Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блог, използващ художествена измислица за поглед върху живота. Фен сайт на най-добрият комедиен материал в страната- Бойко Борисов и ГЕРБ
Автор: ssstto Категория: Политика
Прочетен: 9777641 Постинги: 1481 Коментари: 5889
Постинги в блога от Септември, 2014 г.
Уважами дами и господа псевдократи, да забравим поне за ден за Сирия, Либия, Ирак и как помогнахме за смяната на режимите там. Да ги забравим поне за ден за да можем с чисто сърце да се отдадем на масови оплаквания за отбелязано на най-голямата трагедия в историята на България - падането на монархическия режим през 44-а.

Тогава беше сложен край на Златния век на България, отиде най-справедливия режим (но кой ли не е справедлив, всеки стига да не е комунистически), режим който  подкрепяше хитлеристкия. А и защо не, самият той дойде на власт с терор, сваляйки демократично избраната власт и още преди Хитлер въведе някои от неговите идеи, а и идеи на комунизъма, за забрана на партиите. 

 Днес леейки кофи крокодилски сълзи ще напомним, че на 9 септември е дошла власт изпратила хиляди хора в комунистическите лагери. Което е лошо, но не толкова колкото изпращането на хиляди евреи във фашистките лагери. А върха на всичко беше, че монархията беше свалена с  референдум. Който за да бъде легален трбяваше в него не биваше да гласуват: евреите, циганите, жените, бедните, и хората без благороден произход. 

О, ако само не бяхме свалили монархо-фашизъма, сега щяхме да сме цъфнали и вързали, нямаше да имаме бежанци от Африка и Близкия Изток, щото щяхме да ги изпращаме в концлагери, заедно със Соломон Паси, нали? Ако не бяхме свалили монархията,  за раждането на принц Хасан Китин Муньос нямаше да бъде съобщено чак в новините, а моментално щяха да прекъснат любимия ви сериал за благата вест. Което само щеше да ви достави повече удоволствие ако любимият ви сериал е турския  "Великоплепния век".
Категория: Политика
Прочетен: 2816 Коментари: 3 Гласове: 7
Последна промяна: 14.11.2014 18:10
Да покажем на тия хора как се мятаме, колко са раздаваме
Да покажем как мятаме лопатите, колко са оцапани ботушите


Управлението на ГЕРБ ще се запомни с  всекидневното им обръщане на палачинката. Сутрин едно, вечер друго, мятане от една крайност в друга.

  ГЕРБ още недошли на власт прилагат тази стратегия и залагат на изпитаната рецепта, вчера едно, днес друго. В неделя откриха с гръм и трясък  предизборната си кампания в Арена Армеец, а в понеделник партията обяви, че прекраратява предизборната си кампания и праща кандидат депутатите да помагат в наводненеите райони. И да позират за предизборни фотосесии:

 image

Всъщност, прекратяване на предизборната кампания не значи, че  герберюгите  слизат от телевизионните екрани. Просто са се впуснали в нова пиар кампания по предизборна съпричастност и ще гастролират още повече по телевизора, нагазили рядката кал. С изключение на наш Боко, разбира се, той работи само по строителството на монументални обекти, от зала за 15 000 нагоре, вашите къщи са му малки.

 Ако ГЕРБ бяха толкова загрижени за наводненията щяха ли да правят  пищно и разточително откриване? Като се събраха умните глави в София ли разбрахa, че има наводнения? Не, разбира се, пак се разчита на овчедушието на електората, че няма да помни какви ги вършат по върховете на партията и няма да разбере, че лидерите им, начело с най-големия експерт, не са наясно какво правят.
Категория: Политика
Прочетен: 2355 Коментари: 1 Гласове: 5
Последна промяна: 10.09.2014 11:49
Една година БокоТВ, Новабоковизия и БоковатаНационална телевизия всяка вечер, а понякога и сутрин, ни натрапваха пърформансите и протестите срещу кабинета Орешарски на умните и красивите, на Хората, и като прочутото лайно го обвиваха в демократичен целофан за да го натъпчат в гърлата на зрителите.

