Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог, използващ художествена измислица за поглед върху живота. Фен сайт на най-добрият комедиен материал в страната- Бойко Борисов и ГЕРБ
Автор: ssstto Категория: Политика
Прочетен: 9777557 Постинги: 1481 Коментари: 5889
Постинги в блога от Февруари, 2007 г.
2  >  >>
Американският вицепрезидент Дик Чейни оцеля в понеделник след самоубийствен атентат организиран от талибаните в Афганистан .Колко са загиналите още не е ясно дори и на агенция Ройтерс.

Това засили слуховете,че Чейни не е човек,а андроид на когото от време на време му сменят сърцето,досега четири пъти се е налагало.

Новината за неуспеха на талибаните да премахнат Чейни доведе до Черен вторник на Уолстрийт, вчерашният ден се оказа най-лошият за Нюйоркската фондова борса от 11 септември 2001 година.Световните борси също се сринаха при лошата вест.

Категория: Новини
Прочетен: 2049 Коментари: 0 Гласове: 0
Откъде идват дъбовите дървени въглища за барбекюто,а?Ето откъде
imageСело Дъбовец от Уикипедия

Несъществуващото на картите село Ставри Димитрово е известно и като Митничарското село.Пътят към него също липсва от картите.Ако бях главен прокурор щях да започна борбата с организираната престъпност оттам.
Със зелено са показани защитените зони по директивата за птиците,като погледнах тук в района се припокриват и с зоните по директивата за местообитанията

image
Кръстчето показва мястото което съм снимал на десети февруари 2007-а.От фондация "Биоразнообразие ми казаха,че всичко е законно.Това показва колко добре си върши работата  главният екотерорист Джевдет Чакъров,наричан още и министър на околната среда и водите.

image

image

image



image

Това е Русен гроб,на около 4 километра от горната снимка.
image


РИОСВ са направили проверка по моят сигнал,съставили два акта(така им се пада на секачите) и след един месец ми пратиха отговор(браво на тях).Ей го дългият официален отговор
http://ssstto.blog.bg/viewpost.php?id=50965

От вестник "Нов живот"  16 март 2007 rodopipress.com
Проверяват площадки за дървени въглища
РИОСВ в Хасково е уведомила собствениците на площадки за производство на дървени въглища в региона за необходимостта да организират дейността си в съответствие с новите изисквания по Закона за чистотата на атмосферния въздух.
Съгласно последните промени в него до март 2008 г. следва да се преустанови производството на дървени въглища по открит способ. Законът забранява изпускането на неорганизирани емисии на вредни вещества в атмосферния въздух. Санкцията е от 1 000 до 5 000 лева.
Регионалната екоинспекция в Хасково има информация, че на територията, контролирана от нея, работят осем площадки за производство на дървени въглища. Четири от тях се намират в община Ивайловград. Там дървени въглища се произвеждат в селата Покрован, Дъбовец, Белополяне и Мандрица. Две площадки има и в село Вълче поле, община Любимец.
сб 12 авг 2006
Въглищарите под контрол

 

РИОСВ – Хасково е съгласувала работата на шест площадки за производство на дървени въглища, разположени на територията на Хасковска област за миналата и началото на тази година.
Три от жижните за производство на дървени въглища се намират на територията на община Ивайловград, две в община Маджарово и една в село Вълче поле, община Любимец. За всички тях екоинспекцията не е издавала разрешително за работа, а само становище, че производство на дървени въглища не подлежи на задължителна оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС). Шестте обекта не засягат защитени територии или местообитания на редки и защитени растения и животни.
Експертите са издали предписания стопанисващите площадки да вземат мерки срещу опасност от пожари. В едномесечен срок от приключване работата обектът да бъде рекултивиран.

Обектите изведнъж са станали от шест осем и тези в Дъбовец и Покрован са на границите на защитените територии.
Категория: Регионални
Прочетен: 970236 Коментари: 258 Гласове: 0
Последна промяна: 14.05.2007 11:24
Здравейте,казвам се Мартин Марпрелейт.Присъединете се към нас българските корупционисти в кампанията ни "Силикон за Светла и десет процента данък върху доходите за всички".

Ако искате лицето на съвременната българска икономическа мисъл Светла Костадинова,изпълнителен директор на Института за пазарна икономика да изглежда още по-секси включете се към Клубът на ниските данъци .

Целта на този клуб е набиране на средства за пластична операция на Светла Костадинова за  имплантирането на неорганичен полимерен материал с  желеобразна   консистенция за повдигане на духа на българските корупционисти.С две думи С.Кост. да позаприлича на Памела Андерсън.

Другата цел на Клубът е намаляването на данъка върху доходите,на 1000 човека,на 10%,което изобщо няма да се отрази на приходите на държавният бюджет и е най-добре такъв закон да се приеме без много шум защото ще засегне само 1000 човека.

image
Светла Костадинова изпълнителен директор на Института за пазарна икономика
Категория: Бизнес
Прочетен: 13055 Коментари: 8 Гласове: 0
Последна промяна: 27.02.2007 13:54
По всичко изглежда,че  изграждането на екологичната мрежа Натура 2000 в България върви  като по "Властелинът на пръстените":

-Отдавна разбити силите на  Злото(БСП) отново набират мощ и  Саурон (или Сергей)  става все по-силен.

