Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2007 00:49 - Промиването на мозъци срещу учителите
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 23624 Коментари: 54 Гласове:
0

Последна промяна: 05.10.2007 04:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Из целия медиен континуум плъзнаха коментатори,анализатори и специалисти от кол и въже да разтягат локуми в защита на устойчиво корумпираната власт и срещу стачката на учителите.В локумите им има няколко заблуди с които се опитват да промиват мозъците ни:

-АЛ-Бош и др.-Учителите искат 100% увеличение ВЕДНАГА.Всъщност учителите не искат моментално,а поетапно увеличение и след една година заплатите им да станат два пъти по-високи от сегашните.sbubg.info

-Георги Ангелов(Институт за пазарна и чалга икономика) -Ако се запази тенденцията в исканията на учителите ще се появи инфлация, финасова дестабилизация и цялата световна икономика ще рухне. Тенденцията предполага тая година 100% увеличение,другата 200%,на третата  400 и т.н.Министрите също повтарят това заклинание като папагали в различни варианти.

-Милен Цветков и др.-А пък аз знам едно училище и в него учителите са повече от учениците .Така се опитват да ни внушават,че ако се закрият тези училища ще има пари за заплати.Сигурно има такива училища,но те да гълтат половината пари за образование?!И що сега изведнъж всички се сещат за Реформа в образованието и я размахват като морков-примамка за още по-голям морков-първо Реформата после увеличението.Цяло лято имаше за Реформа и някой пита ли се какво направи министъра на Халеевата комета?

-Ако УТРЕ увеличим заплатите на учителите двойно те какво ще предложат насреща,ще работят ли повече,ще се повиши ли качеството на обрзованието?Много умно замислен въпрос за разтягане на локуми,точно от тия за които се правят кръгли маси и софри по три дена на Пампорово.Но учителите стачкуват  за заплати. Това ми прилича на обвинението на медиите,че за ниската производителност в България са виновни работниците, а не както рече Световната банка фирмите (т.е. мениджърите) дето се ослушват до последния момент.Министър Даниел Вълчев на Негово Дедово и Сатаниско Величество НДСВ е лично отговорен за ниското качество на образованието.

-Ииии,ми сия като ни оди на дасколо малкия ни,кой ши ги гледа,че да ни вземи да  хойка и да стани кату гулемити ученици дету  пу цял ден съ наливът с биръ.Някои хора бъркат училището с кошара където да си натирят децата за няколко часа.Други намират това за сърцераздирателна съвременна трагедия на градския човек,таман за първа страница.

блогърът воайор мирчев-Този въпрос изисква съвсем друг диалог, далеч от този меко казано "несериозен тон", който предлагаш. въпросът в постинга е
Как  Ал-Бош,Г.Анг.,Милен Цветков,мирчев и т.н.
хвърлят прах в очите.


Тагове:   мозъци,


Гласувай:
0



1. rimij - .
28.09.2007 01:04
Не съм съгласен с теб.
И с учителите, и министерството.

За състоянието на образователната система не са виновни само сегашният министър, а и доста министри преди него.

Останалото не ми се коментира - мързи ме.

