Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2011 22:37 - Liveblogging:президентският дебат по БТВ между Кунева, Калфин и Плевнелиев (и Маргарита Попова)
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 8126 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 16.10.2011 22:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Започва вечерният телевизионен терор наречен "предизборен президентски дебат по BTV" между претендентите Ивайло Калфин и Меглена Кунева за титлата "загубил на балотаж", и милионерчето на ГЕРБ Росен Плевнелиев, единствен участник в състезанието за "най-високопоставен PR на Бойко Борисов и куче-водач на впряга на шейната му".

7.30-Студиото изглежда тронско със сините светлини, но като цяло е зловещо и по-отблъскващо онова на ТВ7 от предишния дебат. Не стига, че кандидатите за президенти и вицета са излишно много и не можеш да не се спънеш в бабата на някой от тях (поне при мен е така), ами същото е положението и с водещите-ще са двама. 
7.31-Представят Росен Плевнелиев и  къщата му от кубичния   период на великия Пикасо Борисов. Щастливец, живеещ в богаташки квартал с ограничен достъп. Което значи, забранено за обикновените, нещастни, бедни българи. 
7.34-Ивайло Калфин има кафе-машина на 18 години.
7.37-Представят Меглена Кунева, която не може да готви нищо друго освен кафе. И изрецитира сърцераздирателно стихотворение.
7.41-Кунева:България е в женски род.
7.42-Претендетите стоят прави, въпреки, че имат столове зад тях.
7.44-Изненада:включване от секретния бункер на социолозите, които ще проведат изследване за представянето на тримата в дебата. Проучването ще е по телефона, а не по интернет заради партийните тролове,  бродещи там.
7.45-Данък реклама. 
7.49-Незнайно защо на сцената излязоха и вицетата. Пълна къща и лудост, защото те са безмислени фигуранти, освен ако президента не се застреля по време на лов или не бъде изяден от любимата си вълчица. Водещите няма да теглят жребий, а оставят кандидатите а се разберат сами за три минути за реда, в който ще отговарят.   
7.52-Първи въпрос: кой се опитва да взриви ситуацията с бомбата срещу Сашо Диков? Кунева очаква отговор от властите, а президента можел да пита.  
7.54-За Плевнелиев взрива е нещо обичайно и е срещу управляващите. Значи ако спечели да очакваме още бомби.
7.55-Калфин обвини некадърния Цветанов.  
7.56-Плевнелиев взема думата, демонстрира решителност и обвини Стефан Данаилов, че не е полицаи и няма работа да ходи в Катуница.     
7.58- Попова каканиже с дразнещия си глас за правомощия. 7.59-Според Кунева не бива да се мълчи за Катуница, само за да не се наруши рахата на правителството.    
8.00-Ако Кунева е президент няма да подпише назначение на съдия от приятелския кръг на ЦвъЦвъ.  
8.03-За Кунева най-добрия президент е Желев, Плевнелив отговори неясно, сякаш е на автопилот и изобщо не разбра въпроса. За Ламбо е Гоце. Попова замаза положението споменавайки Петър Стоянов  
8.05-Кунева иска референдуми. Попова отново взе думата, за да ни  изнесе лекция за референдумите, изглежда Плевнелиев е временно извън строя, докато не му сменят спуканите гуми и не си спомни назубреното за дебата. Калфин обяснява, че закона всъщност забранява референдумите, за да се подтиска народа.  
8.08-Плевнелиев обвини Калфин, че е популист, защото иска референдум за шистовия газ.  
8.10-Попова иска президентът да се съобразява с парламента и да няма инициатива за референдуми.  
8.11-Най-накрая се намеси и вицето на Кунева, името му сякаш има значение, но пък има брада.  Добре де, казва се Любомир Христов.
8.15- Плевнелиев пита Калфин дали одобрява АБВ на Гоце и ако спечели дали това няма да е негов трети мандат.
8.16-Кунева: Росенчо, стига си защитавал правителството, като послушно кученце.
8.17-Попова отново заграчи с втръснали, изтъркани клишета. Сбъркали са си местата с Плевнелиев.
