Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог, използващ художествена измислица за поглед върху живота. Фен сайт на най-добрият комедиен материал в страната- Бойко Борисов и ГЕРБ
Автор: ssstto Категория: Политика
Прочетен: 9777544 Постинги: 1481 Коментари: 5889
Постинги в блога от Май, 2006 г.
2  >  >>

image

"© 2004 Министерство на вътрешните работи. Всички права запазени."Този надпис стои най-отдолу на всяка страница от сайта на МВР.Осъзнайте се бе хора,осъзнайте се.МВР не е на министъра или поуицайте.То е на всички граждани.Вече стават смешни,та чак идиоти.И ако някой копира нещо от сайта на МВР това пиратство ли е(или плагиатство)?От сайта който се издържа с моите пари.Както писах веднъж  в блога. НИКЪВ К** НЕ СТАВА ОТ ТИЯ ПОЛИЦАЙ,НИКЪВ.
Да бяха сложили и една реклама за филм за Джеймс Бонд за да е завършена картинката и да се разбира,че сайтът е на комерсиална организация на която винаги не и стигат парите.И малко рушвет е винаги е добре дошъл.

Подобен надпис не видях на сайтовете на whitehouse.gov , usdoj.gov-МВР на САЩ, нито на time.gov където се казва"This public service is cooperatively provided by the two time agencies of the United States".Сайтовете на американският президент и министерството на правосъдието имат страница Privacy Policy в която обясняват каква информация събират за посeтителите на сайта и че тя не е персонална.На сайта на нашто? МВР няма такова обяснение.

Категория: Новини
Прочетен: 2697 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 27.05.2006 21:18
 

Преди много години един от кръстниците на българската мафия Илия Павлов призова “колегите” си да си отрежат опашките-демек да се разделят с престъпното си   минало и да забравят лошите си навици и да станат примерни граждани.Някои бандити го послушаха и ако не са по-богати отпреди са по-живи от самия Павлов.

Преди 89-та година имаше и едни други престъпници(другото определение което ми идва наум е МИ),по сегашните стандарти-доносниците,или агентите на Държавна Сигурност са слухтяли кой говори и действа срещу комунизма.И на хората които са говорели или действали срещу комунистическата система им се случвали неприятни случки заради липсата на свобода на словото.Георги Коритаров е бил един от тези доносници.

Не можех да разбера защо го гонят навремето от БиТиВи само защото е бил агент,а и тогава го мислех за добър журналист.Но човека който ръководи БиТиВи  не е българин и изглежда е имал опит и е знаел какво прави защото даже и да е бил добър журналист Георги Коритаров   не е бил добър човек.Бил е престъпник.А лошите навици се забравят много трудно, Илия Павлов не можа.Освен това  кой   искал  да има  нещо общо с някой който може да е виновен за смъртта на други хора заради това което са казали,който  се сближава с хората за да ги предаде,който   прикрива истинската си същност като лъже околните.А за един журналист да лъже е много,много лошо.

И къде работи другъде   Георги Коритаров от 91-ва година-в радио”Свободна Европа” сега вече “Нова Европа” което е било на времето на издръжка на ЦРУ.За ЦРУ сигурно е било добре дошло да имат някой бивш агент.На радиото което се пише за борец за демокрация,свобода на словото и т.н. да наеме един толкова омърсен човек.Колкото и да не харесвам  БиТиВи евала,че се показаха по-добри от ЦРУ.

Нова телевизия излезе със специално изявление, в което заяви,че селективното разгласяване на документи от тоталитарното минало е манипулативен опит да бъде забравено неразкритото покушение срещу друг журналист на Нова телевизия и да бъде подчинен гласът на критичното слово.Защо не похвалиха министъра че е изпълнил закона,колкото и да е против тях това?Защо не казаха че стоят зад закона колкото и лош да е?     Не те продължават да наставляват,да казват кое е манипулативно без доказателства.Не сме забравили атентата срещу другият журналист,но това избива на параноя.И се пишат за  гласът на критичното слово.Еми много съжалявам ама гласът на критичното слово не е само Нова телевизия и особено един както много сполучливо го определи Андрей Райчев  “морален изрод”-МИ.

