Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2009 18:29 - Водещият икономист Георги Ганев отрича участието си в създването на настоящото бедствено положение
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2486 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 15.10.2009 19:59


imageВ обществото от прехвалени и постоянно витаещи в пространството експерти, стоящи в сянка зад всяка власт и винаги готови да дават съвети на нея и на обществото влиза и либертарианския  квазимодо Георги Ганев-паркирал задника си на поста програмен директор на Центъра за либерални стратегии. Центърът е една от онези крайнодесни  организации, изповядващи безкрайна  омраза  към държавата и проповядващи идеологията си с толкова редовни участия в медиите, колкото и чалгарките на конкурсите за най-голяма диня. 

 Във вторник в предаването "Вярно с оригинала" по ТВ7 Георги Ганев отрече миналата година  да е давал съвети на предишното правителство. Така той отрече да има вина за икономическия апокалипсис в който се намираме.

Но ако не е давал съвети чудно какво е правил Георги Ганев
на 17 октомври 2008-а при предишния премиер Сергей Станишев заедно с други  водещи български експерти. Може би е танцувал магически танц срещу кризата с червените прашки на Азер Меликов. Или може би Георги Ганев  е обяснявал колко умно са постъпили Станишев и Орешарски, че не са последвали даваните през лятото съвети от експертите от неолибералния обръч рекордния бюджетен излишък да бъде върнат веднага на хората.

Доста изнервен Георги Ганев изрази сериозни съмнения, че Барак Обама е спасил американската икономика с трилионен дефицит.

 Тези икономисти, към които спада и Георги Ганев все още продължават да говорят и чудно, че все още се намират хора да ги слушат. Чудно е защото не само не можаха да прогнозират задаващата се криза. А и както пише нобеловия лауреат за 2008 Пол Кругман тяхната икономическа  рецепта на която пише "алчността е най-голямата ценност" е виновна за кризата.



Гласувай:
0



1. анонимен - чудесен пост
15.10.2009 19:55
от много време, дълго и упорито питам къде тези "прехвалени" момчета са придобили ценен опит, та да "анализират" и да ни поучават?! колко му е да изкоментират us и галактическата икономики!
или само послушно следват нечии напътствия..
или имат и други скрити таланти и заслуги..
радвам се, че и други започват да задават въпроси, че само с "Вервайте ми" до никъде няма да стигнем
Сн С
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9782668
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094