Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2013 16:40 - Драго Симеонов е поредният, развил псевдоинтелектуална алергия към автобуси
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1791 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 11.09.2013 14:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Изглежда това лято слънцето е пекло доста силно, защото в края му  медиите се видиотиха на тема автобуси. Всички, с поне минимални интелектуални претенции скочиха с видима враждебност от високата си софийска кула от слонова кост да ги облепят с грозни стереотипи  и поредния от тях е Драго Симеонов от Дарик радио:

Едва ли съществува друг обект, който по-красноречиво да символизира нивото на ментална зрялост у българската политическа класа от автобуса. В родния контекст това отдавна не е обикновено превозно средство, а важен фактор в движещите процеси на разбирането ни за демокрация. С автобуси бяха докарани онези верни клакьори на правителството, които с гърди бранеха актуализацията на бюджета; и пак с автобуси ГЕРБ мобилизира симпатизантите си....

Тц-тцъ-тцъ, след само три месеца управление на БСП и ДПС символ на менталната зрялост у българската политическа класа вече е рейса, а не гербаджисйкия Кугър, който победоносно разнасяше телесата на предишната власт. Какава деградация! Краят на цивилизацията е близо и предвестниците на края ще дойдат не на коне, а ествествено, о  ужас, с автобуси :( :( :(

 И с какво да се придвижат хората от провинцията до София? Както истинските софиянци обикалят провинцията - с Кугъри? Или може би да приситигат по интернет, който е series of tubes? Тогава щеше ли да има разлика? Както каза един от протеста-хората имат право да ходят където си искат. И да протестират. И, партиите да ги организират, това не само, че не е забранено, така се прави навсякъде. Никъде по света хиляди спонтанно не хващат самолет да прелетят хиляди километри за да протестират. Ако нямате доказателства, че са принуждавани-гръмнете се бе! Първо ореваха орталъка за "младите, умните и красивите", сега подхванаха друг стереотип-автобусите, защото се гнусите от париите от провинцията.

При гостуването на протеста и контрапротеста из провинцията оабче не се наблягаше на автобусната самоорганизраност, вероятно защото тя е позволена само на софиянци.




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9781812
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094