Днешното изказване на Георги Коритаров и Нова не беше отговор   на обвинението,че е бил доносник,а на аргументираното определение “морален изрод”.Коритаров и преди е бил обвиняван,че е бил доносник.След като беше определен като “морален изрод” имащият опит в манипулацийте и мръсните игри Коритаров започна да изнудва Народното Събрание с искане да го изслуша.Това беше абсурдно,вместо да се извини веднага той поиска да бъде изслушан на най високо ниво.Както се видя нямаше никаква нужда да бъде изслушван специално от Народното Събрание.Кой каквото си е надробил да си го сърба в собствената телевизия.

И докога ще я карат така журналистите?Вчера един сайт копирал дизайна на друг световно известен,днеска една телевизия защитава един морален изрод.

Категория: Новини
Прочетен: 3134 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 27.05.2006 14:16
Трябваше да минат  2 години и половина за да излезе на български Monstrous Regiment.От издателство "Вузев",което не издава нищо друго освен книги на  Тери Пратчет и нямат интернет сайт,можеха да си дадат малко труд.Можеха да докарат Тери да дава автографи...
Както и да е,да са живи и здрави.Ураааааа.
На втори ноември е обявено да излезе илюстрован сценарий за филма "Дядо Прас".Такъв е имало и за анимационият филм "Посестрими в занаята" който не е издаван на български(става дума за сценария).

image 
Започна се с една внезапна странна приумица...
Поли Пъркс спешно трябваше да стане момче. Да отреже косата си и да носи панталони беше лесно. Да се научи да пърди и да се оригва открито, както и да усвои маймунската походка, й отне повече време... Но вече е в армията и търси изгубения си брат.
А има война. Винаги има война.
И изведнъж, без подготовка, Поли и бойните й другари се оказват в центъра на военните действия, преследвани от врага.
Единствената им утеха е най-хитрият сержант в армията и вампир, жадуващ за кафе. Е... и Тайната. И така, поели към сърцето на врага, те ще трябва Да използват целия арсенал на...
Категория: Новини
Прочетен: 9434 Коментари: 18 Гласове: 0
Последна промяна: 25.05.2006 21:10

bulgarianpost e новинарски сайт който се появи наскоро.Дизайнът му прекалено прилича  на   washingtonpost.Сайтовете  отричат да имат нещо общо.Освен част от името "post"  набиват се на очи и други прилики:



Подобен готически шрифт на логото

image

     image

Подобни падащи менюта,на едно и също място,под логото,цветовете са разменени

image

image

Датата под падащите менюта

image

image


Разположението и представянето на информацията.рекламата на bulgarianpost е след "историята днес" и "теми в развитие"  отдясно

image


image

Washington post е собственост на Washington Post Co.  и един от най-издаваните вестници,заедно с new york times  са двата най-влиятелни всекидневника(изключая уолстрйтджърнъл) в САЩ.
bulgarianpost.com e включен като източник на новини в новини.дир.бг и новини.старт.бг.

отговор на" Съобщение от формата за контакти
Коментар:
имате ли нещо общо с "вашингтон пост"?
мартин"

From:     "CEO, Bulgarian Post"
Zdraveite,
 Ne! Ne sme svurzani po nikakuv nachin. Obisanenie na imeto ni mojete da vidite tuk (http://www.bulgarianpost.com/aboutus.php).
 
Molia da mi kajete ako imate kakvito ida vilo vuprosi ili komentari
 
Blagodaria vi za vruzkata s nas!

Dimitar Avramov
CEO
Bulgarian Post
E-mail: ceo@bulgarianpost.com
Web: www.bulgarianpost.com
Phone Numbers:
Sofia, Bulgaria Office: +359-2-870-47-97
US Toll-Free: 1-888-235-4458

From:     Ruben Rodriguez
Martin,
No, we are not affiliated with bulgarianpost.com. You can find all of our
affiliates at:
www.washpostco.com
Thank you for your interest in The Washington Post.
Regards,
Ruben Rodriguez
Public Relations
The Washington Post