П.П. Не следя блога ти абсолютно всеки ден, но съм останал с впечатлението, че единственото, което правиш е да казваш кое е нередно и колко са некадърни този и онзи. Има ли нещо, от което си доволен?
цитирай
2. ssstto - За състоянието на образователната система не e виновeн само сегашният министър,
28.09.2007 01:29
но сега той носи най-голямата отговорност.
Нещо от което да съм доволен ли?Изглежда не си забелязал постинга за Брус Спрингстийн,също и линка в блогрола за скайп и за блогмузиката.
Няма да ти давам акъл кое е редно и кое не,на мен някои неща ми се струват така на теб онака.Мисля,че имаш повърхностно и предубедено мнение за блога ми.Но може би съм под влиянието на няколко други сайта/блога и несъзнателно се опитвам да ги копирам.
цитирай
3. extremyst - съгласна съм с теб
28.09.2007 02:28
аз съм ученичка и сега се чудя как точно да подкрепя учителите си,които не само са длъжни да търпят мен и още стотина раздивели се говеда(на ден става дума) ами и го правят с/у заплащане по-малко от това на един шофьор дошъл от някое село...
Как може хората в бг да са с толкова промити мозъци,че да вярват на тези меко казано простотии?
Как може вместо да ги подкрепят да застават с/у тях?!Те ни правят хора с/у 300лв на месец,а ние заставаме с/у тях и едва ли не ги линчуваме!!!
ЕЙ,ХОРА ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!Това са хората,учителите които са ви възпитавали!!!Смятате ли че трябва да получават толкова малко за всичко това което са правили и продължават да правят?!
цитирай
4. анонимен - Не разбрах защо учителите изведнъж ...
28.09.2007 03:38
Не разбрах защо учителите изведнъж взеха да се мислят за най-важните в даржавата чиновници че искат увеличение??!!Без образование-рухвала държавата твърдят те по новините за да си придадат важност-на БАБА ВИ ХУРКАТА ТЪПАЦИ-трябва да ви ги намалят на вас(„Образование е това, което остава, когато забравим всичко, което сме научили в училище."Алберт Айнщайн").2.Германия е страната с най занижено образование в Европа и е най силна от ЕС!!!!“ !Ами то пък без лекари - ще има трупове ,което е хиляди пъти по важно от вас ама никой не се оплаква там и да се мисли за по-важен или ЗАСЛУЖИЛ че да иска двойно повече-защото знаят че държава е зле-и ако всички си гледаме работата усърдно без да хленчим тогава ще се оправим-примирете се с това както и с това че УЧИТЕЛ е най-низшата форма на държавен чиновник-и ако има увеличение тя трябва да се гледа най-накрая.Винаги съм ненавиждал учителите-само закован ограничен тъпак може да избере това и да си въобразява че едва ли не на него се крепи светът-в момента си патите от собствения си мироглед.И това което най-ме дразни е как вие безмозъчни охлюви ще си позволявата да режете ваканцията на учениците заради стачките ви които са САМО ВАШ проблем????За какви се мислите-защото децата са малки и нямат право на глас-те трябва да оберат пешкира-значи сме на принципа на силния и слабия така ли??Все едно на вас да ви махнат отпуска защото държавата не могла да намери учебници навреме-как бихте се чувствали?Жалки сте и си заслужавате съдбата!Дано този който вземе това нагло несправедливо решение някой му строши тъпата глава.НЕ съм ученик-М 27!Да живее СПРАВЕДЛИВОСТТА И ИСТИНАТА!!!!Не искам никого да съдя ,а само отварям очите на хората-И"Блажени да са гладните защото те ще се наситят".
цитирай
5. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
28.09.2007 05:15
Всъщност да...До голяма степен, точно на учителите се крепи света. Защото ако не са те нямаше да ги има и гореспоменатите от теб лекари. Ти не отваряш очи, а просто сереш лайна, с извинение пред дамите.
Нима забрави, че лекарите също стачкуваха? Разликата е там, че учителите се оказаха по упорити в стачките си.
Да, учителите наистина са заслужили увеличение. Лошото е, че не само те.
Всъщност те все пак са едни от най- заслужилите, определено не са на последно място сред държавните чиновници. Фукаш се че си на 27...явно не си ходил да уреждаш документи в нашата бюрократична система, за да видиш какво значи да не му пука на някой за работата...или имаш маминка и тати да ти ги оправят, че ти, ой на мама, горкото, не можеш само. Ненавиждаш учителите, защото е трябвало да се съобразяваш с тях...не е лесо нали...Не те оставят да си прайш каквото на простата ти ограничена душица и е кеф...
Безмозъчните охлюви, които режат ваканциите не са учителите, а министерството, което ти така пламенно и безмозъчно защитаваш.
Честно казано е нападателният си постинг по темата ти си много по- жалък от тези които оплюваш. Ако ще и на 50 да си. Тя, простотията, не ходи в гората. (Народа).

