Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2016 22:50 - Liveblogging: непоносимият Президентски дебат ли беше това или изповедалнята на Биг Брадър?
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 11752 Коментари: 11 Гласове:
17

Последна промяна: 11.11.2016 12:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дам, Президентският дебат, защото е единственият между двамата претенденти, които още от началото на кандидат-президентската кампания имаха шанс да спечелят - Цецка Цачева и Румен Радев. Или слава Богу, че е единственият?

Макар че ако ГЕРБ бяха обявили два-три месеца по-рано, че кандидатът им ще е Цецка Цачева, може би дебатът щеше да е между Румен Радев и Красимир Каракачанов? Все пак преди Бойко да обяви кой е избраника му мненията бяха и магаре да е ще го изберат щом е от ГЕРБ, а сега мненията са и магаре да е ще победи Цецка на балотажа

Предполагам дебатът ще бъде без значение за крайния изход от балотажа, защото Бат Той сам поднесе предизборния лозунг на Румен Радев: гласувайте за мен, защото аз не съм Цецка Цачева. Вярно, и двамата кандидати не са големи оратори, но това значи, че просто силите им са изравнени. Цачева го докарва на дикция на строга учителка, но е пълна със скучни клишета, докато Радев говори насечено, но пък не е научил  скучните клишета.   