Категория: Новини
Прочетен: 5217 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 05.06.2006 17:53
През уикенда номер едно в класацията на itunes за албуми е била аудио вариант на подигравките на комика Стивън Колбер срещу  Буш   от вечерята на журналистите отразяващи Белият дом от 30-ти април.След като било видяно 500 000 пъти в youtube носителите на авторските права поискали да бъде изтрито видеото от youtube,но странно защо пък дали разрешение на гугъл да го пусне през video.google     http://video.google.com/videoplay?docid=-869183917758574879
и едновременно предложили аудио вариант за 1,95 долара в itunes.Видеото от 46МБ и 25минути го има(ШЕ,СЕГА 7.10.2006,СЛЕД 6 МЕСЕЦА ВЕЧЕ ГО НЯМА) за сваялне на доста места:http://www.filmportal.com/movies/stephen-colbert.wmv.
В itunes Колбер задминал новите албуми на Ред Хот Чили Пепърс  и Пърл Джем по тегления .Част от изпълнението:
Аз вярвам,че най-доброто правителство е това което се намесва най-малко в управлението на държавата.По тези стандарти Америка сформира  невероятно правителство в  Ирак.

Искате персонални промени в администрациаята и когато се случат вие  пишете"Те просто пренареждат столовете по палубата на Титаник."Първо това е ужасна метафора.Тази администарация не потъва,а се издига.Ако пренареждат столовете по палубата,то това е по палубата на Хинденбург . 

Ужасен съм тук да бъда заобиколен от либералните медий които разрушават Америка,с изключение на Фокс нюз.Фокс нюз представят и двете гледни точки  в  новините: гледната точка на президента и гледната точка на вицепрезидента.

 Цялата стенограма:http://www.dailykos.com/storyonly/2006/4/30/1441/59811 Стивън Колберт  е   участник в"The daily show" по ABC.
image

инфо:http://www.iht.com/articles/2006/05/22/technology/itunes.php
Категория: Новини
Прочетен: 3113 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 27.12.2007 21:58
 Робърт Смайгъл и Мат О"Брайън са направили 2 минутна анимация(2,5МБ) за лъжите на Буш,Чейни и Ръмсфелд.Всеки път когато  излъжат някой(човек или животно) ще се задави и ще си изповръща червата.image

за сваляне копирайте адреса:  http://movies.crooksandliars.com/nbc_snl_bush_real_audio_060520b_320x240.wmv

Било е излъчено по NBC  в събота в едно от най-гледаните(или най-гледаното)комедийни шоута.
Категория: Новини
Прочетен: 3633 Коментари: 5 Гласове: 0
Последна промяна: 22.05.2006 18:59
Има ли връзка Бойко Борисов с руската мафия?Може да има защото приятелката му Цветелина Бориславова която е собственик и шеф на Сибанк е помогнала на Тор Бьорголфсон да купи БТК с комесаторки,а самият Тор Бьорголфсон е свъзван с руската мафия британския в. “Гардиън”.

image


Бащата на  Тор Бьорголфсон- Бьорголфур Гудмундсон е арестуван през 86-та и подведен под отговорност от исландските власти във връзка с обвинение за разхищение по повод фалита на корабната компания “Халфскип”.Скандалът е огромен, тъй като в него са намесени и високопоставени представители на правителството. От общо 400 обвинения, повдигнати от прокуратурата, накрая в съдебния процес влизат едва 20, като Гудмундсон е признат за виновен само за дребни счетоводни грешки.Тласък на исландската бизнес империя дава една сделка в Русия, пише британският в. Обзървър на 20 ноември т.г. През 1994 г. Тор Бьорголфсон, баща му Бьорголфур Гудмундсон и приятелят на Тор - Магнус Торнстейнсон, основават в Санкт Петербург компанията “Балтик Ботлинг Плант”. Според статия на британския в. “Гардиън”  на Йън Грифитс, носител на британската медийна награда за бизнес журналист  от юни 2005 г. изборът на Санкт Петербург, който е смятан за столица на руската мафия, за старт на бизнеса им не е случаен. Изданието недвусмислено обвини  Бьорголфсон във връзки с руската мафия, чиито пари исландецът инвестира из цяла Европа. Второто не случайно съвпадение, според “Гардиън”, е изборът на бизнес - пивопроизводството. Грифитс припомня, че в момента на появата на Бьорголфсон там този сектор е арена на ганстерски войни. Докато компанията на исландеца се развива най-благополучно, двама от конкурентите му са разстреляни, а пивоварната на трети е изгорена до основи.
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=111820

