов, трябва да пусне кучетата и по „вещиците” около /не/защитата медицинските сестри в Либия, изгорелите хора при пожара във влака на гара Кардам, автобусната касапница на Бакаджика, удушаването на децата в дискотека „Индиго”, клането по пътищата заради откраднатия чакъл, асфалт, боя и пътни знаци и ограждения, и всички други диващини на корумпираната ни държава от последните десетилетия.

Ако не формално наказание, „вещиците” и началниците им, следва поне да изпият до дъно чашата на моралната отговорност за неморалното си поведение в мига на трагедиите, та и до днес.

Ревизията на днешните и предишните безобразия трябва да свали маските на крадците на животи и почернящите души, и да ги осъди.

Тогава и решенията на новата власт ще се базират на изстъргана „до тухла” от лъжите, истина за състоянието на нещата в България, а международните реакции на правителството и политиците ни, ще се опират на силата на морала.

Сега е малко лицемерно да виждаме сламките в очите на съседа, но да не виждаме треските в собствените си очи.

При опустошителните земетресения в Турция, вековната вражда между гърци и турци бе разтопена от топлината на човешкото състрадание и политическата мъдрост на техните държавници.

Ако са достатъчно мъдри, политиците на България и Македония, трябва да положат усилия и да превърнат трагедията в Охрид в повод за сближаване между двете държави и роднински народи..



Любен Пандев

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9807986
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094