-Той притежава пръстени/обръчи  които му дават сила.

-Целта на силите на Злото е да превземат страната ни и да ни поробят(като обслужващ персонал в хотели).

-Саруман Белият известен още и като Симеон Сакскобурготски    изсича гората  с орките си.

-Ужасяващи и кръвожадни същества-назгули като Александър Краваров, кмет на община Банско преследват безпощадно добрите.

-В момента добрите са натикани в миша дупка(Шлемов дол) и се бият на живот и смърт със армията на Злото.Елфите(ЕС) са тръгнали да помагат.

-Целта на назгулите Краваров,Цонев,Ники Василев и няколко големи инвеститори е да избият де що живинка видят.Николай Василев си призна,че никой не може да се скрие от   рентгеново то му око(сериозно в събота по Дарик радио го каза).

-Саурон Станишев вижда всичко от върха на своята планина,но той е напълно дематериализиран и никой не може да го пипне.Но затова пък всеки може да му  пише на
 
 primeminister@government.bg



Международната природозащитна организация WWF започва световна кампания за спасяване на защитените природни територии в България от застрояване.В следващите седмици активисти и привърженици на WWF от цял свят ще изпращат имейли до премиера Сергей Станишев и главния прокурор Борис Велчев.

„България притежава някои от най-ценните природни зони в Европа, но тези богатства се разрушават непрекъснато. Вили, хотели, почивни бази и ски курорти се изграждат в много от националните и природни паркове на България, въпреки че противоречат на националното законодателство и правни норми”, се казва в електронното писмо до българските власти.

Повод за кампанията са два емблематични случая на разрушаване на защитена българска природа по Черноморието. Единият е хотелският комплекс край село Варвара в Природен парк Странджа. Вторият е заличаването на Защитена местност Камчийски пясъци край село Шкорпиловци, най-големия пясъчен плаж по българското Черноморие, който голяма австрийска банка е планирала да застрои.

„Тези места са от европейско значение и българското правителство е задължено да осигури тяхната защита, не само заради всички българи, но и заради широката международна общественост. Затова ви призоваваме да прилагате съществуващото законодателство и да предприемете необходимите стъпки да осигурите реална защита на природните богатства на страната”, се казва още в електронното писмо до премиера и главния прокурор.

Кампаниите на WWF, известни като „Панда Паспорт”, провокират разрешаването на проблеми с опазването на природата в цял свят. Сред последните случаи е настояването пред полското правителство да увеличи територията на Национален парк Бяловежа – най-старата и запазена гора в Европа, искането към норвежкия премиер да не позволи изсичането на част от най-старата гора в Южна Скандинавия, както и призив към бразилското правителство да приеме по-устойчива енергийна стратегия до 2020 г., която няма да задълбочи промените в климата.

http://www.panda.org/bg/index.cfm?uNewsID=94840
Категория: Политика
Прочетен: 4020 Коментари: 5 Гласове: 0
Последна промяна: 27.02.2007 12:49
Утре сутрин в "Тази сутрин от местопрестъплението:Битиви" очаквайте екслузивно интервю на Николай Бареков с Явор Колев от ГДБОП за мерките които смятат да предприемат службите на МВР НСС и ГДБОП за окончателното спиране на достъпа до ислямистките сайтове.

Една седмица   журналистите   повтаряха "СПРЯН БЕШЕ ДОСТЪПЪТ ДО ДВА ИСЛЯМИСТКИ САЙТА" и НСС,и ГДПОП  лежаха на една кълка успокоени  от  тези приказки.Розовата приказка свършила когато в неделя сутринта петгодишният син на една черна барета от НСС открил,че сайтовете проповядващи антидемократична идеология  Ислам-бг.нет и islam-qa.com макар да са напълно разбити парчета от тях се въргалят из мрежата и все още проповядват религиозна омраза и са заплаха за    установеният конституцион ред в България.ГДПОП успяло да локализира останките на ислямистките сайтове   на сървърите на престъпната корпорация Гугъл прочула се с кражбата на милиарди долари от авторски права чрез своя сайт youtube.com.Останките на противоконституционните сайтове се виждали като се кликне в търсачката гугъл на малкият надпис "кеширана" успял да установи петгодишният хакер.Тук се вижда   (сега на  17.03.2007 вече не се вижда,но следващият линк работи)и забранената страница на Ислям-бг.нет "Да опознаем исляма - Downloads"  с всички връзки водещи към  БЕЗПЛАТНИ емпетройки установи и настоящият хакер;))

Това е линк към кеша на гугъл към ислям-бг.нет откъдето като се цъка на кеширана може да се разглежда без проблем антидемократичният сайт.

