Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2013 15:45 - Диагнозата на д-р Н. Михайлов за #ДАНСwithme:надменни з@дници
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 6351 Коментари: 2 Гласове:
17

Последна промяна: 02.07.2013 21:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първи смъртен грях- горделивост: Шест неща мрази Господ, даже седем са мерзост за душата Му:1)надменни очи.
Най-големият ни недостатък е това, че бяхме горделиви. Много от министрите ми бяха- разкайващият се Бойко Борисов на 05 май 2013.
Narcissistic Personality Disorder (мегаломания)

Мантрата "млади и интелигетни (и красиви, и качествени)" на вечно плямпащите глави, интернет планктона и лигави журналистки анорексички понесе втори удар след "Бунтът на ситите" на Велисалва Дърева. Този път разкостването дойде от психиатъра  Николай Михайлов, бил някога в СДС:
 
Протестиращите не трябва да бъдат на площада с труимфалистичното настроение на хора, които са нравствено безупречни на всички етапи на прехода, а като едни хора, които зреят през собствените си грешки, осъзнават ги , осмислят ги и имат характерното смирение и норма на присъствие, а не тази специфична яростна непогрешимост.  

Сините са квазирелигиозна общост, синьото е  вероизповедание. Дясното има престиж, то е като емблема на праведност, съобщава разум, морален статус, престиж на добродетел, гражданска красота. Тази характеристика, която иронично направи  Дърева на красивите, младите и интелигентните е самочувствие на почти всички от тези хора. 

Феновете на десницата от центъра на София имат една характерна надменност. Тази самоуверена и хедонистична гражданска инициатива, инициатива на удоволствието, и доброто прекарване вечер. Те са там там защото е малко или повече шик, защото стана градска мода. Те не проявяват същинската драма на българския народ:бедност, преход. Започвам да мисля, че протестиращите през февруари бяха повече граждани, защото не се разхождаха така фриволно. Те нямат драмата да оцелееш, драмата на самозапалилите се
.   
Всъщ
Така нещата заприличват на контрапротест, без капка емпатия, 
за кеф, и срещу бедния и грозен народ. Протест на хора, на чийто морален компас пише "money" и "да го духат бедните", не виждащи нищо нередно да гледат останалите отвиско, от жълтите павета. "Ох протест, ох кеф" пеят медиите, само сменили доскорочшния си обект на обожание Бойко с протестиращите.

Може би ако медиите изтрезнеят ще се събудят със завряно отзад обществено мнение срещу тях и "младите и красивите", и безчувствените към най-бедната в ЕС нация, и  тогава като текнат едни катарзиси "може би се унесохме"...Тогава медиите ще се окажат виновни
на "интелигентните", че са ги преекспонирали, но като ги коткаха, мъркаха. Така беше и с предишния "цвят на нацията" Бойко Борисов, с лошия му материал.

Някои от "интелигентните" не схващат отрицателния смисъл в
"триумфалистично, с яростна непогрешимост, хедонистична инициатива на шикозното прекарване и фриволно разхождане." Не схващат, че по същия начин Бойко Борисов обикаляше страната, пъчеше се и разпореждаше археолозите да изкарат калориферите. 

Горделивите млади сити, нехаещи за цената на тока, за хората които не могат да си гопозволят и значението на "арогантност", хал хабер си какво е допустимо, когато влезеш в светлината на прожекторите. Тогава снобарството, че си се откъснал от народа 
 става опасно. Който не вярва да пита британския финансов министър Джордж Озбърн. Тази седмица беше разпнат той си купил гурме хамбургер от $10, но това, че е млад, красив и интелигентен не го спаси от обществения гняв.

Нищо чудно след като Гордън Геко, загрижен за липсата на сигурност на едрата собственост, написа Харта2013 да напише и девиз за революцията "красота, неравенство, софиянство". 
Защото младите и интелигентните имат самочувствие на Господари на Вселената,(учтив вариант на "самовлюбени алчни задници от Уол Стрийт) и се държат като Каньие Уест на 2009 MTV VMA.  Е, може би не точно девиз на революцията, звучи комунистически, и ако го възприемат "интелигентните" ще трябва да скандират ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ СМЕ.

Уточнение-съжалявам ако съм подвел някого, заглавието "нахални задници" е мое, не е цитат от интервюто на доктор Михайлов, той не го е казвал. Но е същността, с две улични думи.




Тагове:   ДАНСwithme,


Гласувай:
17



1. vencivaleri1951 - Безспорно д-р Михайлов е ерудиран и умен мъж,
30.06.2013 13:31
но в общи линии каза това за което един депутат бе принуден да се извини- " лумпени"
цитирай
2. idealist - Много добре казано!
30.06.2013 15:42
"Може би ако медиите изтрезнеят ще се събудят със завряно отзад обществено мнение срещу тях и "младите и красивите", и безчувствените към най-бедната в ЕС нация, и тогава като текнат едни катарзиси "може би се унесохме"...Тогава медиите ще се окажат виновни на "интелигентните", че са ги преекспонирали, но като ги коткаха, мъркаха. Така беше и с Бойко..."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9811198
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094