Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2012 06:45 - Liveblogging вторият президентски дебат с въпроси от публиката към Обама и Ромни, който имал цели папки с жени (у-жас!)
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1474 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.10.2012 18:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Има моменти, в които се решава съдбата на света-11-и септември, Ахмед Догановат изцепка заразпределянето на финансовите ресурси (иначе ГЕРБ щеше да види власт на куково лято), ежегодното посещение от извънземните в полза на користни холивудски интереси. Или както преди две седмици Барак Обама се представи катастрофално на първия дебат в Денвър и загуби голямата си преднина в проучванията. Очаква се в щата Ню Йорк на вторият от трите президентски дебата Обама да се държи по-мъжки, но всички знаят, че в една трилогия втората част е най-слабата. И все пак, много хора се надяват вторият дебат да бъде "Завръщането на краля джедай".

 Както и миналата седмица сега водещата ще бъде жена - Канди Кроули. Въпреки че от изтекло в медиите споразумение между щабовете на Обама и Ромни стана ясно, че те предпочитат водещият да бъде заменен с програма за четене на текст и да не ги прекъсва, и да не им задава доуточняващи въпроси, Канди Кроули се закани да не си мълчи. Темата на този дебат е вътрешна и външна политика, като обикновените американци от залата ще задават въпроси. Тези дебати са важни защото са единствения път когато болшинството отамериканските избиратели могат да видят на живо кандидат президентите.

 3.58 - Обама още е без вратовръзка и сако.
 4.00-Водещата Канди Кроули представя себе си и правилата на дебата.
4.04 - Първият въпрос е от студента Джеръми и е: как аз като завърша ще си намеря работа?
4.05 - Когато Мит Ромни е бил губернатор на Масачузетс е имал програма за заробване на студентите, но сега всички имат повече дългове и работните места са по-малко.
  4.06 -Обама:Джеръми бъдещето ти е светло, аз създавам работни места и ще създавам, и когато Ромни искаше Дженерал Моторс да фалира, аз казах НЬЕ!

 4.09 - Водещата пита Ромни как ще се справи с безработицата. Еми, Ромни не знае как, но знае, че когато Обама е станал президент безработицата е била точно каквато е сега. Мит Ромни си призна, че е искал автомобилната индустрия да фалира, но Обама е направил точно това което той е предлагал-фирмите да фалират и здяве да възкръснат като феникси.
  4.11 - Обама: това което Ромни каза не е истина, той няма план, плана му е даде на богатите много пари чрез данъчни облекчения.
 4.12 -Ромни се скара с водещата защото искаше да отговори на обвиненията на Обама, но водещата не му позволи.

  4.13 - Въпрос от публиката:Може ли държавата да намали цената на бензина? Обама обещава даувеличи добива на горива. Ромни обвини Обама, че добива всъщност е намалял. И защо е намалял - заради двайсет розови пеликана, а аз обещавам да строим навсякъде мини за добив на въглища.
  4.17 - Водещата също се притеснява за цената на бензина. Обама и Ромни се приближиха опасно близо един до друг и спорят кой е по-голям фен на добива на петрол. Обама казва: това което казва Ромни не е истина, Мит е раздразнен и вика:вярно е.

image

  4.22 - Обама предизвика смях в залата със забележката, че да, Ромни може да свали цените на бензина до нивото на което бяха, когато когато поел президентския пост, но тогава беше най-тежката криза, и политиката на Ромни е да предизвика още една такава криза, за да намали цените на бензина.
  4.24 - Ромни е много ядосан и иска да отговори, въпреки че правилата му забраняват.

  4.25 - Трети въпрос от публиката: Господин Ромни, вие обещахте да намалите данъците, но и да премахнете данъчните облекчения и затворите вратичките, заради които изтичат милиарди.
  4.26 - Ромни нямал да направи така че богатите да не плащат по-малко данъци отколкото сега, а средната класа направо ще цъфне и върже. ОЩЕ: АКО СТАНА ПРЕЗИДЕНТ НЯМА ДА ИМА ДАНЪЦИ ВЪРХУ ЛИХВИТЕ и дивидентите. И ще балансирам бюджета, сигурно като вземе Дянков за финансов министър.

