Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2011 12:47 - Дянков: спокойно, ще валят картофи и пици
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1300 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 01.04.2011 13:55


Финансовият министър  за пореден път категорично отхвърли възможността да увеличи минималната работна заплата, но успокои синдикатите, че за сметка на това се очаква да вали изобилна манна от картофи и пици на редовни интервали.

 "Няма пари, а и към средата на годината съвсем ще свършат"- заяви Дянков, кипящ от оптимизъм- "но нашите разчетите в актуализиран бюджет за 2011 показват, че българите ще бъдат осигурен с храна падаща от небето. Напълно нормално явление е торнадо да вдигне картофи от големи складове или направо от нивите в Полша и вятъра да пренесе патейтосите до България."

От Института за пазарна икономика (ИПИ) потвърдиха прогнозите на министъра, позовавайки се на кривата на Лафер, според която колкото по-дълго не се е случило едно събитие, толкова по-голяма е вероятността то да се сбъдне.

 "Нашите изчисления убедително показват, че от третото тримесечие на годината редовно ще преваляват картофи, макар да не можем да предвидим пържени, фламбирани или сурови в чувалчета" -заяви Георги Ангелов от ИПИ. "Редовните превалявания от картофи са толкова сигурни, колкото и теорията за врабчетата и конете, според която, ако храниш обилно конете (намалиш данъците на богатите и бизнеса)  фуража ще падне настрани и ще нахрани и врабчетата (тези пари ще бъдат дистрибутирани надолу и като цяло всички ще забогатеят)".

От ИПИ прогнозираха бум в бизнеса на картофобелачките.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9782607
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094