Във връзка с новопоявилата се заплаха за страната ни на спешно заседание на Съвета за национална сигурност с присъствието и на опозицията е съставен план А и план Б които ГДБОП и НСС с голям възторг ще изпълнят.

Напълно уверен в технологичното превъзходство на българските служби Явор Колев ще обясни пред зрителите на Битиви за план А:
хакване на престъпният сайт на google.com за да се заличат всякакви остатъци от  ислямистките сайтове .ГДБОП и НСС предварително се извиняват за евентуално спиране на услугите на Гугъл като търсене, поща,видео и т.н.

План Б или операция Чората 2 както става ясно и от името има за цел да всее респект у едно от лицата ръководещи престъпната организация Гугъл-Сергей Брин.Дали Сергей Брин ще оживее по време на акцията само времето ще покаже.

Явор Колев ще се появи пред зрителите на Битиви с намазано с вакса лице защото е в процес на подготoвка  за  план Б.Целият състав на службите безпрекословно вярва в българското законодателство и решенията на ръководителите на ГДБОП и НСС и ще ги следват и накрай света,в случая Маунт Вю където  е щаб-квартирата на Гугъл.Операция Чората 2 ще бъде осъществена със щедрото съдействие на Yahoo!

Арестуваните заради обвинения в проповядване на радикален ислям Али Хайредин, Аниола Димова и Мустафа Реджеб които бяха освободени на 22-и от следствения арест ще бъдат отново арестувани и обвинени в опит за нелегален трафик на камили.Задържаните на  Капитан Андреево стадото от 15 камили от Али Хайредин била с цел  извършване на жертвоприношение.


segabg.com/online/article.asp?issueid=2568§ionid=2&id=0000402
Категория: Забавление
Прочетен: 8298 Коментари: 16 Гласове: 0
Последна промяна: 17.03.2007 19:48
Последната лъжа на софийският кмет беше за срещата му с министър-председателят Сергей Станишев.На 22-и  бате Бойко каза:"Дрън-дрън-дрън"

и всички медии се раздрънкаха:ДРЪН-ДРЪН-ДРЪН СОФИЙСКИЯТ КМЕТ БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ПРЕМИЕРЪТ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ЗА ДА ОБСЪДЯТ БОКЛУКА".

За пореден път кмета прати всички в гората за гъби с помоща на услужливите и калпави медии защото в деня на "срещата" се разбра,че бате Бойко е казал само на журналистите за намерението си да се срещне със Станишев.Ама не и на самият него.


Ало,медиите да усещате,че бате Бойко ви възсяда?Или ви харесва?

Днес поредната си медиина изява на софийският кмет ще бъде по Дарик радио където ще се надпреварва с водещият Кирил Вълчев кой ще излъже повече.

http://www.focus-news.net/?id=s1362
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1009409

http://novini.dir.bg/2007/02/23/news1380924.html
http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-02-24&article=179656
Категория: Новини
Прочетен: 5530 Коментари: 10 Гласове: 0
Последна промяна: 24.02.2007 15:24
Азис ще се самоубие на финала на ВИП Брадър 2 съобщи сами.. сама... да де оно си знае какво е,съобщи Азис в най-гейското досега издание на "Стани богат" в сряда.След сряда от Нова телевизия наричали Николай Кънчев вече не "господин Стани богат",а "господин Стани гей".

Азис досега смятал,че има всичко и е звезда от световна величина,но новонаетият му продуцент от чужбина     му обяснил,че само едно нещо му липсва на  Азис за да стане звезда от световна величина като Кърт Кобейн,Майкъл Хътчинс и Мерилин Монро.Само едно-едничко нещо,самоубийство.

Мъжът на Азис-Китаеца три дена плакал,а Азис го успокоявал:
Не плачи миличко,че ще стана аз  звезда
звезда от световна величина.

Чуждестранният продуцент се   договорил с продуцентите от СИА Азис да участва в новият сезон на ВИП Брадър 2,да стигне до финала,да остане на второ място и да се самоубие в добрите традициите на световната поп-култура.Победителят на ВИП Брадър обаче ще си бъде избран съвсем честно или поне така както обикновено казват от СИА и Нова телевизия.На финала се очакват   рекорден брой зрители най-вече от САЩ където досега още не са успели да излъчат на живо изпълнение на смъртна присъда въпреки небивалият интерес,за това е виновна американската съдебна система.

Бившата ледена фолк-кралица Глория предложила брак на Китаеца ако и позволи да изяде сърцето на Азис защото вярвала,че така ще успее да възроди кариерата си.Китаеца се разплакал,нарекъл Глория садистична кучка и я пратил да измъчва   мюзик айдълите.
Категория: Забавление
Прочетен: 3123 Коментари: 4 Гласове: 0
Понеже karadragan се съмняваше.
22.02.2007 dnes.bg/article.php?id=33308
Кметът Бойко Борисов заяви в изказването си, че му е омръзнало само той да отговаря за боклука, а общинските съветници - за всичко останало.