През януари 2005 г. държавата решава да се освободи от още 35 на сто от акциите си от БТК , като ги пуска на фондовата борса. Поне 25 на сто от тях са изкупени от СИБанк. Според банката те са за неин клиент. Битката за придобиването на по-голям процент е на живот и смърт по време на търга на 27 януари. Неслучайно брокерът на СИБанк влиза в сайта на борсата още в 3,20 ч сутринта. По това време никой не знае, че този човек се казва Тор Бьорголфсон и за съпътстващия го инвестиционен фонд "Новатор". Финансовата любов между Тор и шефката на банката Цветелина Бориславова води до логичен завършек - на 8 септември, когато
исландецът придобива 34 на сто от институцията
която се смята за 9-ата по големина банка в страната.вестник Стандарт ,7 декември 2005

Сделката за БТК е престъпна, пише германският в. "Велт ам Зонтаг" в репортаж от София. Купуването на 65% от Българската телекомуникационна компания (БТК) от исландския милиардер Тор Бьорголфсон се тълкува като поредната бримка от мрежата на организираната престъпност, обяснява изданието. В статията е цитиран германец, живеещ в България, който казва, че Бьорголфсон е един помагач на руската мафия. вестник Стандарт ,11 Януари 2006
    БТК ще стане офшорка. Собствениците й от "Вива Венчърс" се сливат с едноименно дружество, регистрирано в Кипър. Това стана ясно преди два дни от разрешение на Комисията за защита на конкуренцията. Тя одобри концентрацията, както и преминаването на "Вива" в ръцете на исландеца Тор Бьорголфсон. Сделката се извършва чрез фонда му "Новатор", който също е офшорка - регистриран на Британските Вирджински острови.  31 Декември 2005,вестник Стандарт.
Последно добавено на 16.10.2007. Според Стефан Гамизов ГЕРБ е  проект на руската мафия.
Категория: Новини
Прочетен: 12307 Коментари: 13 Гласове: 1
Последна промяна: 23.10.2007 23:22
 

Убитите през април цивилни в Ирак според  iraqbodycount.org  са:

минимум 612              максимум 631   в        153 инцидента.

До седми май има межди 239 и 263 убити в 40 инцидента.

През април инцидентите са били 182,убитите между 721 и 755.

Общият брой на убите цивилни 35119 и 39296 от началото на войната.

 
Категория: Новини
Прочетен: 1991 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 15.05.2006 19:51
По случай Световно по футбол fangfang е направил комлект икони  за iconpackager,или само с тях или изобщо без тях http://www.deviantart.com/deviation/32299598/.
 успях с icl icon extractor да ги отворя,после да направя зип архив с .ico файлове и качих тук


image
image
Категория: Новини
Прочетен: 2723 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 19.05.2006 13:42
малко за Мърдок и foxnews
битиви е собственост на Рупърт Мърдок,който притежава и една от най-гледаните телевизии в САЩ
foxnews.foxnews е официалната така да се каже телевизия на републикаската партия от която е Джoрдж У.Буш.Когато един фотограф поискал да гледа cnnна борда на Еърфорс1 му казали,че там се гледа само foxnews,в изискванията на вицепрезидента Дик Чейни към хотелите в които иска да отсяда има точка”телевизорът да е настроен на foxnews”,в Пентагона журналистите забелязали,че по всички телевизори върви foxnews,а последният,третият по ред говорител за мандата на Дж.У.Буш до миналата седмица беше водещ по foxnews.
Мърдок притежава и вестник “Ню Йорк поуст”.
През 1980 президента Картър се изправя в първичните избори срещу Едуард Кенеди.На 19 фвруари Мърдок посещава федералната агенция U.S. Export-Import Bank,а след това и Картър.На 22 февруари президента получава силна подкрепа от “Ню Йорк поуст”.След шест дни   U.S. Export-Import Bank отпуска 290 милиона държавен заем на изпитващата трудности Ansett Airlines,която е собственост на Мърдок.Преди година един уволнен журналист казал за вестника “малко прилича на мафия”.Преди 3-4 месеца ФБР записало със скрита камера друг журналист от същия вестник да казва същото когато искал подкуп от 200 000 долара от един милиардер за да не пуска слухове за него.Малко прилича на мафия.