8.22-Кунева измерва армията в "пиксели". Плевнелиев имал ясен инвестиционен план. За армията?! Олеле, терористите щели дойдат да ни свалят кулите. За Калфин бг армията е една шепа контингент за охрана на опиумните полета в Афганистан. Министъра на армията Аню Ангелов си е купил апартамент, а после забранил на войниците да си купуват жилища.
8.23-На Плевнелиев му трябва модерна армия. Ура, с безпилотни самолети ще бомбардираме невинни жени и деца в Афганистан и Пакистан. А може и Македония. По погрешка, по погрешка.
8.25- Плевнелиев и вицето на Кунева се надвикват.
8.26-Кунева ако днес  би трябвало да направи обръщение би говорила за бедните и Сашо Диков.
8.26-Плевнелиев би държал реч за изборите като пиар на ББ-гласувайте за тези които движат държавата напред.
8.28-Обръщението на Калфин би било  за  бюджета и окуражение да затегнем коланите.
8.31-БТВ и кандидат-президентите предлагат на зрителите да си прекарат десет мегавата интернет.
8.34-Яне Янев се намеси в дебата с реклама.
8.35-В първите резултати от социологическото проучване има ясно изразен водач, другите двама участници са с близки резултати. Няма да споменават имена засега.
 8.37-
Калфин обвини БТВ, че са наели  агенция "Маркет линкс" на шефката на кабинета на ББ, за да измери резултатите от деабта. Водещите изглеждат крещят възмутено и изглеждат изненадани, че са разкрити какъв грандиозен и срамен гаф  са забъркали. Но това е напълно в стила на управляващата олигархия.
8.38-Плевнелиев не обръщал внимание на социологически проучвания по време на избори. По време на криза трябвало да се говори за стабилност, не харчене, а политика. Умрете, бедняци.
8.39-Какво знае Данаилов за кризата:бедния става по-беден, а богатия по-богат. Калфин обвини ББ и Дянков, че искат да уморят хората с ниски доходи.
8.41-Кунева била чела учебници и се радвал на магистралите, но дали вместо 100 милиона за спортна зала не трябвало да се дадат за  училища?
8.43-Плевнелиев извади от ръкава водното огледало и го размаха като провал на НДСВ.
8.44-Вицето на Кунева Христов:сегашното правителство е дръпнало ръчната спирачка на икономиката, вместо да ни извади от кризата.
8.45-Кунева пак напомни на Плевнелив и Попова, че се опитват да защитават  правителството. Тя няма да е социален президент, а президент на бизнеса.
8.46-Стефан Данаилов вкара в разговора гениалната идея на ББ за въвеждане на български заплати в Европа. Само така българите щели да се върнат.
8.48-Плевнелиев няма да бъде социален президент, а прагматичен. Социален президент значело да подобряваш бизнес средата. Айн Ранд получи оргазъм в гроба. Правилно, само бизнесмените и корпорациите са хора.
8.51-Плевнелиев дръпна конско на Калфин за пенсиите. Двамата джафкат по темата.
  8.54-Сега пък всички се лаят едновременно.
8.55- Попова  не знаела какво значело социален президент и трябвало да се пита Конституционния съд.
8.55-За Плевнелиев най-драстичния пример за корупция е договора за магистрала Тракия. Шест милиарда подарени без конкурс. 
8.56-Калфин отвръща:тази сделка не се е случила. Корупцията за него е президента да си даде гласа за премиера.
8.57-За вицето на Кунева най-отвратителния случай на корупция е случая с бирения олигарх Мишо Бирата.
8.58-Попова  като отвори една уста дъра-бъра, хулите институциите. Аааа, ушите ми кървят от нея.    
9.00-Кунева погали по главичката Росенчо: толкова си беше добре като си играеше с багерчетата и магистралките.
9.02-Рекламна почивка от хвалбите за магистралите и обвиненията за минали грешки
9.09-Водещите искат Калфин да предложат друга агенция, която да измери резултатите от дебата, за да няма съмнения, че всъщност е все едно да се пита Бойко Борисов дали е доволен от Росен Плевнелиев на дебата. Ужас, 36 агенции работели за ГЕРБ!
9.12-Плевнелиев щял да бъде партньор, а не подизпълнител на премиера. Да бе, като партньор в женски род.
9.15-Кунева:Гоце и ББ са братя и работят добре по енергийните проекти и т.н.