 09 Февруари 2007 Монитор
Столичните общинари решиха да вкарат кмета Бойко Борисов в Общото събрание на “Топлофикация - София”. Това стана по време на редовната сесия на градския парламент вчера.
Съветниците гласуваха градоначалникът да бъде единият представител на общината в общото събрание на топлинното дружество, докато той отсъстваше от залата. Столичният кмет Бойко Борисов обаче категорично отказа да участва в тези събрания.
Категория: Политика
Прочетен: 1611 Коментари: 0 Гласове: 0
"Всичките шест райони за планиране на България се класират в зоната на мизерията в ЕС. Това показва изследване на Евростат, публикувано тази седмица. За бедни се смятат онези, които не достигат 75% от средното равнище в ЕС по брутен вътрешен продукт /БВП/ на глава от населението и при съпоставима покупателна сила. Най-важни в класацията за един район са състоянието на инфраструктурата и относителната бедност на населението."
segabg.com/online/article.asp?issueid=2566§ionid=16&id=0000101

Пита се в задачата кой е виновен
а)мизерните политици/мизерната държава
б)мизерните работници
в)мизерните мениджъри/работодатели
г)мизерната образователна система
д)мизерните иконимисти-блогери

Вчера сутринта  по Канал1 водещата обяви,че ще се опита да изясни това с Атанас Папаризов от БСП и Светла Костадинова от Института по пазарна икономика,още блогваща."Какъв смисъл има да се питат тези от ИПИ" помислих си аз "за ИПИ липсата на плосък подоходен данък  е коренът на всяко зло".С революционен блясък в очите и женска хитрост в поредната медиина изява на ИПИ Светла Костадинова  извъртя нещата така,че да се говори само за въвеждането плосък данък върху доходите.И хич защо България е най-мизерната държава.ИПИ-чката каза,че имали подписите на хиляда човека в подкрепата на идеята за 10% плосък данък.Значи само хиляда човека виждат смисъл в това и заради тези 1000 човека  ИПИ продължават да опяват като обран поп"10%,10%".Според Костадинова щели да се вдигнат приходите с плоският данък.Ами да забере хилядата човека,да отидат да при  пенсионерите които непрестанно протестират,да вземат и техните подписи и да протестират заедно.Накрая Атанас Папаризов цитира някой,че за десет минути човек можел да се убеди в несъстоятелността на идеята на ИПИ,че плосък подоходен данък ще накара България да цъфне и върже.
Сега в блога на Георги Ангелов и Светла Костадинова няма нищо за вчерашната поредна медиина проява по Канал1.Може би защото беше пълно фиаско.
Или защото доказва,че отговорът на въпроса е д)
За д) какво още  е мизерен икономист-блогер:За него цялата икономика на България е в София,за него е невъзможно да съществува нещо което е забранено в закона,като например фиксирани таксиметрови цени.
Категория: Бизнес
Прочетен: 8838 Коментари: 22 Гласове: 0
Интересите на птиците и интересите на политиците       
Окончателният вариант на зоните по "Натура 2000", приет в четвъртък, включая отложените. Птичите са в червено, а за местообитанията - в зелено.
В името на оцеляването си правителството отложи 32-те зони от "Натура". Чак на 15-годишна отсрочка не може да разчита, но поне до края на мандата си може да влачи решението за тях

Милен Енчев вестник Сега 20.02.2007

Имаше една умопомрачителна фраза по време на дискусиите около "Натура 2000" в парламента - един депутат от управляващото мнозинство апелира при изграждането на екомрежата у нас да се "съвместят интересите на птиците и интересите на хората". Ако птиците можеха да говорят, щяхме да знаем какво искат. Засега знаем със сигурност единствено какво Европейският съюз иска от България за "Натура", и то е същото, което изисква от останалите си 26 члена. Двете евродирективи, по които се изгражда мрежата, са написани и преведени на достъпен човешки и въпреки това българското правителство очевидно не ги схвана. Миналия четвъртък то минимизира и най-минималния по площ вариант, предложен от екоорганизациите, проучили и картирали потенциалните зони. В резюме: от 114 места, първоначално предложени от Българското дружество за защита на птиците като минимален вариант по европейските критерии, кабинетът одобри 109, 17 от които отложи за октомври, а други 5 сви наполовина. От 225 зони, предложени от федерация "Зелени Балкани" и останалите, работили по директивата за местообитанията, правителството одобри 196, 15 от които са отложени също за октомври (29 големи горски района изостанаха от списъка "за прецизиране на границите" до май и тяхната съдба засега не е ясна).
Министрите се чудеха