Номер едно съгласе съм с теб. Състоянието на днешната образователна система е плод на дългогодишен труд. Истината обаче е, че не само министерствата и министрите са виновни за това, а българското, повтарям, не учителското а Българското, овчедушие, което години наред глевда равнодушно как всичко се съсипва и не прави нищо, докато не стане прекалено късно. Както е в случая с нашето образование в момента. Факт е, че държавните и министерски чиновници говорят откровенни глупости, чак се чудя как са получили образованието си... Не може човек на такъв пост да си позволява олигофренски коментари, като цитираните по- горе. Но ето, факта е, че го правят. Но от друга страна не е нормално шофьор платил ..не знам колко струва в БГ курса за шофьор на автобус, но платил определена сума, за курс траещ месец - два да получава заплата от 800 лева..А учител, учил за такъв в ппродължение на години, специализирал не- по малко...да получава по- малко от половината на това...Това не е нормално.
Жалката истина е, че в България, въпреки че напредваме със скоростта на охлюв, интелектуалният труд не се цени. Как е казал някога народа...учи мамо, че после да не бачкаш...какъв е извода...че народа идея си няма какво значи да работиш на отговорен пост...да тровиш нерви...да работиш с хора...
Абе не ми се приказва, пък и поста ми стана май дългичък./..
Ама като видя олигофрени с капаци на коне, като номер 4 например, ми кипва... Те заради такива кат него винаги ще имаме проблеми. защото не се опитва да разбере останалите, ами веднага на нож...кои сте вие...ами къв си ти бе...олигофрен!
цитирай
6. анонимен - До анонимен 4
28.09.2007 06:27
С възмущение чета вашия коментар и си задавам въпроса откъде е дошло вашето основно образование- от небето ли, от рождение ли ви е дадено да четете и пишете, а също и елементарните умения по аритметика откъде ли са се появили. Не съзнавате ли, че някой учител в училището, което сте посещавали е положил не малко усилия да "налее" писменост в главата ви? И това ли отношение заслужава този учител?
На какъв език прочетохте въпросната мисъл на Алберт Айнщайн и знаете ли по какъв повод е изречена или просто повтаряте като папагал нещо четено-недочетено?
С каква наглост си позволихте гръмкото "да отваряте очите на хората" след като ден повече не сте били в училище, освен задължителното време, за което сте придобили диплома за някакво завършено образование?
Не мога да приема вашето отношение и обидите към хората, положили труд, понякога не малък, за да дадат писменост на всеки един. Не съм съгласна с вашата позиция, защото аз съм една от тези, които си върши работата съвестно и иска също да бъде достоен гражданин на тази държава. Какво означава достоен гражданин на България според мен: не само да имам правото на труд и да съм полезна на обществото, но и на съответното заплащане, с което да си плащам данъците, да осигурявам нормални условия на живот на себе си и семейството си, да имам сигурността за утрешния ден и да не се безпокоя как ще оцелея до следващата заплата.
Недостойно е да не оценявате труда на едни и да величаете същия на други. Всяка професия е достойна след като служи на обществото.
Не се срамувам от професията си и не се чувствам некадърна за друга такава. Това беше моят избор преди 18 години и не съжалявам за него. Общуването със студентите, които съм обучавала ми даде много положителни неща, а също и много безсънни нощи и терзаене как да открия верния път към тях. Това е съвсем нормално и естествено. И никой не може да ми го отнеме, и никой не може да го отрича в задоволяване на собственото си его. Няма да приема и да премълчавам подобни изявления като това на анонимен 4, направени с цел да обезличават и обезценяват ценности в живота като образование и да унизяват учителите като "най-низша форма на държавен чиновник".
Под гореизложеното се подписвам с името си и званието си
гл. ас. Р. Божинова
ПУ " Паисий Хилендарски"

P.S. Не съм регистрирана в Блог.бг и за това се извинявам на всички, че ще се появя като анонимен пореден номер, също.
цитирай
7. анонимен - САМО ГЕНЕРАЛНА СТАЧКА
28.09.2007 06:44
На европейски цени (парно,ток,вода,храна и др) са нужни европейски заплати.Не е нужно да се дигаме един по един-учители,лекари и т.н.-само единна генерална стачка може да има успех
цитирай
8. klimbo - Съгласен.
28.09.2007 08:55
Не става така, другари управляващи. Цените европейски, а заплатите български. Всеки ден по медиите някой мазен чичко ни обяснява, че дадено нещо струвало Х евро в ЕС, а тук било по-евтино и затова трябвало да се изравнят цените. Никой не излиза да каже, че заплатите в ЕС са Y евро, а тук са в десетки пъти по-малко. Не се ли вдигне народа да си вземе, каквото му принадлежи, всички ще го доят отвсякъде.
цитирай
9. furiika - Подкрепям!
28.09.2007 10:04
Генерална стачка!

