Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2008 23:44 - Идиотопедия 2.0: Състезание по хвърляне на искания за оставки
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 7284 Коментари: 22 Гласове:
0

Последна промяна: 16.03.2008 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Или колко пъти трябва да се поиска оставка на един министър за да си отиде той?

Когато се опитваш по определен начин   да постигнеш някаква цел  и нищо не се получава, трябва да промениш методите си, освен ако не си пълен идиот. ДСБ и СДС всяка седмица гласуват декларации за да искат оставки на министри. Досега никой министър не бил уволнен така, Но изглежда ДСБ и СДС се състезават кой ще  замери медиите  с повече декларации за оставки на министри.

Днес в залата си без прозорци и с мижаво осветление  ДСБ  поиска оставката на петима министри и с министъра на земеделието Нихат Кабил надцака СДС, които поискаха оставката само на четирима министри. 

Струва ми се, че все по-малкото журналисти посещават пресконференциите на ДСБ и, че чиновете в залата все повече са  заети от личната армия на Иван Костов и от самия него. 

Оставката на Емел Етем са я икали поне сто пъти... Време е за  регистър на исканията за оставки. 



Гласувай:
0



1. svraka - Хвърляш камъните в грешнана посока.
12.03.2008 20:01
А не мислиш ли, че по-скоро тези чиито оставки се искат си го заслужават. Друг е въпросът защо не си подават оставките и той е много ама много по-сериозен.
цитирай
2. ssstto - Не
12.03.2008 22:06
не хвърлям камъни в грешна посока. Както може да се иска обяснение за безрезултатните действия на управляващите така може и да се иска обяснение за безрезултатните действия на опозицията. Да не би да съм длъжен като смятам, че Емел Етем трябва да си ходи и цялото и министерство да се закрие да мисля, че всяко искане за оставката и е най-хубавото нещо на света, особено когато се иска от демократични зомбита? Защо ГЕРБ не иска оставки на килограм, а? Щото е безмислено. Освен ако целта не е пак да цъфнеш по телевизията до курвите на Елиът Спитцър.
цитирай
3. анонимен - cecobob - ostavka -
13.03.2008 14:00
za tova se iska moral i chest -
цитирай
4. gantree - :))
13.03.2008 15:08
Фърляш, фърляш в грешната посока. Фър-ляшш :)))
цитирай
5. svraka - До ssstto
16.03.2008 05:55
Като оставим на страна въпроса какво целиш и какво ще постигнеш с това искане на "обяснение за безрезултатните действия на опозицията", що ти не дадеш акъл какво трябва да прави опозицията при даденото положение.
цитирай
6. ssstto - Хммм
16.03.2008 06:43
да не би опозицията да е свещена крава и да съм длъжен да и върша работата. Който иска акъл изглежда не е разбрал какво правят ГЕРБ и Бойко Борисов, те не искат оставки с изтъркани клишета. Докато критиката от "демократите" се възприема като подривна дейност на КГБ все на тоя хал ще бъде.
цитирай
7. анонимен - На автора му прави впечатление сламката, а
16.03.2008 17:08
не вижда гредата.
цитирай
8. svraka - До ssstto
16.03.2008 17:57
Я ни обясни на нас незнаещите, като "какво правят ГЕРБ и Бойко Борисов"? Ти си точно като оня дето казвал: "Аз не знам как е ама вие не сте прави"
цитирай
9. ssstto - re:
16.03.2008 19:49
svrka, колко пъти ГЕРБ са искали оставки на министри за 2008? А ДСБ? Измерено на око, според мен съотношението е 1:9? Дали има обратна връзка между исканията на оставки и рейтинга на еедна партия? Бойко все повтаря ние си гледаме нас. А ДСБ гледа ли се какво прави? Ако това е поредното показно мероприятие в стил училищна самодейност, извинявам се, че не съм разбрал линията на партията. №7 айде да не се замеряме с клишета, че ще ти цитирам Каракачанов:От три пъти неуспял кандидат член на БКП(костов) морал не ща.
цитирай
10. svraka - ssstto
16.03.2008 20:25
Значи ГЕРБ са по-печени, щото нищо не правят. Така ли? А това правилно ли е?
цитирай
11. ssstto - Не правят
16.03.2008 22:24
