Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2014 16:18 - Първи безсмислен предизборен дебат
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2297 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 06.09.2014 21:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Конграчулейшънс, че не сте го гледали. То и участниците едва се гледаха.

От 16.00 по Нова тв трябваше да започне първата предизборна говорилня, където политиците да крещят един срещу друг най-различни обиди и лъжи на финансова тема, а водещите да не ги поправят кое е вярно и кое не. Трябваше, но вместо това предават волейболен мач.

   Засега дебата се проваля по една точка. Но и след като започне ще се провали по още една, много по-важна. Защото ще липсват лидерите на партиите начело с най-важният човек - вероятният бъдещ премиер, от когото зависеше всичко и миналия мандат на ГЕРБ, а няма причина да мислим, че ако спечели ще е различно. 

 А е странно да го няма, защото той се пишеше за най-големия експерт и обясняваше, че финансите са просто нещо. Странно е и да го няма, защото любимият му начин за прекарване на времето е да го дават по телевизията, крещейки обиди и лъжи срещу опонентите си. Заедно с това да вози мис Найденова и да и показва как всичко го е построил той. 

  Да правиш предизборен дебат без в него да участва човекът който има най-голям шанс да управлява и опонентите му е голяма глупост. Все едно да правиш телевизия без журналисти. Но в България и двете неща са възможни. Така през 2009 ББ се вясна на един дебат, водейки си за подкрепление неолибераста Симеон Дянков. Чиято политика се оказа толкова погрешна и пагубна, че дори и герберюгите се отрекоха от него. Но човекът който ни го натресе и подкрепя сега се крие вместо да обясни къде сбъркаха и как няма да сбъркат, като смятат да продължат политиката на затягане на колана около шията на народа.

 Тази година Борисов сигурно изобщо няма да се появи, защото колкото по-остарява вместо да поумнява  оглупява. Вижте само как се държа срещу Драгомир Стойнев оня ден. Ако се повтори би било истинско бедствие.

Истинската демокрация се прави с истински дебати, а и медии. И ние ще имаме истинска дебати, ама на някои други избори.  

Обновен в 21.00 Единствените новини от дебата (в туитър) са кой колко процента одобрение е събрал, а не защо. Като анкетата е сред специално подбрана за целта да гласува публика. Това показва колко безсмислено е било цялото упражнение. Но то е замислено и изпълнено от същите хора, които правят пред и задкулисно и политиката у нас, затова не е чудно, че с каквото се захванат го докарват до кривата круша.



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9806165
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094