Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2012 16:28 - Образът на обикновения човек в творчеството на медиите, отразяващо всекидневните успехи на Бойко Борисов
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1299 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 21.01.2012 04:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Колко пъти докато клечите пред телевизора ви сервират добре опакованата харизма на Бойко Борисов и за гарнитура поредния "му" обект, започнат по времето на омразната Тройна коалиция, строен години от хиляди работници, но открит от него в един вълшебен миг, само за да си присвои всичките заслуги? 

Всеки ден, нали? А понякога любимия лидер открива и по три пречиствателни станции на ден. Защото такава е стратегията на Бойко Борисов - чудодейно да се появи
летейки със свръхскоростен влак със180 километра в час, или пък  яхнал верния си черен джип да пристигне с незаконната за простосмъртните скорост за магистралата Тракия от 180 км/ч, или пък да се спусне от небето като ангел за кратка и добре организирана лъскава фотосесия, предназначена да бъде пусната в централните новини за негова прослава.

Но вчера четох материал на американски блогър за дебата на републиканците в Южна Каролина и докато първата част беше посветен на кандидатите, втората описваше трудностите на "обикновените" американци. (не ми харесва думата "обикновения", но...)

Сега, колко пъти когато сте гледали материал за/на възпитаника на  севернокорейската медийна школа Бойко Борисов или сте чели за поредното му невероятно изпълнение с лента и ножица (нещо което в нормалните страни се оставя на стройни мажоретки, а не на тромави политици), колко пъти е споменаван и местният "обикновен" българин, и проблемите му?

Последно беше археоложката Анета Бакъмска, която на магистрала "Струма" се изправи срещу премиера, ядоса го и го накара да изглежда глупаво, когато той нареди археолозите да облекат ватенки и да докарат калорифери. Предишния път обикновените българи се появиха редом с Бойко Борисов в Добрич, когато протестиращи срещу шистовия газ го ядосха и го накараха да изглежда глупаво, когато той се тросна: "Ако продължават да ме дразнят ще подпиша на инат."

Нo неочаквания сблъсък с проблемите на обикновените хора ядосват българският премиер и той се излага с неадекватни реакции. Ако не е подготвен как да се държи от пиарите му, които са му обяснили къде преди това се е изложил и защо трябва да се извини.
 Освен това организираните от Борисов воаяжи на журналисти са за да "му пускат новините" с безкрайните откривания, а не да го засенчват безкрайните проблеми на българите, които са не само най-бедните в Европейския Съюз, но и са "свикнали да се оплакват". Обикновените хора са са егоисти и са като Сашо Диков -  изобщо не разбират, че Бойко Борисов се появява пред камерите само за добър пиар ефект.


Тагове:   Бойко Борисов,   медии,   ГЕРБ,


Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9783858
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094