Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2009 14:45 - Медиите са болни от бойкофилия
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2368 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 23.09.2009 17:51


imageФондация "Медийна демокрация", опитваща да бъде медиен омбудсман изнесе отегчителен доклад за юли и август, в който има "новини" само за хората, които са си подали оставката като избиратели защото смятат, че държавата все някога ще бъде управлявана от глупак и това някога е точно сега. Констатациитe в доклада:

1.Главният лирически герой в медиите е Бойко Борисов. Той е централен говорител. В медиите. В медиите не се чува друг глас. Виж още №4.

  2.Неговата богата душевност му спечелва приятели в медиите и  без проблем започва да говори на ти с журналистите. Според Нели Огнянова това е незаконно. Според Георги Лозанов няма дистанция между министър-председател и медии и така се стига до разпространението на тежки заразни болести като бойкофилия. Болните медии и хора имат симптомите:1. ласкаят се от това, че са фамилиарни с властта и 2. че са свикнали премиера да е непрекъснато пред очите им, и когато изчезне за миг това предизвиква страдание (според доцент Орлин Спасов). С други думи-
вече сме пристрастени към продавания ни от медиите  наркотик на име ББ.  

 3.Оформя се пирамида в медийния континуум, на върха на която стои Бойко Борисов, и от там той ще раздава забрани банкерите да вземат повече пари от него.

 4.Медиите все повече подкрепят премиера и са все по-безкритични към действията на новото правителство. 

 Докладът и пресконференцията за него беше представен от някои медии (actualno.com, dnes.dir.bg) в продължаващ дух на сервилност, като констатацията за липсваща безкритичност беше пропусната и така по наколенки и налакътници беше написана една ода на радостта, че ни управлява Бате Бойко Премиера.

  Фондация "Медийна демокрация" издава  и месечни доклади за   vbox7, които приличат на безплатна реклама на сайта пълна с линкове към някои подбрани по неизвестен признак клипове. Докладът за август обаче е крещящо необективен, понеже не е включен качения през август и №3 по  гледания клип от категория новини "Паднаха Гащите На Райна На Сцената На Концерта В Стара Загора !". 


Тагове:   медии,


Гласувай:
1



1. zaw12929 - Така хвалиха Т Живков, БКП-то ...
23.09.2009 18:50
Така хвалиха Т Живков, БКП-то
Нищо ново- дойде нов тоталитаризъм, цялата власт на ГЕРБ Ще сменят Първанов, жълтата метла не спира всичко по комунистически
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9812515
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094