Но днес, когато пред Министерския съвет започна протест срещу дошлите на власт протестъри, какво правеха телевизиите? Нищо. Е, всъщност не нищо, Цветанка Ризова по БТВ правеше даваше мазно интервю на премиера Близалков, а другите слагаха наколенките да плонжират. 

Точно заради подобно обслужващо поведение на Запад имат израз медийни курви. Като такива телевизиите ни скриха протеста на недоволните от безобразните действията на служебния кабинет, протест против кабинет, прехвърлящ един милион лева за командировки на  президента, който го е назначил, протест против лобистите на шистовия газ от неправителствената организация "Кабинет Шисташки", протест против вдигането на цените на тока.

  Може би този протест не е достатъчно демократичен? Естествено, че не е, как да бъде, като най-големите демократи са в Министерския съвет. Може би хората не са достатъчно умни и красиви? Естествено, че не, нали не са минали кастинг при Заю Цицин, (а може би и Пискова), а и не са ходили защото знаят, че щяха да се провалят още на първия въпрос: имате ли проблем да си плащате тока? О, вярно не са имали задължителните вувузели. Всеки знае, че липсата на вувузели прави един протест нелегитимен.

Така тиквоориентирано се държаха телевизиите и при началото на февруарските протести през 2013, следвайки заповедите, че ако не ги отразяват ще утихнат. Така ден преди големите протести в София когато Цветан Цветанов отиде в Свиленград целия град излезе на протест (там имаше повече хора от всеки #дансwithme, но щом не са го давали по телевизора, значи не се е случило).

 И всичко това на фона на претенциите на телевизиите ни, че са най-обективните. Не, исках да кажа на фона на първото ни място в ЕС по НЕобективни медии. Нашите са си го харесали.

bgnes
: Протестиращи: "Не" на кабинета "Шисташки"
glasove :Медиите не отразиха митинга "Не" на кабинета "Шисташки"
Категория: Политика
Прочетен: 3293 Коментари: 3 Гласове: 6
Последна промяна: 09.09.2014 00:09
image
Не е тайна, че част от министрите и зам-министрите са назначени от плезидента Плевнелиев в Министерския съвет по програмата за временна заетост за безпризорни протестъри, чиято специалност е вувузелене "За плавен преход към тиквена дикатура". Или беше "България за ГЕРБ"? А друга част от министрите са директно взети от президентството. По програма "България под  Чехъл".

 Това може би е тайна за медиите или пък се стараят да прикрият някак си циничността на службашкото правителство и масово са го изтървали в днешната новина за увеличаването на издръжката на плезидентетството с един милион лева.

И всичко това на фона на бедствията и бюджетните ограничения, в които се кълняха и плезидента и феновете му. Съкращения и още съкращения - за здравеопазване, образование, полиция, за всички други само не и за главния защитник на съкращенията. На фона на призивите на плезидента за смиреност. Очевидно призовава да сме смирени пред наглостта му. Да, нека се поучим от Плевнелиев, как се смиряваше пред Бойко Борисов.

А тези няколко човека от плезидентската администрация в кабинаета Близалков след месец се връщат при Плевнелиев. Излиза, че си вдигат сами парите. Което не е конфликт на интереси, а грижа наште интереси, нали? 

  От единия милион 179 000 са за разходи за персонал, а 801 000 лева са за финансиране на международната програма на президента и вицепрезидента до края на годината.  Да се надяваме, че с парите за международна самодейност президента ще спонсорира и заслужената почивка на Малдивите на изморените от тежката двумесечна служба в МС. Трудна работа е да осигуряваш плавен преход към тиквена дикатура, нали?
Категория: Политика
Прочетен: 1950 Коментари: 0 Гласове: 7
Последна промяна: 11.09.2014 21:01
Някои намазват. С асфалт.

Наближат ли избори със сигурност може да очаквате улиците да започнат да се асфалтират. Още повече ако на нея жевее виден политик, или неговите близки.

