Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2015 14:07 - О, Зомби Джийзъс, порази неверника Ципрас
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2256 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 30.01.2015 21:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гаварить Tорквемада! Наострете разпятията! 
 
 Нищо чудно, че Блогбегето няма приложение за Андроид, с такива   предубедени мнения от 15 век на първа страница : ГРЪЦКИЯТ "СИДЕРОВ"-ЦИПРАС ПОДГОТВЯ ОТСЕГА ПОЛИТИЧЕСКОТО СИ ПОГРЕБЕНИЕ и няма да се закълне религиозно като премиер на Гърция

Постингът е копи-пейстнат, дори и половината заглавие, от "24 часа": Ексклузивно Ципрас няма да се закълне религиозно като премиер, като е добавено само едно изречение /ТОВА ЗВУЧИ КАТО - "ОГРОМНО УВАЖЕНИЕ С НЕ ПО-МАЛКО ОТВРАЩЕНИЕ/.

 За заглавието, което е просто несвързано, тесногръдо бръщолевене, подсилено от възмущение с пяна на уста от победата на Сириза, няма и грам довод.

Та Гърция/Елада е била най-велика, когато не е била християнска и водена от езичници. Между другото Япония още е такава, но ѝ се разминава заклеймяването на държавата и политиците ѝ.

 А и какво лошо има Ципрас да не се закълне, нима щеше да е по-добре да лицемерничи? Какво лошо има в това атеист, а не християнин да ръководи Гърция? 

  Натрупалите гигантския гръцки дълг да не би да се бяха клели върху Библията на Сатаната, принасяйки в жерта живо пиле откъсвайки му главата със зъби?

 Не, просто българския десен религиозен фанатизъм копира хамериканския и е тръгнал на на кръстоносен поход. Ще има успех, колкото и с вярата му във вълшебната сила на затягането на коланите. Нали то щеше да направи чудеса и да оправи Гърция и България? Ще я оправи като дойде Исус. 

  Или в нашия случай Буда. Той дойде, ама и той завалията не може да накара  затягането на коланите/финансовата стабилност да произведе чудеса.

Проблема не е християнството, проблема е войнстващия религиозен фанатизъм, който струи от заглавието и от първа. Всеки може да си вярва в каквото иска,  или да не вярва, не разбрах кога ЕС станахме теократична монархия, Буда не се брои.


Тагове:   Гърция,   сириза,   Ципрас,


Гласувай:
3



1. dartanjan - Преди да се изказвате така катег...
30.01.2015 17:11
Преди да се изказвате така категорично по тази актуална тема за ролята на християнството в гръцката и европейската история изобщо, можете малко по-задълбочено да се запознаете с историята на света. По времето когато Гърция е преживявала своят разцвет, християнството не е било популярно в Европа, което означава че е нямала конкуренцията на християнските държави и тяхната обществена и икономическа организация. Може би ще се изненадате, но социално икономическият подем в Европа съпроводен със бързото развитието на науката и културата се дължат на реформацията в християнска Европа започната от Мартин Лутер и други духовни дейци, и която отрича и отхвърля не библейските догми на католическата църква по това време и установява истинските християнски ценности в обществото. Създават се условия за появата на средната класа, която е най-будната и градивна част от обществото. Създават се основите на демокрацията (истинската). Благодарение на този християнски дух и ценностна система Европа става център на науката и културата. За съжаление от близо столетие Европа отстъпва от своите традиционни християнски ценности и започва да залязва като икономическа и технологична сила. Евроатлантическите "ценности" които се изповядват от основните политически фигури на континента са анти християнски по своята природа. Християнството пречи на глобализма и затова се полагат грижи да се измести от атеизма благодарение на мита за еволюцията базиран на спонсорираната псевдо наука, или религиите на подчинението.
Няма никаква причина да богохулствате. Не е яко.
цитирай
2. ssstto - Проблема не е християнството, ОК ще го болдна
30.01.2015 17:53
щото явно не се разбира. Всеки може да си вярва в каквото иска, даже и да не вярва, проблема е тесногръдия войнстващ фанатизъм. Точно тоя, с който донякъде се е разделила Средновековна Европа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9804564
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094