В четвъртък гледах интервюто на от 8,30 сутринта по битиви относно авторските права,пиратството,интернет и ГДБОП.Участваха румънеца и енчев и някакъв брадат лицензиран разпространител на филми и една журналистка от битиви с вид на залязвща порнозвезда.Както каза Стъвън Колберт преди две седмици “foxnewsпредставя и двете гледни точки-на президента и на … вицепрезидента”.И битиви представиха и двете гледни точки- на музикалната индустрия и на.. филмовата индустрия.Пиратите са деветата дупка на кавала.

Не беше споменато позицията на “интернет общество” в което се говори за използване на полицията като маша на фирми представящи чужди интереси.Но една от фирмите във филмовия бранш е на Рупърт Мърдок “20th Century Fox”.Товя не беше споменато.Дали брадатият индивид има нещо общо с Мърдок не стана ясно.Говореше се,че всичко е безплатно в интернет.За тези хора един компютър може да са джобни стотинки,за мен не е.Един приятел купи през март за 900 лева за дъщеря си чисто нов,дал той пари дала и бабата да има внучката.900 лева обаче са към 2,5 -3 средни заплати в България.Отделно месечната такса за интернет която е 5-10% от средната заплата.Така ли е в чужбина.Безплатно е за държавните служители и на работното място ако е позволено.

Една дума не обелиха за игрите цените на които започват от 30 лева и стигат до 130 и не са преведени на български.

Има един много скъп продукт с авторски права който още не съм чул да бъде споменаван-ШРИФТОВЕТЕ.Когато проверяват някой компютър на полицаите те ще им извадят очите.Шрифтовете не заемат много място има по 10КБ и по 510КБ,но обикновено са около 50КБ.този шрифт е obhandelcyrillic и официално не съществува,но шрифтовете handelструват   60 долара.Числата с които се изписва температурата в прогнозата за времето на битиви   са подобни на handel-ските .Защо никой не говори за
шрифтовете.Дали защото малко се пиратсват от доамшните потребители и много от рекламните агенци.Те от ГДБОП дали знаят че шрифтовете са обект на авторското право и струват пари?Изглежда не знаят защото няма лоби което да им плати да хукнат след някой ъплоудер и да го обвинят че нанесъл щети за милиарди долари.

Истината ще те направи прободен
В сутрешното порношоу се говореше колко е лошо да се дърпа и   качва музика и филми,но не беше казано имали легална алтернатива в България.Е има в дир.бг  където се предлагат само бълагрски изпълнители и една песен е започва от 25 и стига до 60 стотинки,но като погледнах за Нийл Йънг нямаше нищо.Той който се интересува    е чул  последният му албум легално по интернет преди две седмици.Ясно е зашо не беше зададен въпрос защо няма предлагане на музика и филми онлай у нас?,защото отговърът е неудобен за представителите на чуждите фирми и може да прободе водещата както прободе Маргарита Михнева преди години в битиви когато заговори срещу най-големия рекламен посредник.На продуцента на гнусното шоу сигурно са му   харесали позите които бяха заели участниците.

 

   

Категория: Новини
Прочетен: 2641 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 13.05.2006 17:45
12.05.2006 11:48 - странна банда
Това много ме разсмя.В Хамбург действала много странна банда анархисти.Обличали костюми на супергерои и нападали скъпи ресторанти или магазини за скъпи храни,задигали храна-шампанско ,пушена сьомга и т.н.,оставяли букет на касиера и после раздавали храната на трайно безработните.Робинхудовците били около 30 и в интернет послание обяснили.че обикновените хора не можели да оцелеят в този град без помощта на супергерои.Полицията разбира се ги търси ,но досега не е арестувала никой.Освен това раздавали фалшиви билети за кино на бедните. http://news.scotsman.com/international.cfm?id=692762006
Категория: Новини
Прочетен: 1719 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12.05.2006 12:08
http://free.bol.bg/ssstto//piratska%208.jpg

image

руската версия е на  micronyaol 

http://www.deviantart.com/deviation/33034365/

image

Вторият е за фенове на Тери Пратчет.
Използват се със  stylexp не знам от коя версия се въвежда опцията bootscreen/make bootscreen,но в последната я има.Всяка картинка може да се използва за буутскрийн.
Категория: Новини
Прочетен: 4425 Коментари: 5 Гласове: 0
Последна промяна: 09.07.2006 19:30