как да обяснят решението си и наговориха куп измислици

Първо: че отложените 32 зони се нуждаят от допълнително прецизиране на границите (премиерът Станишев, в четвъртък). Още на другия ден регионалният министър Асен Гагаузов изтъкна коренно различен мотив: ами в тези места има обществено недоволство против мрежата и в месеците до октомври еколозите, проучвали зоните, ще се наложи да подготвят още няколко пледоарии в защита на предложенията си, та да се убедят хората в ползата от защитените зони и да се кротнат. Празни приказки - някои от най-шумните протести, в Разлог и Добринище например, не бяха удовлетворени - Национален парк "Пирин" си остана в границите си, които пък съвпадат с "Натура"-зоната там и ски писти в него няма да се правят. Сред отложените пък има места, където хора няма, а камо ли обществено недоволство - Дервентските възвишения например между Странджа и Сакар. Те ще да са били отложени по друга причина, която и за еколозите все още е енигма - може би заради проекта за петролопровод Бургас-Александруполис. Освен това, екоорганизациите вече няколко месеца обикалят по места с представителите на екоминистерството, за да информират общините и са наясно, че диалог с общините не е възможен, още повече че те трябва с благи думи да популяризират строгите ултиматуми на Евросъюза. "Докато говорех на срещата с варненските общини, каварненският кмет Цонко Цонев например през цялото време говореше паралелно с мен", разказва Ирина Матеева от БДЗП. Ако една община иска да строи курортни селища, както е по цялото Черноморие в момента, никакви срокове не са в състояние да охладят инвестиционната й страст. Доказателство за това е и същата община Каварна. Макар че е сред отложените за октомври места, никой не пожела да чака новото правителствено решение, а единодушно съветниците гласуваха да отпуснат 100 000 лв. за ново проучване на зоните около Калиакра.

Поне 90% от зоните ще се върнат обратно в мрежата

през октомври, защото са си защитени територии, "успокои" министър Гагаузов, визирайки "Дуранкулашко езеро", "Калиакра", "Шабленски езерен комплекс" и др. Уловката тук е с имената. "Натура"-зоните всъщност са доста по-големи от вече защитените територии, на които са кръстени. За сравнение: Дуранкулашкото езеро е защитена местност от 446.5 хектара, а съответната зона е на 3356 ха; площта на защитена местност Шабленско езеро е около 511 ха, а на зоната - 3195 ха; резерват "Калиакра" е 687.5 ха, а "Натура"-зоната за птиците - 16 172. И тъй като правителството реши, че вече урбанизираните територии и тези с готови устройствени планове до издаването на министерските заповеди за новите зони ще бъдат автоматично вадени от "Натура", може да се предположи що за мотив стои зад решението за отлагане. Въпросът е могат ли до октомври общините да форсират изменения в устройствените си планове и да откъснат някаква земя от така предложените територии. Подробните устройствени планове (ПУП) не подлежат на оценка за въздействие върху околната среда и държавата не се бърка пряко в тях, тъй че това са най-вероятните "заварени положения", които ще бъдат сервирани през октомври.
Екоминистърът Джевдет Чакъров пък увери, че България няма да има проблем с Европейската комисия заради забавянето на зоните и даде пример с Германия, на която й е отнело 15-ина години да си оправи мрежата. Възможно е на самия министър

фактът, че "има и по-зле", да му действа успокояващо,

но той би трябвало да е наясно, че България и Румъния, както и предните 10 членки няма да имат толерансите на старите страни членки. Преди години изграждането на паневропейската екомрежа е ставало "яваш-яваш" и комисията е прощавала протакането на страните членки. Сега обаче екополитиката на Брюксел е превключила на много по-бързи обороти и има ясни стратегически цели, доста амбициозни - до 2010 г. да се спре изчезването на видовете на територията на съюза, до 2020 г. да изчисти Средиземно море и пр. Биогеографските семинари между страните членки и ЕК, посветени на зоните за местообитанията, у нас ще трябва да се поберат в идните 2-3 години, след което зоните ще бъдат обявени със заповеди. Старите страни членки са имали срок от 3 години да приложат директивата за местообитанията, приета през 1992 г., и повечето не са го спазили, а една част още не са си свършили работата по зоните.
Фактът, че правителството е отложило въпросните 32 зони и няма да ги внесе заедно с другите веднага, не го спасява от отговорността за тях. Съдът на европейските общности в Люксембург вече се е произнасял по такива дела за предложени от екоорганизации, но необявени зони - става дума за Франция и Испания. В случай че екосистемите в отложените зони бъдат увредени или унищожени,