коментар 4 - ти си безмозъчно същество!
цитирай
10. sis - отвратителна е тази кампания срещу учителите!
28.09.2007 10:15
Още по-отвратително е че има успех.
Дано да им дадат парите.
цитирай
11. nakom - Някой от вас "подкрепящите" вчера случайно
28.09.2007 10:49
слуша ли изстъпленията на Янка Такева пред министерския съвет.Линч за всеки който не ни подкрепи и прочие.Оставка за министъра и прочие.Стачката не била политическа.
Толкова злоба на това място не бях виждал от както запалиха бившия партиен дом.Даже претръпналите от към демонстрации чиновници от президентството бяха шашнати.
Да си ебават майката даскалите с такива водачи, без никакво извинение - нарочно го казвам.Досега бях резервиран - от сега нататък съм против.Такива хули и заплахи просто не отиват на социална демонстрация.Следователно това е стадо, опасно за обществото.
цитирай
12. sis - Nakom,
28.09.2007 10:56
Обществото е стадо. Тва е.
цитирай
13. vivian - АБСОЛЮТНО СЪГЛАСНА!
28.09.2007 11:11
И аз не издържам промиването на и без друго промитите мозъци. Защо учителите се сетили сега? Ами инфлацията предизвикана от некадърните и крадливи комунисти стопи мизерните заплати на учителите като лански сняг..
цитирай
14. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
28.09.2007 14:09
vivian...а защо лекарите се сетиха сега, а защо шофьорите се сетиха сега...защо всички се сетиха сега??? И тяхните заплати бяха стопени от инфлацията предизвикана от "некадърните и крадливи комунисти"...Не е ли така?
nakom Не съм съвсем в крак с новите изцепки, но Янка Такева не беше ли някаква от синдиката???
Доколкото остави в мен някакво мнение този синдикат- то те са отрепки...Лошо е, че учителите се оставят той да ги води...Както казах в предният си пост- вината е на нашето българско овчедушие...лесно се следва стадото...
potrebitelskoime никой не е съвършен. Има добри учители, има и лоши учители. Това обаче е недоглеждане на самото министерство и училищата...Защото те наемат и некадърните учители...А какво се промени оттогава...Освен че народа изпростя и оскотя??? Че учениците откровенно се гаврят с даскалите? Че пият и пушат като озверели и пияни и надрусани влизат в час...И това не е по вина единствено и само на учителите..По- голямата част от вината е на нас обществото като цяла. Не говоря че си виновен ти, или че е отговорен nikom...А всички ние като цяло...Защото от малки сме закърмени с "народната приказка", че срещу ръжен не се рита и колкото и да се правим на отворени, като видим дебелият край на тоягата...попритихваме.
цитирай
15. sparhawk - напълно съм съгласен
28.09.2007 14:16
с поста и подкрепям стачката с две ръце, но също така мисля, че не Янка Такева трябва да представлява тези хора. Вярно е и, че сред даскалите има освен това некачествени хора, които трябва да си идат.
Но, че заплатите им са ниски, вярно е - щеше да е смешно, ако не беше страшно.
цитирай
16. vkolev22 - И СУ
28.09.2007 15:53
ще ги подкрепи. Мисля, че 14-те държавни висши училища ще започнем стачка от 1 ноември...
цитирай
17. анонимен - не на стсчката на учителите
28.09.2007 17:11
качеството на образованието не заслужава по големи заплати.
цитирай
18. анонимен - Има ли връзка Бойко Борисов с руската мафия?
28.09.2007 19:32
Има ли връзка Бойко Борисов с руската мафия?
http://ssstto.blog.bg/viewpost.php?id=3919