20:30 - БНТ са дали право на всяка медия, която иска, да излъчва дебата. Но май само  сайтът на вестник Сега ще го направи, а за БТВ и Нова тв Биг Брадър и Фермата са по-важни.
20:32 - Разочарование или надежда са за вас 10-и ноември и прехода? Според Цачева сме цъфнали и вързали, и имало нещо СИМВОЛНО, че е паднала Берлинската стена. За Радев нещата не са само розови - разочарованията от прехода са че няма справедливост, че голяма част от хората не могат да изхранват децата си. Цачева се радва на "свободата на движение на стоки и капитали".
20:35 - Цачева пита Радев за ролята на БСП в прехода и лошите му резултати. Чакай, нали всичко беше цветя и рози, и демокрация и евроатлантизъм? Той призна че и БСП  е виновна, а Цачева му благодари за отговора, сякаш е студент на изпит.
20: 37 - Какво следва след Тръмп?
20:38 - Цачева: американците си го избраха, но ще работя с него.
20:38 - Радев захапа Цецка, защото преди изборите тя каза, че е привърженик на Хилъри.
20:39 - Цачева се е побъркала: Хилъри е предвидима. Дам, предвидима корумпирана ястребка. Ако я поканите на гости като си тръгва си бройте мебелите, че когато през 2000 година Клинтънови си тръгвали от Белия дом тя взела някои от мебелите. Това не е майтап.
20:40 - Според РР сме имали традиционни отношения със САЩ. Демек традиционно сме надупени натам.
20:41 - Ако имате среща с Тръмп, кои са първите два въпроси  за България които ще повдигнете? Дженерала щял да моли за партньорство в отбраната и инвестиции, а Цачева щяла д аиска отпадане на визите.
20:42 - А сега същия въпрос, но с Путин, ко прайме ако отидете в Кремъл? Чакай, българския президент може да ходи в Масква? Та нима НАТО и ЕС позволяват това, нима Путин няма да го хвърли в клетката на тигрите или да нахрани коня си с него? Цачева любезно но твърдо би казал ана Путин, че води национално отговорна политика и ще го покани в България. А Радев си приписа заслугите за подписването на вчерашния договор за самолетните двигатели от Русия, и поиска  отново да строим Белене и Южен Паток.
20:45 - Цачева пита кой е проруския и проевропейския кандидат на тези избори, м, таварищ Радев? 
20:46 - Хванатия в капан генерал се опитва да се измъкне като обяснява какво пише в турския  вестник Милиет за Цачева - че е протурския кандидат, кандидата на ДОСТ. 
20:47 - Цачева захапа Радев за Крим, а водещата изтърва дебата. Или нарочно и по сценарий си трае като умяла скумрия.
20:48 - Цачева иска да знае какво ще прави Радев ако руснаците вдигнат руско знаме на Черноморието. Радев я пита тя дали си вярва. Ах, Иво Инджев довечера ще сънува кошмари.
20:49 - Водещата се надявала, че не е излишна в този разговор. Оф, булка, си.
20:50 - Радев показва, че и той може да рецитира заучени въпросчета, като повтаря пак за Милиет и ДОСТ. Освен това според него Цачева очевидно работила много добре по привличане на електората и в Столипиново.
20:53 - Готова ли е Турция за ЕС? Въй, според Радев изобщо не е, а Цачева започна да разтяга лукуми, забатачи се и избощо не отговори.
20:57 - Подреждане на външнополитическите приоритети. Според Цецка ЕС, НАТО, Турция, Русия не ни е враг, Македония. За Радев най-важни сбили съседите - Турция, Македония, и да сме се разделили от сателитния си синдром, да не сме служили безропотно без да извличаме ползи.
21:00 - Бежанската вълна е предизвикателство, вика Це Ца. Ни думай! И има наглостта да каже, че ГЕРБ са посторили оградата, и добре пазим границата си. РР недоволства от забавянето на изграждането на оградата, която е четири пъти по-скъпа.
21:03 - Следва  лекция от Леля Цецка за трудния терен по границата, който някак си се паднал само на ГЕРБ.
21:04 - Радев кани Цачева да посетят границата за да инспектират оградата. Освен това иска на армията да пази границата, а не д ае обслужващ персонал. В БХК сигурно стенат: Хииитлер.
21:07 - Цачева охули консултативните съвети към президента, били безмислени.
21:08 - Ах, Леля Цецка вече плува в свои води,изнесе парламентарна лекция за постановление номер 8 за интеграция на бежанците, което Радев изобщо не познавал.
21:10 - Още не е преполовил дебата, а вече умиргам от скука.  Гледах два от америакнските дебати между Хилъри и Тръмп и не само 90 минути минаха неусетно, а и накрая ми се струваха малко. А тук - мъка!
21:11- Водещата е в шок и ужас, че Германия и Австрия въвеждат лимит за бежанците. Радев, защо знаеш подобни неудобни истини?
21:13 - Увеличения бюджет на армията със 70-80 милиона всъщност бил прах в очите, защото това са били пари за вноски. Радев похвали Плевнелиев, че е поискал увеличение на бюджета на армията. Да де, а Баце вместо пари му дал съвет "който е обещавал да му бере гайлето". 
21:15 - Леле, и Цачева смята, че в армията не било инвестирано, сякаш досега е управлявал Орешарски. 
21:17 - Спор за ер полисинга/охраната на небето от чужди самолети. Цачева отрича да е имало плащане, а Радев настоява, че е имало такъв план на Перуци Ненчев. Водещата е на Сатурн, нито дума от нея да изясни на зрителите какво е положението (всъщност и двамата кандидат президенти са прави).
21:20 - Цецка кърши на ръце, после размахва пръст.
21:22 - Съдебана реформа? Мислех, че след като преди година? Цачева обяви, че съдебната реформа е приключила вече няма да слушаме повече шменти-капели за съдебната реформа.
21:23 -Предполагам в момента гледалите дебата повръщат след като се заразтягаха свинските черва за съдебната реформа. Така и не става ясно каква е тази ссъдебна реформа. Оооо, под съдебна реформа се разбирало промяна на законите, демек да се намира работа за депутатите.
21:26 - Радев смята да посети Румъния за да почерпи опит за борбата с корупцията, ще покани румънски експерти. Ясно, готви репресии срещу ГЕРБ. Отново: Хииитлер.
21:28 - Леля Цецка обяснява, че сме имали големи успехи в борбата срещу корупцията и не ни трябват румънци да ни учат. Може би ако БСП беше на власт щеше да мисли другояче.
21:32 - Радев: премиерът ту казва, че ще ги стигнем румънците, ту че при нас няма корупция.
21:33 - Цачева прави муцуни, тренирайки усмивката си и скръства ръце ала Меркел.
21:36 - Не само двамата кандидат президенти са лоши оратори, но и водещата. На Цачева и личи, че и е скучно, оглежда се въздишайки.
21:38 - Цецка Цачева е смъртно обидена, че е била наречена ляв кандидат. И се изкара жертва на комузъма, заради дядо си, който бил антикомунист. 
21:40 - Според Леля Цецка обединението на нацията се основава на съчувствие към личната и история, която я разплака и "казване на истината за миналото".
21:42 - Какво е това? Изповедалнята на Биг Брадър? Дали в този момент тя загуби окончателно. Или се надява на Оскар за най-добра драматична актриса?