България може да понесе солени санкции

Тук политически удобният момент е, че санкциите вероятно няма да се стоварят на това правителство, а на следващото, че е и на по-следващите. Ситуацията е подобна на решенията за III и IV блок на АЕЦ"Козлодуй", които бяха вземани от две предходни правителства, а негативите се консумират едва сега.
Вярно е, че ЕК налага санкции много рядко, но не е вярно, че те са символични, както преди време, в разгара на протестите срещу "Натура", се бе изказал шефът на Института за пазарна икономика Красен Станчев. Процедурата е следната: ако разбере, че дадена държава нарушава екозадълженията си, ЕК й изпраща писмено предупреждение да се поправи и чака отговор до около 2 месеца. След това изпраща последно предупреждение, вече аргументирано. Ако страната замълчи по въпроса или не спази предписанията, ЕК има право да заведе дело срещу нея в Люксембург. Първоначално съдът не глобява. Ако след време комисията реши, че страната не спазва решението на съда, повтаря процедурата с двете писмени известия. Ако се стигне до второ дело в Люксембург, по предложение на ЕК съдът може да наложи и крайната мярка - парична санкция. След 11 години забежки от екозаконодателствотo на съюза Франция беше глобена заради липса на адекватни режими в един риболовен район - 20 млн. евро еднократно и 57.8 млн. евро на всеки 6 месеца, докато си оправи нарушенията. Това е една от най-солидните глоби на съда, касаещи "Натура". В края на миналата година Полша, член на съюза едва от 2 години, бе заплашена от спиране на структурните фондове (още по-тежка санкция) заради инфраструктурни проекти в птичи зони по прелетния път на птиците Виа Балтика.
Българското правителство очевидно не може да се надява на германска отсрочка, но е очевидно, че нищо не го принуждава да вземе спешно, непопулярно за местните хора и инвеститорите, решение. Всъщност от гледна точка на партийния комфорт на кабинета може да бъде наречено и соломоновско. Проблемът бе замразен, а кой и кога ще го решава, не може да бъде грижа на една тройна коалиция, чийто мандат уж изглеждаше, че свършва чак през 2009 г., но кой знае. Понякога и една "Натура" може да обърне правителствената кола...
segabg.com/online/article.asp?issueid=2566§ionid=5&id=0001401
 

Случки в отложената "Натура"
от Албена ПИНО, Диана ИВАНОВА, Варна,вестник Дневник
Едва ли за някого вече е тайна, че зад отложените по искане на кметовете зони от екомрежата "Натура 2000" стоят малки, големи и още по-големи инвестиционни интереси. Някои градоначалници не скриха, че сега ще започне бърза процедура по смяната на статута на тези земи.

Въпреки че натежава мнението, че до октомври масово ще бъдат приети подробни и общи устройствени планове (ПУП и ОУП), има оптимисти, които смятат, че времето няма да стигне за застрояване на местата, така че вече да не "стават" за "Натура". "Дори да нямаше "Натура", някои от заплануваните проекти са толкова увреждащи, че ако въобще се разглеждат, тяхната оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) трябва да бъде отрицателна", смята Петър Шурулинков от Института по зоология към БАН, който е участвал в инвентаризацията на поне 25 зони за мрежата.

Той изтъква намеренията за ски комплекси на Кулиното и Добринище в Пирин или ваканционни селища край Дуранкулак и Шабленската тузла (виж по-долу). "За жалост ОВОС у нас е почти формалност, наемат се от инвеститора учени продажници и те винаги ще напишат положителна оценка, дори ако става дума за голф игрище на мястото на езерото Сребърна", каза Шурулинков.

Ирина Матеева, която отговаря за европейските политики в Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), се опасява, че предложението на регионалния министър Асен Гагаузов от "Натура" да бъдат изключени и всички места с концесии за добив ще намали допълнително териториите.

Къде какво се планира

Шабленско езеро - има проект за ваканционно селище около Шабленската тузла

Дуранкулашко езеро - по неофициална информация земите, северно от Дуранкулак, вече са купени за застрояване. Има заявен интерес за изграждане на комплекс с 10 хил. легла

Калиакра - на тази територия е планувано нашумялото селище в арабски стил за 100 млн. евро, има планове за голф игрища и интерес за ветропаркове от няколко компании. Трите зони попадат в полезрението на енергийната компания Ей И Ес (AES) за енергийни паркове.

Варненско-Белославски езерен комплекс - в стратегическите документи на Варна е залегнало там да се преместят товарните терминали на Варненското пристанище, макар че избраното за това място е в защитената местност "Казашко" и жителите на едноименното село са против проекта. Освен това в Белославското езеро "Газтрейд" започва да строи най-големия в Източна Европа комплекс с пристанище и складова база за газ и течни горива, за което компанията вече е купила 100 декара.

Долината на река Батова - там също има желания за ветроенергийни полета, голф игрища и ваканционни комплекси, сред които е проектът "Голдън вали" (Golden Valley) на варненската "Евросилекс" за 100 млн. евро. От години има искания за изграждане на нови манганови мини край с. Оброчище, което според еколозите би отровило реката, резерват "Балтата" и Албена. Затова курортният комплекс води дела. От общината в Аксаково заявиха, че имат стотици заявки за подробни устройствени планове и смяна на статута на земеделски земи.

Иракли - Емине - има стотици инвестиционни намерения. Зоната стана известна с проекта на "Суис пропъртис" за ваканционно селище. Освен това "Русалка" има голф проект. Общинарите в Несебър започнаха вече наред да одобряват устройствени планове.