Докато четях "Вечна война за вечен мир" на Гор Видал,една брилятно написана книга,телевизора бръмчеше  на новините и първата или втората новина на битиви беше за задържани интернет пирати които използвали торент. интересно че "арена.бг и други доставчици" им сътрудничили съобщава днес.бг.Всъщност е аренабг.ком и аренанабг.ком не е доставчик (ISP internet service provider) но изглежда от нсбоп не знаят по-новите и сложни думички.Според следствието щетите надхвърляли десет милиона долара,без уточни дори приблизително между колко и колко,защото десет милиона и два долара е над десет милиона и сто и десет милиона долара е над десет милиона.Редно е в такива случай да има някава приблизителна оценка и да се разясни как се прави.Имало казаха по битиви програми за по хиляда и петстотин долара които се били разпространявали.знам някои такива проектантски програми с чиято помощ се строяха и строят нови и НЕЗАКОННИ сгради или законни сгради които се строят по калпав начин.Тези сгради обаче накрая се оказаха законни или ще се окажат въпреки много съмнителният начин по който ще се легализират.Освен това не е достатъчно да се притежава една програма за да се инсталира и трябва сериен номер или крак,на руски кряк,иначе програмата не тръгва.не се казва дали са разпространявани кракове.съвсем отделен е въпроса че една програма или филм или песен може да се изтеглят и нсбоп да го броят за вреда а изтеглелият я да не е доволен и да тегли една майна и да трийне програмата или филма без да се възползвал от тях.Има един филм на ужасите wolf creek,но първата половина спокойно може да не се гледа.Ами star wars 1,2,3. след като гледах ""епизод 1" ми се искаше да ми върнат парите че и отгоре за излъганите надежди и загубеното време.Аз да не съм банка да спонсорирам и без това червивия от пари джордж лукас з апроизведените от него на стари години БОКЛУЦИ.Епизод 2 не можах да го догледам,опитах се но не можах и още повече ми се прииска да си поговоря насаме с лукас.На пресконференцията имаше и един от БАМП(Българската асоциация на музикалните продуценти) които изгежда са дърпали конците и ще дърпат конците на нсбоп и спокойно могат да приватизират  отдела за борба с интелектуалната собственост или както там му казват ако има такъв.Не всъщност е по-евтино да си остане дъравен отдела,така данъкоплатците ще плащат издръжката на полицайте,а облагите ще ги събира БАМП когато на тях им се прииска.Та този от БАМП краси,дони,дани или как му беше двусричковото име забравих го щото и песните на групата му авеню не струваха каза че така губели пари и не можели да призвеждат "културна продукция".така каза "културна продукция".Ти на кой викаш културна продукция бе-на азис ли бе,или на star wars епизод 1,2 и 3.аз им викам боклук.и защо Стив Джобс обвинява музикалните фирми в алчност?Все пак 90 цента за песен за американците на мен ми се струва приемливо,но на Джобс и клиентите му не,защото 67 цента отиват директно в музикалните фирми без оглед на парчето или изпълнителя и за apple остават 23,а колко голяма е разликата между 23 и 67.От музикалната индустря признават че не могат или не искат да въведат различни цени както би било разумно-по-високи за горещите парчета и по-ниски за по-старите.Центовете отиват за заплати на такива като него да "бранят"  някакви измислени продуцентски права,не   авторски щото авторските права са на самия автор.След като Джобс се изказа за алчността на музикалната индустрия един много способен прокурор започна разследване за фиксиране на цените.Това за 67-те цента се знаеше отдвна.Този от Бамп изглежда не знае какво е китайска стена и  по едно време съвместяваше пост като шеф в музикална фирма и изпълнител.Обикновено редът е първо да си музикант и после да си основеш  звукозаписна фирма за да си издаваш музиката и да не те крадат и ставаш голяма клечка.А при този двусричния беше обратното.
Всъщност най голамата софтуерна фирма редовно пиратства и върши безобразия.Преди пускането на уиндоус 95 с включили джава без разрешение на "Сън" в уиндоуса и на Сън им трябваха десет години да ги осъдят.Сега Еропейската Комисия съди Майкрософт за това че включила медия плеър в уиндоуса и,че не дава достъп до кода на конкурентите.Кода решиха да го предоставят срещу заплащане чух за последно,но за медия плеър те пак не се подчиняват на законите и увъртат и докато започне да гледат делото ще излезе новата версия на уиндоуса пък дотогава я камилата я камиларя.А за дървения интернет експлорер не ми се говори.
Пиратсвото като занят е бил на голяма почит във Великобритания защото основите на Британската империя са положени от един пират и роботърговец сър Френсис Дрейк в съюз (или по-точно в акционерно дружество)с кралица Елизабет 1-ва.Дрейк тръгнал на оклосветско пътешествие и ограбил няколко града в Центарлана Америка и галеона с годишният добив на злато от испанските колоний в Америка.Когато се върнал първата работа на кралицата била да го направи сър.Един от най-известните и "спосбни" пирати Хенри Морган стнал рицар(сър) и губернатор на Ямайка.
Кражбите и сега продължават и за съжаление не под черен пиратски флаг,а под държавен флаг.Колко ли милиарда отмъкнаха американските фирми от Ирак не се знае точно,но за съжаление американският закон,че кражбата на държавни пари е престъпление се отнася само за американска територия.И въпреки че Ирак има дълг към България за един,а според някои два милиарда долара,досега нищо не е платено и даже и не се споменава за такава възможност.Това обаче са наши пари и аз си ги искам от окупаторите на Ирак.И ако не могат да върнат два милиарда много българи могат символично да си вземат дълга обратно.От американците.Виртуално.