Както се случило миналата седмица в село Врачеш, община Ботевград, и улица "Плиска", на която се намира къщата на майката според БТВ виалта на премеира Близалков.  Улица "Плиска" не фигурирала в плана на общината за финансиране на капиталовите разходи през тази година, но въпреки това преди няколко дни започнало газифицирането??? и и ремонта, и вече е асфалтирана. В същото време други улици в селото не са асфалтирани от години, въпреки че за тях са били предвидени средства.

 Не е ясно дали някой местен дупедавец се натяга да прави свирки на властта или е дошла депеша от Софето да се нарушават законите. Но и никой не пита КОЙ разпореди, КОЙ е виновен и ще има ли наказани, медиите мълчат като пукали. Същите медии, които си деряха гърлата за Прозрачност и Морал. Е, сега всички са станали като медиите на Пеевски.
Категория: Политика
Прочетен: 2096 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 10.09.2014 19:13
Човек би си помислил, че журналистите в Българското национално радио ще са добре образовани, ще могат да мислят, няма толкова послушно да обслужват властта, че да им завиждат и колегите им в Севрна Корея, че няма да водят бясна пропаганда за война? Да, ама не. 

 В неделя имаше дебат с warmonger  срещу...още по-голям  warmonger, а днес и с главния  warmonger - министъра на отбраната и храненик на фонд Маршъл Велизар Шаламанов, който по повод искането на  на НАТО за увеличаване на разходите за отбрана до два процента от БВП каза:

Парите за отбрана ще дойдат от по–добро управление на бюджета.

По-рано днес германският му колега Урсула фон дер Лайен каза, че Берлин не смята да изпълнява искането на НАТО да си вдигне парите за отбрана, сигурно защото управлението им е по-лошо от нашето. Или защото е по-независимо  и не скача и вика чик-чирик стига неоконсерваторите чичо Сам и чичо МакКрейзи да му подсвирнат за поредната война? Ние също не скачаме  и викаме чик-чирик...Защото сме в поза партер. Това  по–добро управление  е по-меко и неясно от неделното вижте колко пари изтичат в здравеопазването, ние се опитваме да убиваме хора, те тръгнали да ми живеят.  

Всъщност условието за двата процента от БВП е подвеждащо, защото България и Германия преразпределят и различни проценти от БВП, ние най-малко от НАТО 35%, германците 45%. 

А интервюто е пример за упадъка на журналистиката, която с комсомолско дръзновение подава микрофон за опорните точки и  послушно не ги прекъсва, дори и министъра да дава погрешен пример с Андрешко: 

Аз лично считам, че България е достоен член на НАТО и на ЕС и трябва да забравим за номерата на Андрешко, който се чуди как да се скрие от бирника.

Всъщност Андрешко е бил против даването на пари на държавата (също като любимите ни непеошки неолиберасти). Освен това андрешковщината е остарял израз, вече трбява да се казва урсулщината или германщината, нали? Според Шаламанов имало заплаха за териториалната цялост на европейски страни: 

Имаше за Грузия, сега за Украйна, има замразен конфликт в Молдова, в Нагорни Карабах, така че ние не можем изключим и преки заплахи и за България.


 Но защо е спрял дотам, а не е продължил със Сирия, Либия, Ирак? Дали защото натовските държави са виновни за  заплахата за териториалната им цялост? Или защото не може да се изключи една натовска държава започне да присъединява части от Сирия, ама защо да питаме?  Или не бива да внасяме тровога и униние с напомнянето както как Германия не се подчинява на НАТО, така и за други войни?

 Но целта е да плашим хората с Русия, и затова Шаламанов изрежда  Грузия, Украйна, Молдова, Нагорни Карабах,  също както медиите и Буш плашеха хората със Саддам. Изненадващо е, че още се намират безмозъчни патки,които да се връзват на дрънканиците на ястребите на войната, понеже те не се оказаха прави за нито едно нещо, но стратегията им Let"s ruin rverything все още е музика за нечии уши.  
Категория: Политика
Прочетен: 2988 Коментари: 3 Гласове: 3
Последна промяна: 09.09.2014 06:56
Внимание, природата започна подривни действия срещу най-правогерберското правителство, което обаче няма да се уплаши и ще отговори с още пресконференции на сухо, а и защото е пристрастено да ползва природните бедствия за бесен пиар. 