9.16-Калфин пита дали Плевнелиев ще се противопостави на ББ като нарича депутатите  бездарници, дали е съгласен да бъде подслушван и дали ще се противопостави на леля Цецка, когато разпуска парламента?
9.17-На което Плевнелиев между много неяснотии успя да скалъпи един, що-годе отговор-че сигурността била важна.
9.18-Кунева ще направи стрес-тестове и планове за работа на институциите.
9.19-Реотана на Плевнелиев загря: щял да се противопостави. 
9.20-Стефан Данаилов сметна:100 милиона за подслушване, 41 разрешения за подслушване се давата в София на ден. Бюджета за МВР е в трилиони, а за култура жълти стотинки.
9.21-Кандидат-президентите се дърлят, водещите мълчат като пукали. Плевнелиев няма нищо против подслушването. Водещия сложи кай на какафанията.
9.22-Майор Деянов се скара на БТВ, че са провалили дебата, като са поканили и вицетата
Най-накрая  вицетата ще се изметат от екрана. 
9.24-Дават Плевнелиев като мистър Бийн във фабрика. Слушал всякаква музика без чалга.
9.27-Сега излъчват хроника от кампанията на Калфин и Стефан Данаилов. Ламбо нацелува няколко хиляди жени.
9.31-Меглена Кунева яде питки из страната.
9.38-Трета част-лични въпроси. Колко пари сте изхарчили досега за кампанията? Калфин:около  милион. Кунева имала дарения от по 10 лева. Плевнелиев не каза число.
9.39-Лов или футбол. Калфин футбол, Кунева-не и лов, Плевнелиев-мач.
9.40-Колко струва един хляб. Калфин-над 1 лев, Кунева си взема за 90 стотинки, а Плевнелиев харесва хляб от по 1,90. Ццццц, сигурно е от злато и го пече Чичо Скрудж.
9.41-Синя лампа? Кунева и Калфин-не и ако няма нужда. Плевнелиев мрън-мрън.
9.42-С колко отслабнахте? Калфин с 6 кила, Кунева не се тегли, Плевнелиев с 4.
9.43-Какво ще правите с президентската вълчица на Гоце? Кунева ще я пусне. Плевнелиев увърта, Калфин си мисли, че е на Гоце.
9.45-Реклама. Плевнелиев спатъхна без Попова.
9.50-Временно класиране 33%, 19%, 17%. Без имена.
9.52-Кунева пита Плевнелиев колко е независим от леля Цецка и Бате Бойко, който се е държал унизително с малкия Росенчо. Плевнелиев не е член на ГЕРБ, щял да върне бюджета, ако има основания.
9.53-Втори въпрос-добре ли е една партия да концентрира цялата власт? На което Плевнелиев не отговори.
9.55-Плевнелиев пита Кунева за подкрепа от Доган. Тя отговаря:не Доган, а гласовете на ДПС, или да казвам гласовете на Бойко Борисов. А вие какво ще правите с Атака?
9.56-Още ли сте в НДСВ принцесо Кунева? Хвърлихте ли си партийната книжка? Кунева отвръща на удара: за хвърляне на книжки питайте Бойко Борисов, който избяга от БКП и от парламента, след като го избраха за депутат.
9.58-Кунева пита Калфин как няма да бъде Гоце2 с трети мандат. 10.02-Калфин пита Кунева за най-големия проблем на сегашното правителство. А той бил, че властта е надменна и не говори с никого. С кого да говори ББ, със себе си ли?
10.03-Плевнелиев към Калфин: съзнавате ли, че подкрепяйки ДСП за предсрочни избори ще дойде апокалипсиса? Същия въпрос зададе и по ТВ7.
10.06-Плевнелиев "ние от ГЕРБ, въпреки че не съм член на ГЕРБ, се гордеем..."
10.07-На Плевнелиев от миналия дебат не му е хрумнал никакъв нов въпрос и отново попита Калфин защо като е бил в правителството на Станишев е излъгал, че не е имало криза.
10.09-Калфин:Кога отказахте последно на ББ. Преди две седмици за енергийната ефективност. Сириозно?! Но тогава Плевнелиев не е бил министър.
10.10-Кой е бг политикът пример за Плевнелиев. Стамболов,  а не Бойко Борисов.
