Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2009 10:04 - Трайчо Трайков спасен от пропуск в закона за конфликт на интереси
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1914 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 19.09.2009 12:38


На втори септември министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков щастливо ухилен ни съобщи радостната вест, че рестартира  мегаломанския проект "Горна Арда", който при три правителства не можа да бъде завършен. OK, това е преувеличение, не можа дори да тръгне. Той съобщи, че инвеститор в “Горна Арда”  ще бъде “Горна Арда”АД, а акционери в АД-то ще бъдат НЕК, EVN и  Alpine Bau.

 Минаха почти две седмици докато опозицията от БСП загрее, че там може да има конфликт на интереси понеже 3 дни преди да бъде назначен за министър Трайков е напуснал поста  на прокурист в EVN. За оправдание на БСП може да се каже, че изпревари елитът на нацията  или т.н. медийна класа.   

Вчера   Корнелия Нинова от    “Коалиция за България” внесла в Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарната етика сигнал срещу министъра. Понеже според Закона за предотвратяване на конфликт на интереси, според който Трайков като оглавяващ ведомството, което трябва да осъществява контролни функции  и да следи развитието на "Горна Арда", няма право нито да участва в обсъждане по проекта, нито да участва във вземането на решения, нито да издава лицензи, удостоверения и каквито и да е документи, касаещи фирма, в която 12 месеца преди назначаването си за министър, да е бил орган на управление. 
 
Министър Трайков се защитил с обяснението, че е бил прокурист в EVN, но не е бил член на управителния съвет, каквото е условието в закона.

 И затова неформалния държавен глава Бате Бойко Премиера няма да смени Трайчо, проблема е решен и никой да не настоява повече, че ГЕРБ не спазват програмата си за борба с корупцията. В ГЕРБ няма корупция. Пише го в член първи на Конституцията. Освен ако не е извършена по непредпазливост в пияно състояние или насън, но за това ще има амнистия.



Гласувай:
1



1. zaw12929 - Да си затваряме очите, че Прокурист ...
19.09.2009 23:19
Да си затваряме очите, че Прокурист е управляваща фигура, защото е от ГЕРБ и тя има мнозинство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9806982
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094