Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2015 11:39 - 3 години след Бисер държавата може само да ни посъветва да свикваме, затова пускайте си хриле
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1069 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.02.2015 15:07


image

 На снимката : граждани организирано свикват с наводненията, автор - (бате Мишо)

Години наред България се къпеше в невидимия океан от неолиберални идеи, че държавата трябва да бъде смалена дотолкова, че да може да бъде удавена в микроязовир. 

 И на 6.2.2012 в Бисер това се случи. Тогава шест човека от селото загинаха, а скоро след това и още петима от Хасковско. Сякаш цялата страна е болна като Гергана, от неолиберализъм.

Тогава политиците яхнаха БТР-и и хеликоптери, и хукнаха да се наслаждават на последиците от политиката си държавните разходи са ненужни и вредни, държавата е лоша.

От тогава България се превръща в жалко, мизерно блато/shithole, което може да служи като прекрасен музей на неолиберализъма в който сме затънали, на победилия пазар, чиято  невидима ръка е скрила документите за собственост на язовирите, защото така иска пазара.

А  министърът на околната среда и Водите Ивелина Василева продължава с политиката държавата не може и не бива нищо да прави. И ни посъветва, че трябвало да свикваме с наводненията.  Това звучи като препоръка да си пускаме хриле, защото идва ерата Воден Свят.

 В Турция обаче решиха да действат и да строят канали, диги и язовири срещу наводненията. Дано нашите политици вземат пример и се сетят да действат, вместо да ходят по фотосесии за да ни съветват да приспособяваме се към променящите се климатични условия.  

 А ние се приспосябваме, удавените вече са много по-малко. Скоро може да вземе и  да ни харесва, и ще запискаме от кеф като делфини ИИИИИИ. А сега отивам да си потопя отново главата в кофата, за да ми пораснат хриле.

Поправка: пари има, ама за изтребители и луксозни автомобили за политиците да ходят да се снимат с изтребителите.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9807739
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094