Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2011 09:56 - Феята-вълшебница на Статистиката помогна на Чаровния принц Бойко да се преброи по интернет (видео)
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2053 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.02.2011 18:17


Вчера в материала "Рецесията нанесе удар на Борисов" агенция Ройтерс писа, че шуробаджанащината  е един от големите проблеми в страната.

Също и Дойче веле критикува
миналия ден
Според общоприетия възглед в страната правилата са за глупавите, смотаните и за тези, които не могат да си платят...Ходатайството си е ОК, всички го правят, това да ни е проблемът. Ами, май точно това ни е проблемът – неспособността да прилагаме и спазваме правила и процедури, което е гръбнакът на демокрацията.

Вчера беше първият ден за преброяването на населението и самият смел премиер, след като разби на пух и прах "пъкления план" на президента бъде унизен, даде пример на народа, като се преброи електронно, тоест по интернет за да бъдат спестени пари. Да не забравя:всъщност преброи се не премиера, а Бойко Борисов.

 БТВ излъчиха изглежда ексклузивен репортаж. Шефката на Националния статистически институт, чието име и титла не беше споменато, а то е доцент доктор Мариана Коцева, също беше там, появила се като Фея-Вълшебница в момент на ннужда и нямаше нужда от СРС-та за да стане ясно защо-била извикана за да помогне на министър-председателя да си попълни документите.  
Всъщност преброи се не премиера, а Бойко Борисов. Това беше шамар в лицето на всички смятащи шуробаджанащината за нещо лошо, но беше прието за естествено в България- тук се смята, че да си премиер си има предимства, като да използваш държавните служители за лични цели.

 Щом управляваш в стил Вожда-от-Банкя, тогава можеш да назначаваш митничарчета и да викаш шефа на НСИ да ти помага да се преброиш. Властта дава привилегии-например утре може да я извика и за да му помогне да попълни данните за инфлацията и безработицата.



Въпреки пороя от критики заради незаглъхналия последен изтекъл запис за ходатайстване от страна на самия премиер за митничаря Вучката, Бойко Борисов изглежда не е имал време да ги чуе и схване, докато беше погълнат от осуетяването на пъклени планове и закриването на куци законопроекти на собствената си партия. Понякога и двете наведнъж.

Щом
Бате Бойко призова своята Фея-Вилшебница-Статистичка да му помага  в попълването на анкетната карта за преброяването, тогава сигурно служебния му шофьор се казва Михаел Шумахер или е министъра на транспорта, а ако  му се прияде дюнер премиера отива в посолството на Саудитска Арабия  или друга арабска държава. 

 Някой да вземе да обясни на Бойко, че каквото е позволено на овчаря на село не е позволено на царя. И на медиите. Аз не мога, щото заеквам.

А сега, вече като се спрях да се търкалям по земята от смях след като гледах как Бойко Борисов отговаря с тежка въздишка "ЪЪЪЪЪЪЪХХХХ, не беше трудно" шефката на НСИ ще ми погне и на мен да се преброя, щото тя помага на всеки, видях го по телевизора-Бате Бойко ми даде пример.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9782582
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094