в смисъл, че не искат оставки за щяло и не щяло, журналистите ги отменят добре, а кел файда да се смени един човек с друг, ако е същия като предишния, и още повече ако системата си остане същата. Не може да се искат оставки всеки ден с мотива БЕЗОБРАЗНО СИ НЕКАДЪРЕН И ЗАТОВА НЕ ПОСТИГАШ НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ. Тая система не дава резултат за който претендира. И с просто око се вижда. Че със същия мотив може да се поиска оставката на искащия оставки.
цитирай
12. анонимен - Щяло и нещяло ли!?
17.03.2008 06:41
Ти чувстваш ли какви глупости говориш!? Това, че сключват договор с един от главните виновници за наводнените с наркотици улици в страната, дават му присъда по-малка от минималната и за това Румен Петков награждава 35 служителя на МВР Това ли е щяло и нещяло?
Или това, че девет човека изгоряха като факли във влак в който няма позарогасители, а вратите му са заключени?
Защо пък да не е това, че всеки ден загиват невинни деца, а когато в чужбина пуснат филм за това (Могилино), за премиера Станишев филмът бил тенденциозен, за президента Първанов той е направо антибългарски, а министър Масларова, в чиито задължения са самите социални грижи за най-беззащитните подрастващи, си позволява цинизма да се репчи с констатацията, че тя не била бутала деца от прозорците на съответните домове.
Ами какво да кажем за това че от Европейската комисия спряха плащанията за фонд "Републиканска пътна мрежа", ИСПА, ФАР и САПАРД. Че тежките санкции бяха наложени, заради констатирането на системни нарушения, повечето от които са допуснати след като министерството на финансите пое от Европейската делегация вътрешния контрол над тези програми.
Не е ли ясно, че спирането за неопределен срок на плащанията по всички предприсъединителни програми на ЕС показва, че българското правителство е изгубило доверието на европейските институции относно волята и възможностите му да противодейства на корупцията и злоупотребите с парите на европейските и българските данъкоплатци. Че има опасност някои от изпълнителните агенции за усвояване на европейските фондове да изгубят акредитациите си, което ще застраши важни ползи от членството ни в ЕС. Че по вина на министри от сегашния кабинет са компрометирани проекти, финансирани от ЕС, с които се създават базисни условия за развитие икономиката и на обществото. Че спрените плащания по тях спират подобряването на транспортната инфраструктура, защитата на околната среда, технологичното ниво на земеделието, ефективността на администрацията и условията на труд в страната. Че изоставането в тези сфери генерира огромни загуби, многократно надхвърлящи общата сума от 450 млн. евро по програмите ИСПА, ФАР и САПАРД.
А какво ще кажеш за това, че всички суми, за които се докаже, че са платени неправомерно, ще бъдат върнати на ЕС не от нарушителите, а от българските граждани. Знаеш ли как се оправдават за това. Нарушена била комуникацията. И всичкото това след като са били предупредени още ноември миналата година.
Изобщо независимо дали става дума за снежна стихия, наводнение, пожар, масово натравяне или още по- масово малтретиране на деца - държавата, за корупция до козирката България по презумпция играе ролята на невинния. За виновни някъде по веригата могат да бъдат обявени някои шофьори, местни дерибеи и дори шеф на предприятие, като БДЖ. Но самата държава, в лицето на посочените между нас да я стопанисват правителство и президент , излъчва безпардонна невинност.
Не само, че са накадърни, ами и като престъпници пак са некадърни.
А ти ми приказваш щяло и нещяло!
цитирай
13. ssstto - Благодаря
17.03.2008 19:58