Вчера ни връхлетя медийно цунами от новини за геройските подвизи    пресконференции на Йордан Бакалов заемащ поста служебен вътрешният министър, главен инспектиращ хидроинжинер и турист номер едно, който не се отказва да пътива дори и в най-големия порой.

На връщане от Бургас Бакалов инспектирал дигите на Марица край Димитровград и издекламирал успокоителни опорни точки, че според него те били здрави и можели да посрещнат голямата вълна. Днес обаче успокоенията му се срутиха, е, срутиха се като, а и заедно с  дигата на Марица край село Райново, Димитровградско.

Марица без съмнение е комунистическа река, щом смее така вероломно да подкопава доверието в нашия смел и мултиекспертен министър. Но спокойно, на полицията и беше разпоредено да удари на Марица сто тояги за наказание, че е изложила министъра. О, важно уточнение, всеки полицай трбявало да бичува реката по сто пъти.

Дали медиите ще скъсат Йордан Бакалов от въпроси и подигравки заради скъсаната дига? Е, те вече са свикнали с обещанията на службашите и знаят колко струват - колкото дигите на Райново.

Бгнес: Скъса се дига на река Марица край димитровградското село Райново.

Последно сензационно развитие - Бойко Борисов тръгнал от София към Димиторвградско да запуши лично скъсаната дига. Е, не собственоръчно, а собственозаднически, щял да се надупи като Мюнхаузен и готово.
Категория: Политика
Прочетен: 2286 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 07.09.2014 18:05
Конграчулейшънс, че не сте го гледали. То и участниците едва се гледаха.

От 16.00 по Нова тв трябваше да започне първата предизборна говорилня, където политиците да крещят един срещу друг най-различни обиди и лъжи на финансова тема, а водещите да не ги поправят кое е вярно и кое не. Трябваше, но вместо това предават волейболен мач.

   Засега дебата се проваля по една точка. Но и след като започне ще се провали по още една, много по-важна. Защото ще липсват лидерите на партиите начело с най-важният човек - вероятният бъдещ премиер, от когото зависеше всичко и миналия мандат на ГЕРБ, а няма причина да мислим, че ако спечели ще е различно. 

 А е странно да го няма, защото той се пишеше за най-големия експерт и обясняваше, че финансите са просто нещо. Странно е и да го няма, защото любимият му начин за прекарване на времето е да го дават по телевизията, крещейки обиди и лъжи срещу опонентите си. Заедно с това да вози мис Найденова и да и показва как всичко го е построил той. 

  Да правиш предизборен дебат без в него да участва човекът който има най-голям шанс да управлява и опонентите му е голяма глупост. Все едно да правиш телевизия без журналисти. Но в България и двете неща са възможни. Така през 2009 ББ се вясна на един дебат, водейки си за подкрепление неолибераста Симеон Дянков. Чиято политика се оказа толкова погрешна и пагубна, че дори и герберюгите се отрекоха от него. Но човекът който ни го натресе и подкрепя сега се крие вместо да обясни къде сбъркаха и как няма да сбъркат, като смятат да продължат политиката на затягане на колана около шията на народа.

 Тази година Борисов сигурно изобщо няма да се появи, защото колкото по-остарява вместо да поумнява  оглупява. Вижте само как се държа срещу Драгомир Стойнев оня ден. Ако се повтори би било истинско бедствие.

Истинската демокрация се прави с истински дебати, а и медии. И ние ще имаме истинска дебати, ама на някои други избори.  

Обновен в 21.00 Единствените новини от дебата (в туитър) са кой колко процента одобрение е събрал, а не защо. Като анкетата е сред специално подбрана за целта да гласува публика. Това показва колко безсмислено е било цялото упражнение. Но то е замислено и изпълнено от същите хора, които правят пред и задкулисно и политиката у нас, затова не е чудно, че с каквото се захванат го докарват до кривата круша.
Категория: Политика
Прочетен: 2294 Коментари: 0 Гласове: 5
Последна промяна: 06.09.2014 21:23
Началото на мандата на най-доброто служебно правителство на Плевнелиев започна гладко и се плъзна леко в обществото като по идеално депилирани части на мутреса. 