Белгийската банково-застрахователна група KBC Group купува 75 % от капитала на СИБанк за 295 млн. евро. Съгласно споразумението председателят на надзорния съвет на трезора Цветелина Бориславова си запазва миноритарен дял от 22,3 %. След придобиването намеренията на КВС са да направи търгово предложение за останалите 2,7 % от акциите на банката, които се търгуват на фондовата ни борса. Сделката подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията.
цитирай
19. ssstto - Янка Такева
28.09.2007 20:54
много е емоционална тая жена.
цитирай
20. анонимен - за учителската стачка
29.09.2007 14:42
Някаква учителка от Плевен в петак каза по телевизията, че стачкува за по-нормално заплащане / 100 % - увеличение / и всеки ден губи по 29 лв. За мен това е цинизъм, а вие както искате го приемете. Ще реши ли проблемите на образованието това увеличение? Категорично НЕ! Лошото е ,че никой от стачкуващите неискат преговори. Те налагат ултиматом! Не съм фен на министъра / Вълчев/ , но вчера чух интервю но НТВ и смятам, че е предлага много разумно решение - ПРЕГОВОРИ БЕЗ УЛТИМАТОМИ.
цитирай
21. sladurana86 - А племеничето ми ме попита: "А ...
29.09.2007 15:39
А племеничето ми ме попита: "А какво ще стане, ако и ние учениците започнем да стачкуваме? Не сме доволни от учителите, условията и куп още неща."
цитирай
22. alison - Реакцията срещу учителите,
30.09.2007 01:47
се дължи главно и единствено на факта,че нито веднъж до сега не проявиха мъжеството да отстояват исканията си докрай-естествено синдикалните им лидери са гъзомийници.
Дано и сега ,за пореден път синдикалистите не предадат учителите-биха се радвали доста от АНОНИМНИТЕ;ПЛЕМЕННИЧЕТАТА И ЛЕЛИТЕ ИМ;МИНИСТЕРСТВОТО НА ХАЛЕЕВАТА КОМЕТА ,СЪЩО.
цитирай
23. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
30.09.2007 02:19
Номер 21...анонимен...правиш се на умен...със десетки грешки в рамките на 7 реда...Като гледам не си фен и на образованието, не само на Вълчев. Всеки допуска понякога правописни грешки, в това число и аз нерядко, когато бързам особенно...но ти си се олял..И ясно си личи, че дори нямаш идея от елементарни правила на правописа...не те ли е срам?
цитирай
24. анонимен - към 4
30.09.2007 06:25
познавам такъв подобен тъпак-черноглед, никой не го обича, а има - защо, един свестен приятел няма до себе си, което го принуждава да се води с подобни тъпаци! Ето, заради такива сме на този хал!!!
цитирай
25. анонимен - kъм 21
30.09.2007 06:45
да си беше мълчал - ''умник''! Нямаше да се лъсне тъпотията ти - поредната ''жертва на БГ-образование.Провери излиянието си за грешки, ако можеш: на 7реда - 7грешки!!!
цитирай
26. sladurana86 - Alison
30.09.2007 14:48
Освен "доста от АНОНИМНИТЕ;ПЛЕМЕННИЧЕТАТА И ЛЕЛИТЕ ИМ;МИНИСТЕРСТВОТО НА ХАЛЕЕВАТА КОМЕТА", пропускаш най - важното съсловие - това на родителите. Те струва ми се ще са най - щастливите, т.к. цяла година са отделяли пари за да могат да подготвят децата си за училище, а един момент се оказва, че може да се провали учебната година. Как ще коментираш това, че някои от учители стачкуват, а други - не? А откровеното изнудване? Нима то не е признак на безсилие, както и исканото увеличение от 100%! Стачката като цяло няма нищо лошо. Лошото е това, че страдат децата, те са тия дето търпят несгодите на образованието, некомпетентните учители и пр. А Янка Такева...та тя е като коледна елха, Масларова репи да яде пред нея, доживотен мандат кара, а няма кой да й иска оставката.
А правописа на пост 21 е поредното доказателство за некомпетентност и неграмотност от страна на учителите. Да, това е резултата от учителските стачки - неграмотността! От както се помня все стачки, стачки и пак стачки, независимо от правителство и министри! Целият ми ученически живот премина сред стачки на учителите! Е! Омръзна вече!
цитирай
27. alison - Драга ми Сладуранке,
01.10.2007 01:31
Естествено ,че трябваше да премина през едно мнооого голяяямо препятствие ,за да ти отговоря,но...ето ме:
І.нищо лично ;
ІІ.тези ,дето не стачкуват или ги е страх,че ще ги "уволнят първи ,защото последни са назначени....;или искат да не останат без заплата(защото дните от стачката им не се заплащат-все едно са в неплатена отпуска) ;
ІІІ. хубаво е и родителите да се вдигнат, и да стачкуват,защото това е само началото-от сега нататък много често ,ще трябва да се търсят детегледачки ,а те са скъпички ,дори в БГ;
ІV. те ,родителите и дечицата са се спретнали за училище,но я погледни фасадите на училищата - сякаш май още строителите не са слезли от доста училища,а и където са предали обекта ,то просто "са си оставили ръцете"---пълна скръб е в класните стаи,почти навсякъде...отпуснали пари ,примерно само за западната фасада на у-щето...или за тоалетната на 1 етаж,ама само фаянс,без да пипат мазилката на тавана(а ,тя на "юфка)...
...Не само заплатите ,ами изобщо - държавните училища ! Крайно време е и училищата да минат в частния сектор! И ДА НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.СТИГА С ТАЯ ПРОСВЕТА.КОМУ Е НУЖНА!?
.................
А за стоте процента...това са между 600 и 800 лв...и те ги искат поетапно,а не наведнъж....И ако им завиждаш на исканата заплата,можеш да станеш даскал ....Лесно е !Само 30 "племенничета по няколко часа на ден...Колко му е!Пееш и работиш! Оха,и ляяятна оооотпусчица!!!ИИИИх,ма майко ,що не учих за даскалица,та днес да ми завижда цял свят!
цитирай
28. rimij - @alison
01.10.2007 01:37
Пепел ти на устата! Колкото по - прост е един народ, толкова по - лесно манипулируем е. То сега стадото се радва на Сървайвър и Биг Брадър ... не ми се мисли какво ще е нататък ...
цитирай
29. alison - Ех,вече и на тия не им се радвам,да ти кажа...
01.10.2007 01:41
Защото край мен всичко е един Биг Сървайвър...
цитирай
30. rimij - :)
01.10.2007 02:19
Само дето оцеляват най - дебелокожите и безсъвестните :Д
цитирай
31. alison - Но властта едно си знае.
01.10.2007 03:02
Днес показаха едно малтретирано детенце от детска градина или ясла...естествено ,че от учителка !
А по време на лекарската стачка доста "въртяха " около един лекар,дал съвет на мутра...
Да ,има във всяко стадо шугави овце,но журналистите наистина упорито работят против народното недоволство, факт!
Ако ,учителите сега ,се предадат-край! Окончателно ще загубят всякакъв авторитет-учениците им ще смятат ,че са жалки и страхливи...и ще ги презират(май и сега някои родители и техните производни презират учителите..)
Само таксиметровите шофьори ли трябва да уважаваме в тая страна!? На тях не им се сърдя ,че ще вдигат цените на превоза.Мъка ми е ,но те също си знаят защо го правят-трябва ли да работят по 12 часа и да не могат да си нахранят къщата!?
Доста учители ще зарежат системата-сигурно е!
Ще ни внесат учители отвън.Откъде ли,питам се?
(И все за пустата комета се оглеждам).
:)))))
цитирай
32. sladurana86 - Alison
01.10.2007 16:30
Нищо лично:) Просто сме на различни мнения:) аз като цяло харесвам стачките, защото са признак за гражданска мисъл. Според мен България ще се оправи само кагото се зароди Гражданското общество. Затова и харесвам стачки - това е начин хората да изразят себе си и исканията си. Всеки естествено иска да има повече пари. Но това, което НЕ харесвам е откровеното изнудване! Не може и не трябва да страдат невинни граждани!
....