за изобилната и безполезна информация №12. Бръщолевенето по принцип, да се правим на ударени и да измествеме темата е отличителна черта на така наречената политическа класа. Както и тези умиращи си да са в нея или поне в Гражданското Общество. А така също и на политическите спамботове програмирани според операция Галванизирана жаба да врещятят до изкукуригване в мрежата всеки път когато някой се усъмни в действията на ДСБ. Понеже Костов е пророк на Демокрацията, нали? Това си жалък. Вместо да се опитваш да видиш недостатъците на ДСБ и СДС заради които ГЕРБ изяжда десния електорат, господин Спамбот, си хукнал да ме заливаш с инфо за министри. Изобщо не ми се спори колко са виновни министрите. Сто пъти ли трябва да повторя, че темата на постинга е безхаберието на ДСБ и СДС. Ако утре излезе онова дръгливо хипи професор Дайнов и каже, че няма смисъл да се искат оставки всяка седмица защото опозицията изглежда смешна какво ще кажеш? Ако не дойде такъв момент това ще е погребенивето на СДС и ДСБ.
цитирай
14. ssstto - Благодаря
17.03.2008 19:59
за изобилната и безполезна информация №12. Бръщолевенето по принцип, да се правим на ударени и да измествеме темата е отличителна черта на така наречената политическа класа. Както и тези умиращи си да са в нея или поне в Гражданското Общество. А така също и на политическите спамботове програмирани според операция Галванизирана жаба да врещят до изкукуригване в мрежата всеки път когато някой се усъмни в действията на ДСБ. Понеже Костов е пророк на Демокрацията, нали? Това си жалък. Вместо да се опитваш да видиш недостатъците на ДСБ и СДС заради които ГЕРБ изяжда десния електорат, господин Спамбот, си хукнал да ме заливаш с инфо за министри. Изобщо не ми се спори колко са виновни министрите. Сто пъти ли трябва да повторя, че темата на постинга е безхаберието на ДСБ и СДС. Ако утре излезе онова дръгливо хипи професор Дайнов и каже, че няма смисъл да се искат оставки всяка седмица защото опозицията изглежда смешна какво ще кажеш? Ако не дойде такъв момент това ще е погребенивето на СДС и ДСБ.
цитирай
15. анонимен - ssstto
18.03.2008 05:19
Ne DSB i SDS sa bezxhaberni, a ti i takiva kato teb mojto momche. Shtoto si mislite, che B.Borisov e opozicia na BSP. Znaesh li kolko nastoiashti i bivshi sluziteli na MVR i DS sa chlenove na GERB? A mozesh li da obiasnish zashto Borisov napusna MVR na vremeto? Aide derzai!
цитирай
16. ssstto - даам
18.03.2008 09:45
на калпава опозиция все Държавна сигурност, Бойко, КГБ и извънземните и е виновна. Костов ще ги победи всички.
цитирай
17. анонимен - Абе ssstto
19.03.2008 02:50
Това последното звучи повече като лозунг, от колкото като отговор на последния анонимен.
цитирай
18. svraka - До ssstto
19.03.2008 05:38
Точно арестуването на зам.-директорът на антимафиотите и развилите се събития около него направо разбиват цялата идея дето се опитваш да прокараш тук.
цитирай
19. ssstto - Напротив, svraka
19.03.2008 07:32
арестуването показва, че най-добрия начин за премахването на някой от правитеството е не искането на оствката му, а наличието на доказателства за хвърлянето му в затвора.
цитирай
20. svraka - До ssstto
20.03.2008 06:55
Сега остава да ни кажеш коя оставка е поискана без доказателства.
цитирай
21. ssstto - доказателства
20.03.2008 19:41
или доказателства за хвърляне в затвора? Малка разлика, но с гигантско значение. Питай главния прокурор и шефа на МВР дали има доказателства. Между другото, ако намекваш за Румен Петков, когато съм писал постинга генерал Атнасов още не беше получил оня диск. И поведението му издава, че смята гражданите за маймуни-днес една страничка, после още. А колко пъти ДСБ искаше оставката на Бойко Борисов като кмет, нали имаха доказателства? Ако доказателствата им струваха Бойко щяха да го махнат. Да не е бил заговор на президента и БСП? Гледам да не пиша толкова сериозна защото политиката е опасна за здравето на нормалните хора, но май ти вземаш всички написано за сериозно. Това е жалко, колкото и липсата на чувство за хумор във почти всички политици. Познай кой за съжаление е изключение.
цитирай
22. ssstto - + това
20.03.2008 20:12
коя от думите "най-добрия начин" не ти е ясна за да ти я обясня.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9811825
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094