Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2014 17:31 - Патките от БНР бият паникьoрски барабаните на войната и кудкудякат "още пари за война"
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2999 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 09.09.2014 06:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Човек би си помислил, че журналистите в Българското национално радио ще са добре образовани, ще могат да мислят, няма толкова послушно да обслужват властта, че да им завиждат и колегите им в Севрна Корея, че няма да водят бясна пропаганда за война? Да, ама не. 

 В неделя имаше дебат с warmonger  срещу...още по-голям  warmonger, а днес и с главния  warmonger - министъра на отбраната и храненик на фонд Маршъл Велизар Шаламанов, който по повод искането на  на НАТО за увеличаване на разходите за отбрана до два процента от БВП каза:

Парите за отбрана ще дойдат от по–добро управление на бюджета.

По-рано днес германският му колега Урсула фон дер Лайен каза, че Берлин не смята да изпълнява искането на НАТО да си вдигне парите за отбрана, сигурно защото управлението им е по-лошо от нашето. Или защото е по-независимо  и не скача и вика чик-чирик стига неоконсерваторите чичо Сам и чичо МакКрейзи да му подсвирнат за поредната война? Ние също не скачаме  и викаме чик-чирик...Защото сме в поза партер. Това  по–добро управление  е по-меко и неясно от неделното вижте колко пари изтичат в здравеопазването, ние се опитваме да убиваме хора, те тръгнали да ми живеят.  

Всъщност условието за двата процента от БВП е подвеждащо, защото България и Германия преразпределят и различни проценти от БВП, ние най-малко от НАТО 35%, германците 45%. 

А интервюто е пример за упадъка на журналистиката, която с комсомолско дръзновение подава микрофон за опорните точки и  послушно не ги прекъсва, дори и министъра да дава погрешен пример с Андрешко: 

Аз лично считам, че България е достоен член на НАТО и на ЕС и трябва да забравим за номерата на Андрешко, който се чуди как да се скрие от бирника.

Всъщност Андрешко е бил против даването на пари на държавата (също като любимите ни непеошки неолиберасти). Освен това андрешковщината е остарял израз, вече трбява да се казва урсулщината или германщината, нали? Според Шаламанов имало заплаха за териториалната цялост на европейски страни: 

Имаше за Грузия, сега за Украйна, има замразен конфликт в Молдова, в Нагорни Карабах, така че ние не можем изключим и преки заплахи и за България.


 Но защо е спрял дотам, а не е продължил със Сирия, Либия, Ирак? Дали защото натовските държави са виновни за  заплахата за териториалната им цялост? Или защото не може да се изключи една натовска държава започне да присъединява части от Сирия, ама защо да питаме?  Или не бива да внасяме тровога и униние с напомнянето както как Германия не се подчинява на НАТО, така и за други войни?

 Но целта е да плашим хората с Русия, и затова Шаламанов изрежда  Грузия, Украйна, Молдова, Нагорни Карабах,  също както медиите и Буш плашеха хората със Саддам. Изненадващо е, че още се намират безмозъчни патки,които да се връзват на дрънканиците на ястребите на войната, понеже те не се оказаха прави за нито едно нещо, но стратегията им Let"s ruin rverything все още е музика за нечии уши.  



Гласувай:
3



1. анонимен - Главната патица Пискова е тук в с...
08.09.2014 17:41
Главната патица Пискова е тук в сайта. Сигурно е с поръчение от американското посолство, да вони в блог.бг.
цитирай
2. apostapostoloff - В днешна България със журналистика се
08.09.2014 17:50
занимават вече само отявлени простаци и негодници.
цитирай
3. ssstto - Сигурно
08.09.2014 17:54
Или толкова и е акъла. Писна ни от Пискова. Или може би след смяната на собствеността на Инвестор.бг тя подхожда на неоконсервативната лакейска политика? Или всичко накуп.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9810639
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094