   4.28 - Обама е много загрижен за работниците и средния бизнес, и затова им е намалил данъците им 20 пъти. И бихпродължал да го правя, но  републиканците на Ромни се опъват. Ромни преди две седмици казал, че е справедливо богатите да плащат по-малко данъци, защото това стимулира икономиката. И по-време на републиканските дебати Ромни обещал да намали данъците на супер-богатите.
  4.31 - Ромни пак се обяснява, какви точно обещания е дал преди, но сега има друг план - да оклепа Обама. Вервайте ми аз знам как да стимулирам икономиката, защото идвам от частния бизнес.

  4.33 - Обама обяснява как ако Ромни намали данъците това ще намали приходите с 5 трилиона, а и иска да даде още два трилиона на военните, но когато го питат как ще осигури повече приходи му е трудно да каже и единствения детайл, който сте чули от него е, че иска да уволни Голямото Пиле от улица Сезам от публичната телевизия PBS. И това е защото Ромни няма план, а всъщност иска да осигури още данъчни облекчения на супер-богатите, към които се числи и самия Мит с 250-те си милиона.
 4.37 - О,о,о, Ромни едва се върти на стола, сякаш му гори панталона и когато взе думата пак е ядосан, че са го нарекли мошеник и лъжец. После пък Обама не го сдържа на място. Накрая Ромни се хили самодоволно като пача.

  4.39- Този дебат е много по-добър от първия. Нашенските политици никога няма да спретнат подобен, щото са тикви и предпочитат да си водят суфльори като Дянков, и няма да спазват времето за отговор.

  4.41 - Четвърти въпрос-за равноправието на жените на работното място. Обама е твърдо за. Ромни се прави на много съпричастен, но понеже не можа да говори две минути за правата на жените пак зацикли на тема безработица и стимулиране на икономиката.
 4.44 - Обама: Ромни се е обградил с политици, дето се противят на правото жените да получават контрацептиви. И Ромни има налудичавата идея работодателя да решава дали жените могат да ги получават. Обама имал две дъщери и иска те да имат същите възможности като мъжете.

  4.46 - Нов въпрос: Мит Ромни, вие като Джордж У. Буш сте републиканец и ме е страх, че пак ще докарате апокалипсиса. Ромни се обяснява, че изобщо не е против жените да получават контрацептиви. Обама се опитва да го прекъсне, че това не е вярно, но горкия е много учтив, изобщо не е като нахакания си вицепрезидент Джо Байдън. Колкото до Буш, вика Ромни, Буш не можа да се справи с Китай, аз ще го направя, аз мога да съм твърд с ония китайци дето спят по двайсет в стая на легла по три етажа и всеки месец се самоубиват щото не искат да ни сглобяват Айфони. Буш не можа да балансира бюджета, аз ще го направя. 
  4.49 - Обама е наследил икономическа политика, при които супер-богатите се справят добре. Колкото до Китай-Ромни е инвестирал в китайски фирми, а сега инвестира в китайски фирми, които шпионират Америка, така че тоя лицемер е последния човек , дето може да се справи с Китай. И да има разлика между Буш и Ромни, тя е, че Буш е бил доста по-умерен.

  4.53 - ОСАМА БИН ЛАДЕН Е МЪРТЪВ, тупа се в гърдите Обама. Спасих автомобилната индустрия. Спестих милиарди, като спрях Иракската война. Но вижте го Ромни: той обещава да отмени програми за здравно осигуряване, той е жалък слуга на супер-богатите злодеи. 
 4.56 - Мит го раздава спокоен и говори с разочарован тон как Обама напълно се е провалил и смазва средната класа, и накъдето се обърнеш виждаш бедни хора на социални помощи. 

  4.59 - Една нелегална емигрантка измрънка въпрос за нелегалните емигранти. Ромни се гордее, че баща му е емигрант, но иначе мрази нелегалните емигранти и ще бъде твърд с тях. Обама като нелегален кенийски емигрант узурпирал президентството е само срещу нелегалните емигранти с криминално минало, не и срещу нелегалните емигранити, които учат. А вижте го Ромни-сега се обяви в подкрепа на тези студенти, а преди няколко месеца беше на коренно различна позиция.
 5.05 -Ромни пак се обяснява как не бил казал точно това което го обвини Обама. Обама пак се обажда отзад, че Мит послъгва.
 
5.07- Обама се опитва да се намеси, но както и в първия случай, не му достига нахалност. Стана и хленчи на водещата, че иска  да уточни обвиненията си срещу Ромни. Обама предизвика смях в залата отговаряйки на въпрос на Ромни за пенсионната си сметка с "Моята пенсионна сметка не е голяма колкото вашата, губернатор Ромни." (Ромни е скътал умопомрачителните 100 милиона долара в пенсионната си сметка. На Кайманите).

