Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2006 00:47 - Кога журналистиката ще си отреже опашката(Коритаров и подобните му)?
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 3135 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 27.05.2006 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Преди много години един от кръстниците на българската мафия Илия Павлов призова “колегите” си да си отрежат опашките-демек да се разделят с престъпното си   минало и да забравят лошите си навици и да станат примерни граждани.Някои бандити го послушаха и ако не са по-богати отпреди са по-живи от самия Павлов.

Преди 89-та година имаше и едни други престъпници(другото определение което ми идва наум е МИ),по сегашните стандарти-доносниците,или агентите на Държавна Сигурност са слухтяли кой говори и действа срещу комунизма.И на хората които са говорели или действали срещу комунистическата система им се случвали неприятни случки заради липсата на свобода на словото.Георги Коритаров е бил един от тези доносници.

Не можех да разбера защо го гонят навремето от БиТиВи само защото е бил агент,а и тогава го мислех за добър журналист.Но човека който ръководи БиТиВи  не е българин и изглежда е имал опит и е знаел какво прави защото даже и да е бил добър журналист Георги Коритаров   не е бил добър човек.Бил е престъпник.А лошите навици се забравят много трудно, Илия Павлов не можа.Освен това  кой   искал  да има  нещо общо с някой който може да е виновен за смъртта на други хора заради това което са казали,който  се сближава с хората за да ги предаде,който   прикрива истинската си същност като лъже околните.А за един журналист да лъже е много,много лошо.

И къде работи другъде   Георги Коритаров от 91-ва година-в радио”Свободна Европа” сега вече “Нова Европа” което е било на времето на издръжка на ЦРУ.За ЦРУ сигурно е било добре дошло да имат някой бивш агент.На радиото което се пише за борец за демокрация,свобода на словото и т.н. да наеме един толкова омърсен човек.Колкото и да не харесвам  БиТиВи евала,че се показаха по-добри от ЦРУ.

Нова телевизия излезе със специално изявление, в което заяви,че селективното разгласяване на документи от тоталитарното минало е манипулативен опит да бъде забравено неразкритото покушение срещу друг журналист на Нова телевизия и да бъде подчинен гласът на критичното слово.Защо не похвалиха министъра че е изпълнил закона,колкото и да е против тях това?Защо не казаха че стоят зад закона колкото и лош да е?     Не те продължават да наставляват,да казват кое е манипулативно без доказателства.Не сме забравили атентата срещу другият журналист,но това избива на параноя.И се пишат за  гласът на критичното слово.Еми много съжалявам ама гласът на критичното слово не е само Нова телевизия и особено един както много сполучливо го определи Андрей Райчев  “морален изрод”-МИ.

Днешното изказване на Георги Коритаров и Нова не беше отговор   на обвинението,че е бил доносник,а на аргументираното определение “морален изрод”.Коритаров и преди е бил обвиняван,че е бил доносник.След като беше определен като “морален изрод” имащият опит в манипулацийте и мръсните игри Коритаров започна да изнудва Народното Събрание с искане да го изслуша.Това беше абсурдно,вместо да се извини веднага той поиска да бъде изслушан на най високо ниво.Както се видя нямаше никаква нужда да бъде изслушван специално от Народното Събрание.Кой каквото си е надробил да си го сърба в собствената телевизия.

И докога ще я карат така журналистите?Вчера един сайт копирал дизайна на друг световно известен,днеска една телевизия защитава един морален изрод.



Тагове:   МУ,   Опашката,   отреже,


Гласувай:
0



1. estrella - Двете страни на медала
27.05.2006 13:07
Нямам конкретно мнение по въпроса с Коритаров, Албърт и досиетата, т.е не мога да взема страна.
От една страна, човек, който е бил агент на старата система, няма моралното право после да говори така разпалено именно срещу същата система.
От друга страна, ако те заплашат със затвор, нямаш много възможности за избор.
Не разбирам смисъла на разсекретяването на досиетата. Всичко е минало много отдавна, системата е била различна, правилата са били други.
Дали един журналист е бил или не агент на ДС, не е чак толкова страшно. По-страшно е, че други хора, за които се знае, че са били агенти и част от системата, продължават и днес да се разполагат с държавата все едно е тяхна частна собственост.
По-страшното е не, че 20-годишният Коритаров е бил подкован идеологически в гимназията и за него е било чест да служи на държавата, а че днес все още има хора, на които им се иска онова време да се върне и да могат да играят със съдбата на хората по същия грозен начин както преди.
Много е дълга темата. Духовете от миналото не трябва да се викат отново.
цитирай
2. ssstto - драмата на тези, за които е било донасяно
27.05.2006 14:23
Представители на СДС няма да участват повече в предавания, водени от журналиста Георги Коритаров. Това се казва в официална позиция на партията, изпратена и до "Фокус", във връзка с последните събития от скандала с досиетата публичното огласяване на едно от тях и последвалите признания на журналиста Георги Коритаров. Като причина за взетото решение от СДС посочват, че е неморално агентите и доносниците да участват активно във формирането на общественото мнение в България. Смятаме, че вниманието на обществото макар и 16 години след рухването на комунизма - трябва да бъде привлечено не от драмата на тези, които са доносничили, а от драмата на тези, за които е било донасяно, се посочва още в позицията на СДС. От партията настояват да се разкрият досиетата на всички служители на бившата Държавна сигурност. Според сините това не би било акт на отмъщение, а акт на морално пречистване на българската нация.
цитирай
3. vilify - ами хайде да разсекретяваме!
27.05.2006 14:30
и досиетата Х и прочие и всичко друго на света! Проблемът е следният: никога няма да разсекретят всичко, а само това, което им отърва! Иван Костов също е бил от "отбора", повечето му съратници и повече от половината парламентарен елит на България. На осталите 50 са били я бащите, я дядовците..празно няма! И какво от това??? И Хелмут Кол го разкриха в корупция..и какво от това???
цитирай
4. estrella - Взимане-даване
27.05.2006 14:42
с ДС нямат само родените след '89 година. Всеки от нас има баща, майка, познат, познат на познати, който е бил част от системата.
Точно по тази причина си мисля, че България ще стане държава тогава, когато пораснат онези, които не помнят комунизма.
Знам, че прилича на 40-годишното обикаляне на Мойсей и евреите из пустинята ( целта е била всички, които помнят робството, да умрат), но това е положението, мили деца. Приказката за сега прилича на хорър. Рано е още за щастливия край.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9782335
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094