"И ДА НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ.СТИГА С ТАЯ ПРОСВЕТА.КОМУ Е НУЖНА!?" Това изречение просто ме ужаси! Нали е използвана ирония, която аз не съм доловила? Ако не е така - да се каже подобно нещо е меко казано ужасяващо! ЖИВЕЕМ В 21 ВЕК, А НЕ В ПЪРВОБИТНОТО ОБЩЕСТВО!!! Днес всеки има право на образование независимо от социалния си статус! Всеки има право на равен старт! ТИ ДА СИ ЧЕЛА ЗА ЦЕЛИТЕ НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО!!! Ако не си - прочети ги, че е срам човек в днешно време човек да се изказва така
http://www.un-bg.bg/index.php5?l=1&p=14&
....

Добре нека сега си представим, че училищата са станали части и трябва да се плащат - колко ученици ще ходят тогава, а колко учители ще има? Заради нечия алчност трябва да се върнем векове назад така ли?! Да сме необразовани? Днес навсякъде се говори колко е важно образованието и хората да се образоват, говори се т.нар. Перманентно обаразование,т.е. "Учене през целия живот", но ти се появи тук и каза "СТИГА С ТАЯ ПРОСВЕТА.КОМУ Е НУЖНА!?" Дано наистина да е било някаква ирония, иначе - "Пази боже сляпо да прогледне"...
цитирай
33. jog - Всеки има право !
01.10.2007 22:14
Имат право да стачкуват. Докторите могат да вземат подкупи. Такситата бакшиши и помпички. Шофьорите точат нафта. Полицаите - плащаме им с облекчение.
Всеки краде !!!

Горките учители с тези 250-300 лева ако са в по-голям град под наем не могат да си платат с тази мизерна заплата наема, тока, парното и водата - това са цели 300-400 лева на месец !!!

Не всички могат да преподават частни уроци - липса на време, непопулярни предмети ит.н. за да докарат някой мизерен лев. Тебеширите и те са кът пък и не стават за ядене.

МИЗЕРИЯ !!!

Не ги лишавайте от това останало им последно право !!!
Нека стачкуват !
Никой няма д пострада или загине от тази стачка.

Проблема им е, че вЕрваха. Дълго и упорито вЕрваха. Голяма грешка, трябваше последните 5-6 години всяка година да стачкуват за по 20% увеличение. Нямаше да има такива сътресения и сега щяха да са с поне 500-600 лева което е МИНИМУМА за оцеляване.