10.12-Отново прекъсване. Някой хора баялдисаха от празните приказки на 
отегчителняи дебат, на други им се спи.
 10.19-Последни финални думи. Резултатите от социологическото проучване за това кой победи-утре в новините. Според мен агенцията, ще трябва да обяви
Кунева за победител. Плевнелиев се изгуби и не беше убедителен, освен когато хвалеше сегашното правителство, а най-големия му противник беше устатото му вице. Калфин изглеждаше прекалено надъхан. Все пак като се има предвид, че  социологическата агенция ще е на шефката на кабинета на това правителство, сигурно мижитурката Плевнелиев ще бъде обявен за победител. Но ако имаше още няколко дебата, резултатите щяха да са различни.




Гласувай:
8



1. penchoan - Според мен Калфин се представи н...
15.10.2011 22:46
Според мен Калфин се представи най-добре, после Кунева и накрая Плевнелиев. Не малка роля за слабото представяне на Плевнелиев имаше и М.Попова, която с досадното си и безсмислено кудкудякане създаваше хаос в студиото. Утре вероятно първото място ще бъде оповестено за Плевнелиев, но той няма реални шансове да стане президент. Калфин ще влезе на Дондуков 2.
цитирай
2. sunflower - Е, благодаря! :)
15.10.2011 23:31
От това, което чух и аз останах с впечатление, че Кунева има най-много дар-слово .... но дали това е достатъчно?!
цитирай
3. ssstto - На
15.10.2011 23:34
Обама това му стигна.
цитирай
4. zaw12929 - Според мен Плевналиев не се пред...
16.10.2011 11:29
Според мен Плевналиев не се представи, като президент, а като президентът, които ще изпълнява заповерите на Бойко
цитирай
5. ssstto - zaw12929
16.10.2011 11:37
Еми да, той изобщо не разбира нищо от политика, освен ако не става дума за рязане на лентички и хвалене на ББ.
цитирай
6. spook - Кандидатката за вице на Росен,
16.10.2011 16:20
е много неприятна жена. Никак не и отива да заеме такъв важен пост в страната.
Излъчването и е като на разгонена пепелянка.
цитирай
7. bgjunak3 - Партиите и досегашните политици вредят сериозно на Вас и на другите около Вас!!!
16.10.2011 22:31
Партиите и досегашните политици вредят сериозно на Вас и на другите около Вас!
http://bgjunak3.blog.bg/politika/2011/10/16/partiite-i-dosegashnite-politici-vrediat-seriozno-na-vas-i-n.835988
цитирай
8. katan - Точно така - и Попова:)
16.10.2011 23:03
Най-неприятното ми впечатление остана от нея.
Държеше се като майка на дете, което не си знае урока.
цитирай
9. анонимен - Кунева беше безспорният лидер сред ...
17.10.2011 10:15
Кунева беше безспорният лидер сред тримата. Държа се много умерено, даде смислени и изчерпателни отговори на зададените въпроси без да се увлича в нападки. Според мен тя е най-добрият избор за всеки българин.
цитирай
10. zaw12929 - е много неприятна жена. Никак не и ...
17.10.2011 21:29
spook написа:
е много неприятна жена. Никак не и отива да заеме такъв важен пост в страната.
Излъчването и е като на разгонена пепелянка.

Да имаш страх, да не те ухапе, да не нарани с надменните си думи околните...
С Росен са си лика прилика, като не знаят как а се държат и като все ни лъжат, че те имали най висок рейтинг... какво доживяхме...
цитирай
11. kosara2008 - никква сериозност, като че гледах : "на ти
18.10.2011 10:47
куклите, дай си ми парцалките" и едни такива отвратителнопрефърцунени, като че ги избираме, за да ни се фръцкат, а не да работят, ех на тях и сега не им се говори с народеца, какво остава като се затворят в Кабинета си - не харесах нито един,без да съм си поставила високи критерии, просто са си ниска топка това е...
цитирай
12. penchoan - Тримата кандидати и техните под...
18.10.2011 12:11
Тримата кандидати и техните подгласници са от категория "селски кмет", а не кандидат за президент. Който и да спечели изборите, няма да успее да си изкара целия мандат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9783131
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094