Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2012 19:35 - Приказка за магистралата и прекрасната корупция
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2104 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 27.05.2012 23:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Имало едно време, мили деца, един хитър, безскрупулен и алчен цар Саксофон Втори или както биха написали във вестник Капитал "находчив бизнесмен" и в началото на царуването му всички много го обичали. Обичали и неговите  хитри, безскрупулни и алчни  министри. Но най-много обичали бившия му личен бодигард Чичо Тиквичка повишен заради заслугите си в Барон Тиква.

Но постепенно маските паднали. Царят и министрите му без никакъв търг и по непрозрачен начин подарили няколкостотин километра родна земя  на чужда фирма за да построи магистрала Тракия и да събира тол такси. Опозицията и медиите като недоволни магарета ревнали  "корупция" толкова силно, че и в Брюксел ги чули и се скарали на Саксон Втори, и скандалния договор за магистрала Тракия бил развален.

Цар Саксофон Втори паднал от власт, минало време и на власт дошъл Барон Тиква, вече като имератор и всички много го обичали. Макар че той смятал всички хора за лош кучешки материал и непрекъснато ги лъжел с помощта на услужливите медии, докато тайно се договарял с лордс ъф дъ биър. 

По време на третата година от управлението си Барон Тиква се срещнал с катарски шейх и турски падишах, и те му казали "ще ни станеш ли наша магистрална кучка срещу един милиард долара". Така на чабуджак сключили сделка за строеж на скоростен път от Свиленград до Русе, като се договорили, че тяхна обща фирма ще го строи и събира такса от пътя. Да, сделката, мили деца, много приличала на онази за магистрала Тракия. Един от най-светлите умове в правителството, а също и една от най-светлите трътки в страната, Лиляна Павлова била натоварена със задачата да надува мегафона колко неверотно страхотно суперско късметлийско в тая криза е, че идват милиарди инвестиции от Катар. 

И накрая всички заживели щастливо, защото вече обичали корупцията и и се радвали.



Гласувай:
5



1. анонимен - ''Но постепенно маските паднали. ...
27.05.2012 20:16
''Но постепенно маските паднали."
И още преди това стойността на медалите бяха паднали и продадени...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9806415
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094