Камчия - миналата година израелска фирма искаше да строи вилно селище с 250 апартамента, но "заплахата" от "Натура" замрази включването на терена в новия устройствен план на община Аврен. Очаква се сега това да бъде направено до октомври. Кметът на Москва Юрий Лужков купи 128 декара, за да изгради вилно селище и спортен комплекс. Според кмета на общината Красимир Тодоров заявените руски инвестиции в района ще стигнат 100 млн. евро

Плаж Шкорпиловци - имаше проект за изграждане на най-големия курорт на Северното Черноморие - с 35 хил. легла за 1 млрд. лв., който позамря. Кметът на Долни чифлик Борислав Натов се зарадва на отлагане на зоната за "Натура" и заяви, че до октомври ще тече ускорена процедура по актуализация на устройствените планове. В Шкорпиловци строи и ирландската "Кендар".

Дервентски възвишения - вероятно отложено заради нефтопровода Бургас - Александруполис. Еколозите твърдят, че той може да се реализира, без да вреди на видовете, като се избягват определени места

Провадийско-Роякско плато - има проекти за вятърни генератори и кариери за инертни материали

Добростан - зоната е в Родопите над Пловдив. Тя включва резерват "Червената стена". Еколози предполагат, че причината за отлагането й са дърводобивът и намеренията за изграждане на малки водни централи

Бакарлъка, Бургаско - план за изграждане на ваканционен комплекс при с. Росен с голф игрища и спортни съоръжения

Палакария, Самоковско - "Главболгарстрой" иска да строи спа-комплекс

Триград - Мурсалица, Родопите - за този район има неофициална информация, че масово се сече дървесина и се прехвърля директно в Гърция. Има намерения и за ски комплекс под връх Перелик.

Среден Пирин - Алиботуш - проект за ветрогенераторен парк на и около връх Орелек. По неофициална информация вече се готви ОВОС. Има планове и за местността Попови ливади. "Там вече има застрояване, за което се изсичат вековни смърчови и борови гори", твърди Шурулинков от БАН. По думите му районът на юг от Попови ливади отговаря на всички изисквания за строг природен резерват. В зоната има желания за изграждане на мини ВЕЦ. Някои вече са изградени или са почти готови, а други чакат одобрение.


http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=312715
image

В червено са отбелязани всички зони по Директивата за местообитанията, които правителството извади от списъка за Натура 2000 за преразглеждане.
Автор: СДП "Балкани"

image
В червено са отбелязани всички зони по Директивата за птиците, които правителството извади от списъка за Натура 2000 за преразглеждане.

Автор: Българско дружество за защита на птиците
Категория: Политика
Прочетен: 1744 Коментари: 0 Гласове: 0
Според изчисления на Явор Колев, началник на сектор "Престъпления срещу интелектуалната собственост" към ГДБОП приблизително 70% от новосъздаденият български интелект и  новите мозъчни клетки на българите появили се през миналата година са нелегални и следователно незаконни.До този извод е стигнал специалистът Колев след внимателен и задълбочен анализ на цифрите от годишния доклад на Международния алианс за интелектуална собственост който сочи,че България нанася  крупни загуби на алианса.

Икономистът от Институтът за пазарна икономика Георги Ангелов пък е пресметнал,че при производството на около 70% от брутният вътрешен продукт на България е ползван нелегален софтуер и затова,и БВП  също е незаконен,и не би трябвало въобще да се плащат данъци за него защото така незоконопроизведеното се узаконява.Георги Ангелов каза:"За високият процент на незаконният софтуер са виновни държавата и високите данъци,данъците и държавата са коренът на всяко зло смятаме в ИПИ.Много работехме,но не успяхме да намерим никакви други причини които да пречат на развитието икономиката в България."
http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-02-20&article=179020

image
Категория: Забавление
Прочетен: 2267 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 20.02.2007 22:56
Следващият път като пусна телевизора и ако някой каже "тук след малко ще дoйде Бойко Борисов за да говорим за..." ще го застрелям.Имам предвид телевизора,не бате Бойко,него и комар не мож го ухапа защото го охранява НСО.Искам да кажа бате Бойко,не телевизора няма начин да го ухапе комар или талибан.Изглежда големият бял ловец Бойко преследва  големият лош Вълк и не дава малки Червени шапчици и сини смърфове да му се моткат в краката и да му откраднат славата на ловеца взел кожата на големият лош Вълк.Естествено,че никой не може да спре големият бял ловец Бойко,но по-добре е всички да го знаят и за целта големият ловец си има телевизия на свое име-Битиви от която всяка седмица дава отчет на селяните за отстреляните вредители.
Идват избори и тогава всеки ще трябва да се пъчи с ловните си  трофеи.
Категория: Политика
Прочетен: 4918 Коментари: 9 Гласове: 0
Последна промяна: 19.02.2007 08:43

В последната си публична изява интернет-звездата на Ал Кайда Айман Аз Зауахири засипа с грозни заплахи Банско и кмета му- високоуважаваният от инвеститорите господин Александър Краваров заради започващото утре Европейско по биатлон.

