Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2007 21:07 - 500 милиарда долара за 4 години и Ирак е второто най-лошо място за живот
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 4036 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 25.06.2007 21:11


Това проучване не съм го видял в българския интернет ,може би защото журналистите са прекалено заети с тукашните самоубийци с коли-бомби и автобуси-бомби.
Или защото повдига въпроси "Как САЩ похарчиха 500 милиарда за 4 години за Ирак и го направиха ад?"И защо още има български войници там,вместо да увеличат заплатите на учителите с тия пари дето се загробват в пустинята?


http://www.foreignpolicy.com/story/cms.php?story_id=3865&page=7

The Failed States Index 2007
image


Тагове:   най,   място,   Ирак,   милиарда,


Гласувай:
0



1. ssstto - уеуе майко
25.06.2007 23:01
сега е по-добре нали за 4 години 600 000 убити,няколко избягали от Ирак и още няколко сменили избягали от домовете силипсаващи милиарди долари за няколкото месеца управление на Пол Брмер,все още мистериозно изчезване на милиони барели нефт и купонна система за безплатно снабдяване с храна.Такава класация има от миналата година,Ирак бил на 4-то място.България за 2007-а е на 128,a за 2006-а на 103.
цитирай
2. ssstto - Изтрити пет милиона коментара на nio
25.06.2007 23:21
понеже графоманският дух на пудела на Буш се е вселил в него и ползва блога ми за оправдаване на войната в Ирак.
цитирай
3. viovioi - )))
26.06.2007 11:44
Този рай, води в ада))Имаше една песен.Доколкото се сещам ставаше въпрос за наркомани в нея.А по този повод американските солджъри като се дрогират знаят ли на кой свет са???Ми те ако не се дрогират ще превъртат, а като се дрогират два пъти по яко превъртат и е ти на, к'во стана))))))
цитирай
4. mom4eto2 - Ей,защо му триеш коментарите?!
26.06.2007 16:41
Много сте забавни двамцата,направо кеф ми става да чета полемиките ви! :))) Но това,че съм на страната на ssstto не ми пречи да подкрепям и nio ако каже нещо вярно,а аз оставам с надеждата,че имам възможността да преценям кое е правилно и кое не... Та една молба към ssstto : моля те,не трий коментари,защото преценката ми е,че е неуместно. Имах щастието да прочета всички коментари на nio,вкл. и последния,преди да ги изтриеш. Не е въпроса в това да вмениш на него или на някой друг твоите възгледи,а е по-важно да си целеустремен в своята истина и ако видиш "пробив в системата" - нещо,в което си вярвал,а то да се окаже лъжа,да признаеш пред себе си,че си сбъркал и да съшиеш новооткритата истина към останалата ти ценностна система. И така триейки коментари от когото и да било не мисля,че печелиш нещо и което е по-важно не доказваш правотата на твоите думи,нито пък оборваш чуждото мнение.
Както винаги съм многословен,но нали съм средностатистически безработен и време при мен дал Господ! :))) Според разбиранията на nio трябва да съм богат човек - любимия му капитализъм проповядва,че времето е пари. И това е вярно,но има и една друга приказка,че не всичко е пари,а нея американците не я знаят...
И така извинявам се,че ви коментирам като с това може да се създаде впечатление,че гледам другите,но не и себе си... Обаче съм готов да обсъдя всичко,вкл. и моята личност и разбирания при нужда. :)
Но по въпроса с CS-а и другите екшъни подкрепям ssstto. Ти,nio,като толкова си чел,кога ще кажеш и някоя дума,която да хвърли петно по американската кауза? Да не би да ги боготвориш?... Защото само Той може да бъде безгрешен! Вярно е,че за да стигнеш до успеха трябва да претърпиш и много провали,но на мен ми се струва,че думата "кауза" малко не на място дойде,за да представи американските интереси. И на мен недей да ми разправяш за левите динозаври,червените неуврели глави и другите басни - аз не съм нито ляв,нито десен,нито извънземен. Аз съм просто Човек!
Ти все едно и също повтаряш за недемократичните режими и бля бля бля. Твърдиш,че Атака се е появила в отговор на сегашното положение и народното недоволство - абсолютен факт!!! Ами помисли си,че и тероризма се е зародил от народно недоволство... Всъщност като се замисля колко си приличат нещата - и у нас,и по света хората се прилъгват да правят неправилни неща в името на правилни идеи...