Другия вариант е дружно да си подадат оставките. В 21 век който не му харесва работодателя напуска. Но да им бъдем благодарни, че все пак само стачкуват и искат да вземат скромните 600 лева на месец.
цитирай
34. анонимен - az
02.10.2007 14:15
Учител съм. Става ми болно за тези тук дето злословят против учителите. Във всяка професия има производствен брак и явно те са точно този брак...иначе не мога да си обясня откъде толкова злоба и простотия.
ИСКАМ ДА ОБРЪНА ВНИМАНИЕ НА ЕДНА ОГРОМНА ЛЪЖА дето ни я внушават нашите политици в лицето на Станишев, Орешарски и Вълчев.Казаха, че в Румъния увеличението на учителските заплати довело до инфлация.Да ,ама една телевизия снощи заяви, че вчера румънските учители са взели първото си увеличение на заплатите.КАК ТОГАВА ПРЕДИЗВИКАХА ИНФЛАЦИЯ??? Много интересен факт, дето не се нуждае от дискутиране.Кой е лъжец? Как да повярваме, че в държавата няма пари за образование и за увеличение на заплатите на всички българи.Смятам, че и други имат нужда от драстично увеличение на доходите. ЩОМ ИМАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ И ДАНЪЦИ Е РЕДНО ДА ИМАМЕ И ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ. КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ЕФЕКТИВНО ДЪРЖАВАТА ПРОСТО ДА СИ ХОДИ.ТЕЗИ ГОДИНИ НА ДЕМОКРАЦИЯ НИ ПОКАЗАХА КОЛКО ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ ИМАМЕ.ТОВА Е! Стачка до дупка!
цитирай
35. анонимен - ЗАЩО УЧИТЕЛИТЕ НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ
02.10.2007 17:16
Мен пък ужасно много ме вълнува Защо учителите не плащат данъци? И като не плащат данъци т.е. не са внесли нищо в бюджета , от де искат да им се извади и даде ? И като им зле що не вземат да напуснат , да видим дали няма да се намеир кои да преподава ? АМАН ОТ НАГЛИ ХОРА
цитирай
36. alison - Ето ,това си е!
02.10.2007 22:47
№37 -тоя пък се пита глупости,ама ГЛУПОСТИ!!!!!
"КЪДЕ СИ РАСЛО" ,ВИКАТ -"КЪДЕ СИ ПАСЛО":))))))
Чуло ли си ,че в училищата си има счетоводители и ,че няма как държавата да ти даде пари ,без да ти вземе данъка предварително,ОХОООО!!!!!
Овчарчета!
.....
Ами, тая мила и невинна "Сладуранка"!?
Ми то чело ,чело ,слушало,гледало ,мозъка му пълен с ИНФОРМАЦИЯ(; ама нямало време да си я смеле по-на ситничко ,та да я преглътне:)))))))
Какво да ви кажа ,НЕ`АМ ДУМИ!?
цитирай
37. sladurana86 - Alison
03.10.2007 10:56
Пост 37 е прав и то много - защо не плащате данъци за приходите от часните уроци?
А "тая мила и невинна "Сладуранка"!?" е чела достатъчно - явно много повече от теб! Дори получената информация е смляна достатъчно и е разбрана. И като нямаш думи просто замълчи! Нечувано в 21 век човек да се изказва така за образованието и просветата, нечувано и срамно!
цитирай
38. анонимен - ychitelite nerazbrali che doshla demokraciata i oshte vzriviavat vlakove
03.10.2007 14:00
Аз пак да попитам . Колко данък са внесли учителите в бюджета ОТ ЧАСТНИ УРОЦИ? Искам да се направят проверки на всики учители по англииски , литература и математика. Според мен са даскали, щото учители са били точно възрожденнците . Те не са казвали, днеска няма пари за мен , и да са връщали учениците вкъщи!!! Учителите съвсем паднаха в очите на учениците , и няма как учениците да гледат на тях с респект и уважение, защото са спешни и нахални. В градове където родителите имат доходи от 200-300 лева , учителя се муси на 400 лева и то без да му се вземат осигуровки. Ако вдигнат зплатите на учителите , пък после на мен вдигнат данъците и осигуровките , аз ще подеме стачка срещу управниците. Омръзнаха ми безочливи хора. Ако не бяха платежоспособни банките нямаха да им дават кредити нали :) Но не разбирам защо мислят другите часа слепи. И за уча допълнително за да си върша работата , и моята е натоварена и моята е свързана с хора. Айде на борсата , да разберат че социализма си е заминал.
цитирай
39. majkata - Днес Станишев
03.10.2007 15:25
хвърля поредния пясък в очитена хората като обяснява, че ако се увеличат заплатите на учителите трябва да се освободи курса на лева, което щяло да генерира инфлация :-))))))))))))))))))))))))))))))))