ps  може би най-страшното,цитирам от днес.бг
"Също така стана ясно, че засега интернет потребители, ползващи чужди торент тракери и мрежи, няма да бъдат преследвани."
доколкото знам досега има един,само един потребител който е осъден за шерване през торент в азия на три филма .то остава и да започнат да филтрират достъпните сайтове или у нас да съдят за ползване на чужди тракери,а у европата дали има такова нещо бе вашта.....

psps според стандарт има 17 000 които разпространявали безплатно филми.много се съмнявам ама страшно много се съмнявам да са 17 000 само.при торентите когато започнеш да дърпаш в същото време и другите дърпат от теб,така като е при е-муле-то.пише и че антимафиотите имали статистика за всеки файл.никой от чорния вестник не се е сетил да ги пита откъде.вестника продава и филми,както почти всички всекидневници,без "сега ".


Категория: Новини
Прочетен: 3511 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 12.05.2006 12:06
"генерал" Борисов,"генерал" Борисов повтарят като папагали някои хора.чакайте бе вече няма генерали,капитани,сержанти.НЯМА повтарям от понеделник ,вече са комисари, инспектори и полицаи ама кой да ме чуе."те хората така са си свикнали да му викат на бат Бойко и няма да се отучат".да ама като не могат да разберат че вече не е генерал ще го набутат в парламента.и както се справя със боклука досега,не ми се мисли за цялата държавапосле.от понеделник влезе в сила закон за девоенизирането на МВР обаче понеже МВР нямало пари за нови дрехи полицайте щели да си карат със старите униформи.а ония 60 милиона от смяната на номерата къде потънаха бе уважаеми министър Петков?и какво ще стане с униформите на действащите полицаи?ако ги върнат за да бъдат унищожени (така ми се струва за правилно)ще поискат ли и на ББ униформата?
Категория: Новини
Прочетен: 2849 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 04.05.2006 18:03
В торентите на дата.бг има торент за пакет от 163МБ със снимки(уф че е космат)image интервюта и карикатури на Бойко Борисов .съдържанието на пакета е: видеоклип- 7 минути,аудио запис -43 минути ,карикатури-7,снимки 6,уърд документ 1.42МБ.
адреса е http://torrents.data.bg/details.php?id=32395&hit=1
за съжаление датата иска регистрация за сваляне на торенти.
торента е от първи май, видян 667 пъти и свален 119 пъти.
Суперкмета завладява и интернет на него нищо не може да му се опре.Днес 17-ти юни видях че торента вече го няма. яд ме е че не го свалих.
Категория: Новини
Прочетен: 6606 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.06.2006 09:38
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9777544
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094