Знае се,че когато нещо не върви между двама души,то и двамата носят вина за това. С държавните отношения е същото! Америка срещу почти останалия цял свят! Тероризъм,тоталитиризъм - факт! Но къде е вината на Америка? Ами ето я - харчат 500 млрд. долара и резултата не само клони към нула,а бих казал,че е отрицателно число! А с това,че парите били на американския данъкоплатец аз не мога да се съглася... Я пак вземи си упражни хобито да почетеш малко! :)
И аз не искам да бъда черноглед и да търся само лошото,но не мога да се отърся от усещането,че тия хора търсят войната,те нито искат,нито имат интерес да свърши! Оптимист съм за всичко и всички,но не мога да си изкривя душата и да кажа,че един Countre Strike на живо в Ирак е в полза на човечеството!
Я ми кажете ООН в последно време прави ли някаква политика или съществува само на хартия? САЩ вербуват държави и или си с тях,или срещу тях! За неутралитет не са ли чували тия хора? Във войната са експерти,но екологията май им куца,а?
Ето в Ирак има пари - какво става с тоя нефт,къде отива,мамка му?! Саддам обираше каймака,а сега като го няма къде са тия пари? От "нечестивата" телевизия ми казаха,че САЩ отсекли - няма да видим онези 2 млрд,които Ирак ни дължи! Аз силно се съмнявам,че иракското "независимо" правителство от подставени лица,инвестира тези пари в иракската икономика. По-скоро такива бели пари запълват американския колониален бюджет.
И накрая - ясно е,че разни ислямистки,шериатски и прочие режими трябва да бъдат победени,но с общите усилия на човечеството. А човечеството не може да се отъждестви само с американците! Наречи го както искаш - сблъсък на култури,религии,каквото и да е! От едната страна фанатизма и пълната липса на човешки права - прав си,nio! А от другата? Американския модел ли е най-правилния начин за борба с посочените беди? Това ли е пътя за световното благоденствие? Ей така стоя,мисля си и ми настръхва косата какво ли ни чака в бъдещето... От едната страна ислямските "престъпници",а от другата "миротворната американска военна машина". Борец за човешки права и справедливост! :)
Най-богатата държава в света взема пари от малка България с мотива "за доброто на Ирак",а те дали са им отпуснали и долар,ама харчат милиарди,за да избиват без значение кого... Важното е оръжието да се използва! Ето това е справедливост...
Когато една нация изсмуква световните блага и ресурси без да мисли и се съобразява с никого,това няма как да не роди тероризъм! Дано не бъда обявен за защитник на тероризма! :))) Но ето положението - когато знаеш,че някои хора в дадена част от земното кълбо за ден имат джобни,колкото ти изкарваш годишно,не ти става хубаво,нали? За да станат толкова богати,те са взели от бедните - това е красивия свят,който ни чака,който е факт - един забогатява за сметка на хиляди обедняващи! И какво са направили богатите за да подобрят живота на по-бедните? Направиха ги още по-бедни и със заграбените пари водят войни с тях...
Nio ми каза,че за да се оправим ни трябвали пари ... Умно! :))) И няма как,понеже ако си гладен,едва ли ще се кефиш на демокрацията. И точно затова много хора въздишат по миналото,не че аз съм от тях,а и не помня много от тогава!
И в заклюение светът трябва наистина заедно да решава глобалните проблеми,а не да се надява споменатият пудел на Буш да му дава подходящи съвети! :) Защото към момента философски погледнато ако Садам беше диктатор в Ирак и никой не го контролираше,то в момента САЩ е диктатора на света - правят каквото си искат,било правилно или не,но никой не може дори да се обади! От време на време се чуват разни глупости - съвета за сигурност,това-онова и в крайна сметка се пуцат на сто места по света. А откакто САЩ взеха нещата в свои ръце някой да е чул,видял,усетил или разбрал света да е станал по-добро място за живот?
Хайде,радвайте се,приключвам!!! :))) Поздрави и на двама ви - ssstto и nio и не се цензурирайте,а вижте какво е казал един човек,по-умен от всички нас взети заедно,а именно Марк Твен : в спора се ражда истината!
цитирай
5. viovioi - ~~~Viovioi~~~
27.06.2007 09:01
Да така е,защото ако всички сме на едно мнение, значи никй не мисли.Nio е колоритна личност и коментарите му са интерсесни.Има твърда проамериканска позиция, и понякога е трудно да бъде оспорена неговата теза.С теб 100 сме на едно мнение по въпросите и ще ни е скучно да си казваме непрекъснато браво)))Трябва ни дразнител за по инетересно)Поздрави и лек ден))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9805535
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094