Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2007 09:23 - Гедебоп,гедебоп,много замириса тоя боб
Автор: ssstto Категория: Технологии   
Прочетен: 4797 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2007 09:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Ще оттеглим филтрацията, тя беше наистина крайна мярка и имаше за цел да защити потребителите", каза за "Дневник" вчера ръководителят на отдела за компютърни престъпления в дирекцията Явор Колев.-->

Директорът на столичното следствие Светослав Василев  обясни, че полицейското разпореждане за филтрацията е помогнало да се запазят данните за обмена на файлове.-->

Столичната следствена служба и Главната дирекция за борба с организираната престъпност са отменили полицейското разпореждане, с което бе филтриран достъпът до интернетсайта ArenaBG.COM. Това съобщи заместник-директорът на Столичното следствие Светослав Василев пред репортер на БТА.
Филтрирането е било разпоредено само за няколко дни, за да бъде ограничена външна намеса над торенттракерите.-->  (за да се запазят данните за обмена на файлове)

Някой лъже като разпран,но защо трябва да ни учудва,това е нормално за държавните служители,те депутатите и министрите ще умрат от глад ако спрат да лъжат.


От блога на Нели Огнянова http://nellyo.wordpress.com/

Конституцията на РБ (чл.40) предвижда забрана на цензурата и спиране на носител на информация (печатно издание, но няма съмнение, че нормата се отнася и до останалите медии) “само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността.”

[Допълнение. Става ясно от първа страница на разпореждането, че е съгласно Постановление на следовател при Столичната следствена служба по образувано наказателно производство 27/07.]

 nellyo.files.wordpress.com/2007/03/423111638_cd5adc1b0e_b.jpg

image
Още документи за филтрирането на БТК
http://isoc.bg/images/gdbopfiltriranepage1.jpg
http://isoc.bg/images/gdbopfiltriranepage2.jpg


Тагове:   Много,


Гласувай:
0



1. buboleche - Мдааммм...
23.03.2007 09:54
Тия кой ще ги накаже , ми е въпросът , или пак да пием по една студена вода?
цитирай
2. ssstto - В днешният брой на Сега също имало нещо по въпроса
23.03.2007 10:24
- Как кореспондира със закона ситуацията с филтрирането на достъпа до "Арена"?
- Абсолютно кореспондира със закона. Тракерът "Арена БГ" се намира в САЩ, на сървър в град Фриско. Използвахме възможностите, които ни дава конвенцията за борба с киберпрестъпления, и уведомихме американските си колеги, че ни е необходимо запазването на определени данни. Това запазване е свързано и с мерки от наша страна да ограничим възможната намеса за манипулиране на тези данни. Когато нещо е качено на един сървър, съществува възможност за дистанционна намеса. Това бяха причините, поради които това филтриране беше наложено. То нямаше как да продължи повече от момента, в който бъдем уведомени, че данните са запазени.
- Този метод обаче бе възприет като цензура.
- Ще направя и по-подходящо сравнение. При катастрофа полицията огражда целия район с ленти, докато извърши огледа на мястото и се съберат доказателства. Логиката на този протест е същата. Значи гражданите трябва да протестират и когато се затвори улица.
- Постигна ли целта си това филтриране?
- На практика то почти нищо не спира. На 10-ата минута, откакто беше наложено, се появиха поне 50 прокси сървъра, през които е можело да се осъществява свободен достъп до сайта....Според мен винаги си ги е имало тези прокси сървъри.
цитирай
3. buboleche - Пълни глупости!
23.03.2007 11:04
По тъпо и скалъпено обяснение не бях чувала! Тия за малоумни ли ни имат?!
цитирай
4. анонимен - Хехех
23.03.2007 14:04
Къде ли се ската мето76 ?! :)
цитирай
5. анонимен - Тоя Колев е много зле
23.03.2007 16:08
Сравнението с жълтата лента не издържа. Местопрестъпление се огражда с жълта лента, за да не може НИКОЙ да има достъп до него. Филтрирането дава избирателно право на достъп до сървъра и този милиционер го знае това много добре.

Пълното блокиране на сървъра може да стане единствено от собствениците му - тоест от собственика на Арена като наемател на тези сървъри във Фресно или от самата хостинг компания, които ги отдава под наем. И понеже въпросният милиционер знае че това никога няма да стане, изземат правомощия които не им се полагат и упражняват цензура.

Само да напомня, че преди около 2 или 3 години когато американците започнаха да губят контрол на Ирак, в нета се появиха няколко видео клипа на обезглавяване на американски граждани в Ирак, извършено от предполагаеми членове на Ал Каида. Тогава правосъдното министерство на САЩ се опита чрез натиск да накара собствениците на сървъра, където бяха поместени тези клипове да ги смъкнат. Онези хора най-културо им показаха среден пръст и има казаха да си гледат работата. Не помогнаха дори заповеди за обиск, призовки и т.н... Видео клиповете си останаха и никой не упражни цензура.

Защо го казвам това? Ами за сравнение. Как се действа в Америка (страна в която безсъмнено законите се спазват) и България (страна която от ден на ден става все по-милиционерска).
цитирай
6. echeveria - от както съм на бтк все си има проб...
23.03.2007 20:07
от както съм на бтк все си има проблени с достъпа до арена бг. даже по някога направо ми спират нета.
колкото до примери за такава "стратегия" след иния филмчета с телефоните на контингента ни в ирак, проблена се оказа че са носели телефони а не че са обиждали и тем подобни. странно ми е дали някои от тук присъстващите дали си е мислил че цензурата е само комунистически метод и не важи за така наречените "демокрации":)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9811016
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094