Това се случи най-вече заради липсата на журналисти, които да галят  срещу косъма Близалков и службашите му.

Разбира се беше и август и говорящите глави от телевизиите масово хукнаха да си пекат задниците в Гърция. Заедно с тях обаче в отпуска излезнаха и предаванията им. 

Нямаше "Панорама", "Всяка неделя" (на която не продължиха договора), "На светло" с Кулезич, "На няколко очи повече" с леля Цецка Ризова се погърчи една седмица с някаква заместничка. А  устатия Милен Цветков беше ухапан от вампири и предаването му се премести в 12 без 15. През нощта! Очевидно искат да го откажат. Беновска също внезапно замлъкна, сякаш беше назначена за министър по тишината. Сашо Диков го сложиха на ските. Петър Волгин и той се загуби и няма следа от него.

Така без никакви критики и обществен отпор (така ли му се казва?) правителството на протеста получи страхотен подарък, като по учебник от Северна Корея, и се захвана да върши точно това срещу което се бяха уж борили една година, като още през първите няколко дни сътвориха няколко страхотни гафа, разкривайки грозното си лицемерие скрито под няколко маски на НПО.

Но нямаше кой да обсъжда действията на Близалков, защото на най-опасните езици медиините мутреси на ГЕРБ бяха дали команда свободно, сякаш назначаването на служебно правителство е нещо обикновено. 
Категория: Политика
Прочетен: 2267 Коментари: 1 Гласове: 7
Последна промяна: 06.09.2014 12:32


Конграчулейшънс, смятайте Избори 2014 за открити, с бойковизъма на годината, само се дръжте да не повърнете!

Ако сте се чудили докъде може да стигне простотията на отличника на Банкянската школа по троло- литика, не се чудете повече. А също и какво ще бъде записано със златни букви в хрониките им.

Докато вчера бившия икономически министър от БСП беше за интервю в предаването "Още от деня" по БНТ внезапно, или по-точно както си му е редът, включване по телефона поска и естествено получи наш Боко. Който освен че звучеше истерично се държа по-грубо и по-просташки от обикновено и грозно нападна Стойнев защото заеквал, а и му се подигра имитирайки го. 

В нормалните държави подобно инфантилно и грубиянско (и ненормално*) поведение минава за психически тормоз и такива обиди не би трябвало да се позволяват, особено по телевизията, и особено пък от минал/бъдещ премиер. Не така обаче мислят в БНТ и самият водещ Димитър Цонев, който вчера мълча, а днес вместо извинение сервира  абсурдно оправдание (и то защото имало гневен отзвук) за поднесените ни от тях словесни диарии, че не било тяхна работа да съдят кое е морално и кое не. Сериозно?! Значи ако Бойко Борисов започне да се подиграва в ефир на децата на Цонев и шефовете на БНТ водещият ще си мълчи?

Поредното зашеметяващо изпълнение на журналистически любимец номер едно обаче не получи широк медиен отзвук. Някои сайтове го отразиха пък едва след, а и заради предизвиканите негативни реакции. Медиите на умните и красивите (а и самите те), борците за Морал и Прозрачност, като Дневникът на един олигарх и протестър и телевизиите мълчат като бити г*зове и всъщност прикриват Бойко Борисов. В мириканския интернет биха ги нарекли медийни курви на Баце. 

Днес ББ опита да спретне нещо като извинение, в което преобладаваше оправданието на самозабравил се и безчувствен силно казано човек. Който може пак да ни управлява, защото хората ще гласуват за него за да го видят как се подиграва и на чуждите политици.

 *Може би БНТ толерира Бойко Борисов защото го смятат за човек с психически отклонения, все пак и лудите са хора, нали?
Категория: Политика
Прочетен: 3535 Коментари: 1 Гласове: 6
Последна промяна: 05.09.2014 05:08
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9777641
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094