image

(Толкова е непоносим за гледане дебата, че по-слабите се отказаха, а Цачева понеже не може да избяга заплака. Не, тя плаче, защото Бойко я е накарал да се кандидатира, а тя не е искала.) Всъщност цялата сцена показва колко отчаяни са в ГЕРБ, че са готови и да изровят кокалите на дядовците си.

21:52 - И ко прайм ся с Белене, м? Е, а пък Цачева пита какво правим с реакторите. Имало вариант да се продадат, защото били с "ниска цена". НИСКА ЦЕНА? Нали бяха безумно скъпи, нали бяха 20 милиарда?А Радев иска да строим нови ядрени мощности.
21:55 - По въпроса за референдума и двамата са единодушни - да се приеме.
21:58 - Радев: продължаваме напред. Цачева: обединени към по-светло бъдеще. О, боже, пак ли това светло бъдеще?
22:01- Радев успокоява Цачева че може да си остане в парламента.
22:04- Този дебат е мъчение, по-добре в Гуантанамо. Последният въпрос беше за Държавна Сигурност. Кил ми, ох мърсиииии.
22:07 - Радев: миналия път президентът беше посочен от ГЕРБ, нека този път не правим тази грешка
22:08 - Цачева: Конфуций е казал, че ако дълго стоиш на пръсти падаш. А дали е казал с колко процента ще загубиш?

Всеки гледал целия дебат заслужава медал. А дизайнерите на на студиото и  по-специално ниските катедри за кандидат президентите заслужават затвор. Освен ако не са биле джуджета и са очаквали  РР и ЦЦ и те да са.

image

Накрая искам да са извиня ако с предишния си постинг съм станал причина някой да се излъже и да гледа  дебата.



Гласувай:
20



1. born - Изключително точен преразказ на изключително стойностния дебат !
11.11.2016 01:43
Дотам, докъдето го гледах преди да задремя от непоносимата скука !
Боже, пази България !
цитирай
2. freeoldmen - :-)
11.11.2016 01:57
Добри Божилов:

"Стратегията на ГЕРБ: Ние ревем около избори, те реват през останалото време..."
цитирай
3. vencivaleri1951 - Това е
11.11.2016 03:12
втори дебат между двамата. Каквото и да говорим за Цачева и Радев, то не

могат да стигнат те "висотите" на Клинтън и Тръмп
цитирай
4. theeconomist - И дядото на Тръмп е бил
11.11.2016 05:32
убит от комунистите......
цитирай
5. nadzambunata - Какво да ги гледам тия?
11.11.2016 08:28
Бог да пази България! Навремето искахме ние да я опазим, сега само Той може!
цитирай
6. asthfghl - :)
11.11.2016 09:01
Чакам си медала :)
цитирай
7. plamenporchev - "Цъфнал ГЕРБ" или Радев ?
11.11.2016 10:27
Смятам,че след дебата за Президент, приличащ по-скоро на "изповед" в изповедалнята на Биг Брадър хората ще гласуват не за Радев, а против Цачева...
Дано греша.
цитирай
8. ssstto - И аз
11.11.2016 12:03
мисля като plamenporchev и дано не грешим.
цитирай
9. rustam - На 15-та минута
11.11.2016 12:40
смених канала. Посредствен диалог, напрегнати и изплашени от задължението да мислят кандидати.

И аз ще гласувам против Цачева(Данговска).
цитирай
10. apostapostoloff - Двама дебили ни надуха главите с
11.11.2016 15:54
нелепите си брътвежи.
цитирай
11. plamenporchev - О, да!
17.11.2016 10:25
Интересно, какъв принос ще има за държавата летец - изтребител, обучен да унищожава, да изтребва...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9782004
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094