Видеоклипът на Зауахири с български субтитри е бил качен  не както всеки  друг път      в ислямистки сайт  на арабски език,а във vbox7.com добавяйки още 20 минути към  вече качените 2 милиона и половина минути забавления във vbox7.com.

Oчаква се утре вестник Дневник,който преди няколко седмици отпечата писмото със заплахите на екотерористите към Банско, да излезе с 4 извънредни страници на които да публикува в цялост  поредната заплаха на терористи  към световноизвестният български курорт  заедно с анализи и коментари на специалисти.

Във видеообръщението си вторият след Осама бен Ладен в Ал Кайда нарича Банско”гнездо на порока,греха и корупцията” защото от утре там ще се пие алкохол в невиждани количества и жените ще се показват не само без забрадки,а и в секси дрешки с извинението,че се състезават за страната си.За корупцията Аз Зауахири казва:"Всеки в света вече знае,че в Банско корупцията е на невиждано равнище и ние от Ал Кайда не разбираме защо главният прокурор все още не е обесил кмета Краваров в съответствие с волята на народа и Аллах.”

Аз Зауахири казва още:
Всички   банскалии воглаве с кмета си ще изкупят
грехове си в ада с най-тежки мъки,но ние от Ал Кайда възнамеряваме преди това да ви накараме да страдат тук и сега.Ние не сме псевдотерористи като екологичната организация Равноденствие които само отправиха заплахи към Банско,а после се скриха вдън земя без да направят и една лавина.Ние от Ал Кайда сме смъртносериозни,ние сме истински мъже и  държим на думата си,нашата терористична мрежа е с многогодишна история и доказана ефективност и ще се постараем утре да  дадем най-доброто от себе за прослава на Аллах.Нищо няма да помогне на позорният град Банско и не ви остава нищо друго освен да треперите от страх и да пищите като малки деца.


Специално уточнение за пичовете от НСО:в горното има две верни неща
1.Айман Аз Зауахири е от Ал Кайда и номер две след Осама.
2.Кмет на Банско е Александър Краваров който е много уважаван от местните инвеститори.

Категория: Забавление
Прочетен: 2022 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 20.02.2007 06:40
Миналата седмица алчните и безскрупулни типове наричани за по-кратко таксиджий изпозваха смъртта на свой колега да си прокарат личните искания по най-брутален начин .А днес гражданите недоволни  от миналоседмичната блокада на София бойкотираха такситата.За таксиметровият шофьор Христо Фичев недоволните са луди,а цялата лудост от миналата седмица нещо нормално.Дали всички таксиджии мислят като него?Щото аз искам тоя да го уволнят.Веднага.Та ако записът от bTV ме прави пират виновни са bTV,че не сложили видео на сайта си.Иска ми се и да напсувам всички "медии" които съобщават "в интернет има акция без таксита" ама не съобщават или не дават и един линк към форум или друг сайт.
 24 часа след като заснех клипа гледам,че на сайта на битиви не са написали за думите на дебелият Христо Фичев за психически отклонения и "какво толкова сме направили".На това му се автоцензура.Или намери добрата новина.
Категория: Новини
Прочетен: 6877 Коментари: 10 Гласове: 0
Последна промяна: 17.02.2007 20:16
Никой министър и депутат няма собствено лозе.Нито бащата или дядото на някой политик.Или приятел.Затова двама министри отишли на лозето на Тодор Батков да празнуват Трифон Зарезан.

ДСБ не подкрепят протеста срещу акциза на домашната ракия вероятно защото протестиращите са бедни пенсионери от село,тоест твърд ляв електорат.

ДСБ обвини СДС за плагиатство по въпроса за вота на недоверие.

Но ДСБ не са толкова силни и не могат да се справят сами с четири теми за вота на недоверие на правителството.

Преди няколко дена ДСБ се уплашиха от Владимир Путин и ревнаха "Къде си Станишев да ни защитиш в новата Студена война!"

ДСБ съжаляват,че няма да могат да пречат на изграждането на газопровода Бургас-Александруполис и така да преливат пари от Русия в Турция.С газопровода парите ще се преливат от Русия в България,но Костов няма да получи нищо и затова скърца със зъби от яд.

ДПС за които алкохола е грях,но акцизът и изборният туризъм не са   и днес си замълчаха за второто,а за първото  се оплакват:Вай,вай,аллах така ли ще се обгрижваме с партньорите."

Днес в  Парламента всички се обичат:Костов обича НДСВ,Атака Костов,бате Бойко също обича НДСВ.

Ако някой се е съмнявал,че днешният ден ще мине без най-обичаният политик да спре  да се кахъри.Бате Бойко може да изстиска вода от камък и да   припише всички заслуги на ГЕРБ даже ако ГЕРБ е на светлинни години от нещо,например от Народното събрание.
Категория: Политика
Прочетен: 2180 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 14.02.2007 15:35
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9777557
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094