Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2012 11:34 - Грандиозен провал на партията на затегнатите колани на Меркел на регионални избори
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1914 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 15.05.2012 16:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageВчера в Германия беше Ден на майката и Кралицата на пазарните фундаменталисти Меркел получи купища носни кърпички за да си бърше сълзите, заради чудовищното предателство   от страна на родните ѝ избиратели  към съвременната немска гордост - политиката на жестоки бюджетни съкращения. 

 В неделя пак имаше избори и както и на последните две гласувания в Гърция и Франция, където се доказа безмислието на икономиите/затягането на коланите, сега  тази политика беше отхвърлена и то в самата Германия. 
Ужасно, но истина!

Според
временните резултати за регионален парламент в  най-многолюдната провиниция Северен Рейн-Вестфалия Християндемократическият съюз (ХДС) на Ангела Меркел остава на второ място с 26 %. Това е по-малко от прогнизираните 30-31 %,  и много под  35-те % от предишните избори през 2010-а  година и най-ниския резултат на ХДСв провинцията.  

На първо място с 39 % се класира основната опозиционна сила на федерално равнище - лявата Германска социалдемократическа партия, която ще управлява провинцията заедно със Зелените-12%. Изненадата се казва Пиратската партия, събрала 8%.

Най-лошото е, че по традиция  федералното правителство на Германия "копира" това на Северен Рейн-Вестфалия, а следващите национални избори са след 15 месеца.  Аушвиц за предателите, как може германци да гласуват против Меркел?!




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9806870
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094