        5.10 - Темата е Либия. Обама отново обвини Ромни, сега, че се е опитал да извлече полза от смъртта на американския консул в Либия. Оставете микрофона на Мит да опише как Обама се е поставил в услуга на терористи в Либия и Египет, и помага на Иран да си построи ядрена бомба, и се шляе из Лас Вегас когато терористите взривяват американски посолства. Въпреки че правилата на дебата забраняват да се дава как реагира кандидата който не говори виждаме как Ромни мига на парцали. Дойде време на Ромни да говори и заеквайки обвини Обама, че е шматка и са му трябвали цели две седмици да заклейми атаката в консулството в Бенгази като "терористичен акт", и президента е излъгал като е казал, че още на следващия ден след атаките в Либия е обявил в розовата градина на Белия дом, че това е било "терористичен акт". Водещата обаче се намеси и поля Ромни със студен душ, поправяйки го, че е било точно така, както каза президента - още на следващия ден е в розовата гради е казал, че това е било "терористичен акт",  и така Канди Кроули предизвика ръкопляскания в залата. 

 (Последно добавено: републиканския интернет експлодира, че водещата Кроули e излъгала за да защити президента и е станала съучастник в прикриването на лъжата му. Защото в изказването си в розовата градина Обама не използвал израза "терористична атака", а "терористичен акт", и то веднъж и много общо. След дебата самата Кроули го признава. Работата е там, че Ромни се обърка и вместо "терористична атака" в обвинението си срещу Обама изпозлва израза "терористичен акт", така че той сам си е винове, че падна в капана. Това обаче не е единствения лапсус на Ромни.)

    5.20 - Какво да правим със всичките тия оръжия, дето се въргалят по улиците ни, господа кандидат президенти? Обама обвини Ромни, че си е променил позицията по въпроса за оръжията защото е искал да спечели благоразположението на голяма организация на притежателите на оръжия. 

  5.31 - Страхотен въпрос как ще спрете аутсорсинга? Ромни говори срещу Китай. Обама напомни, че именно Ромни, докато е работил в Бейн Кепитъл е станал пионер на аутсорсинга. Ромни се развика "държавата не създава работни места". На Плевнелиев това свърши работа.

 5.35 - Какво е най-голямото заблуждение сред американците за вас, господа кандидат президенти? Ромни се оплаква, че по време на кампанията щаба на Обама го е наклепал, че не го е грижа за обикновените американци, със запис на който се вижда как Ромни казва "47% от американците се смятат за жертви и си мислят, че имат право на храна и здравеопазване т.н., и те ще гласуват за Обама, и мен не ме е грижа за тях". Обама има последната дума-той верва с частната инициатива и частния бизнес, и напомни за срамните 47-те процента на Ромни.

  Афтър парти за да бъде обявен  лъжеца Обама за победител. Много важните много хора от телевизиите са много доволни от дебата. Ромни изглеждаше раздразнителен и като че ли се отбраняваше.  Туитър обяви Обама за победител с хаштага "Good Job Obama". Ромни непрекъснато се усмихвал, но сякаш имал лимон в устата.  Проучване на CBS обяви за победителя в дебата: Обама 37%, Ромни 30% и равен резултат -33% . Според CNBC Обама е спечелил с 56 на 39 процента. CNNсъщо дава победата на Обама с 46 на 39 процента.

  След първия дебат интерет се подигра на Ромни заради Голямото Пиле от улица Сезам, което кандидатпрезидента много харесвал, но смятал да уволни за д анамили дълга на САЩ. А сега Мит Ромни пак си навлече подигравки в социалните медии заради думите му, че когато бил губернатор на Масачузетс женска организация му дала "папки пълни с жени". Републиканския кандидат президент имаше предвид CV-та на жени, компетентни за работа в администрацията му, защото първоначално кандидатите били само мъже. Но интернет е жесток и извади фразата от контекса, за да се подиграе на  Ромни. 

 Между другото дневник.бг и прочие.бг метафорите ви, че Обама е отвърнал на удара не струват, вижте какво пишат американските, HE"S BACK, BARACK IS BACK. Какво писах преди да почне дебата-че краля джедай може да се върне. Така, че това беше, Ромни, третият дебат ще бъде повторение на този.


:  image 

image
imageимена imageо



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9806286
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094