http://dnes.dir.bg/2007/10/03/news2172625.html
цитирай
40. alison - Блещете се ,зверете се ...
03.10.2007 18:57
...Вчера -в парите на лекарите;
...Днес -в парите на шофьорите ;
...Утре - в парите на учителите...
...Гледайте да не изпуснете да завидите на някого ,че са му скъсани цървулките...
...Българско и родно!
.....
А на "Сладураната" ,дето се прави на недоразбрала ,за какво става въпрос, предлагам съвсем ЛИЧНО ВЕЧЕ да се вземе в ръце и като гледа -да чете ,а като чете,ДА МИСЛИ.
ВАЖНО Е.
МИСЛЕНЕТО.
МНОГО.
цитирай
41. sladurana86 - Alison
03.10.2007 19:16
Разясни ми, ако обичаш защо реши, че се правя на "недоразбрала"?
цитирай
42. alison - "Слади",
03.10.2007 19:24
Не разбирам защо се заяждаме за глупости ,когато фактически мислим приблизително по еднакъв начин!?
Мисля ,че не си разбрала "черния "ми на места хумор,и това е основното ,което ме подразни ,но явно ,вината да се дразня за дреболии,Е МОЯ .Това ме е обхванало тотално от няколко дни и ще се извиня официално!
МИР!
цитирай
43. sladurana86 - Alison
03.10.2007 20:16
Аз затова попитах дали не е някаква скрита ирония:) Извинявай ако с нещо съм те обидила:) Мир:)
цитирай
44. alison - на някои дори им плащат
04.10.2007 14:21
За да внасят разединение всред обединяващия се народ.
Един обединен народ е СТРАШЕН.
"Гражданско общество"-КАКВА Е ТАЯ ПТИЦА!?
Това звучи като призива на не знам кой си Интернационал:Пролетарии, обединявайте се!
...............
За сега трябва да се обедини само един ЕКСПЛОАТИРАН НАРОД...но няма други класи освен ПОЛИТИЧЕСКАТА.
ДРУГИТЕ,ЗА КОИТО СТЕ УЧИЛИ В СЪЩОТО ТОВА УЧИЛИЩЕ НА СЪЩИТЕ ТИЯ УЧИТЕЛИ...ДЕТО НЯМАТ С КАКВО ДА СИ НАХРАНЯТ И ОБЛЕКАТ ДЕЦАТА ,ОСВЕН С КРИМИНАЛИЗИРАНИТЕ ВЕЧЕ ОТ ОБЩЕСТВОТО "ЧАСТНИ УРОЦИ"...ТА ДРУГИТЕ КЛАСИ:
1.РАБОТНИЧЕСКА
2.СЕЛСКА
3.ИНТЕЛИГЕНЦИЯ
......МИ ПРОСТО НЯМА ТАКИВА ВЕЧЕ В ТАЯ СТРАНА!?
НО ИМА НОВИ КЛАСИ...НАПРИМЕР"ЕМИГРАЦИЯ".
цитирай
45. sladurana86 - Alison
04.10.2007 14:31
"Гражданско общество"-КАКВА Е ТАЯ ПТИЦА!?
Това звучи като призива на не знам кой си Интернационал:Пролетарии, обединявайте се!"
Голяма логика извади!
цитирай
46. alison - "Слади"
04.10.2007 14:44
Ама ти пак ли се хващаш за думите...
Ще поясня (защото днес имам мнооого време ),че имам впредвид,следното:
непрекъснато се пуска в медийното пространство слово съчетанието "гражданско общество" ,обаче то не работи.
А то не работи ,защото е просто едно словосъчетание.Какъв е пълнежа!?
.....Между другото ,ти четеш ли всичко подред ...или четеш леко "по диагонал"...или аз не се доизясних....или лекия ми хумор е несмилаем!?
:))))))
цитирай
47. sladurana86 - Alison
04.10.2007 15:11
Не работи, защото го нямаааа:) И което е по - лошо - няма воля за създаването му! Все оправдания като: комунизма е виновен, не турското робство и пр. А на Запад, САЩ, дори и в бившите републики от СИВ имат такова общество:) Пълнежът е оказване на влияние на обществото върху политиката, спорта и всички сфери на социалния живот:)
цитирай
48. alison - Ето ,какво не харесвам у теб, Сладуранке:
04.10.2007 15:31
Чуй се само:
"Пълнежът е оказване на влияние на обществото върху политиката ,спорта и всички сфери на социалния живот".
Да оставим настрана ,че мисля да вкарам в тая фраза ...може би..."културата","икономиката"...като отделни компоненти ....
Но страшно скучно и обезверяващо звучи тая фраза!Също като пилотен пасаж на пилотна статия във вестник!
Кухо ,ми е!
Празно ми е!
Кой е тоя дето "оказва влияние"?-на първо време,да оформим тоя мъгляв образ!
цитирай
49. sladurana86 - :)
05.10.2007 11:35
Виж сега аз ти казвам нещата така както ги виждам:) Не претендирам, че съм права:) "Кой е тоя дето "оказва влияние"?" - НПО, граждански сдружения, фондации (да не казвам последните две колко са необходими за да можем да усвояваме пълноценно Еврофондовете) Колкото и да не обичам САЩ ще трябва да ги посоча за пример - те за всичко правят сдружения и организации - за болно дете, за пострадал негър, даже има и Антибритни:) Но затова трябва будна гражданска мисъл, а при нас я няма:) и няма да я има докато сме на принципа: "Не е важно аз как съм, важното е Вуте да е зле"
цитирай
50. alison - о.к.
05.10.2007 14:23
Именно за това иде реч в тоя постинг.
Важно е всичко (както в една реклама,хм).
Важно е да подкрепим учителите ,а не да им търсим "кирливите ризи",защото знаете колко е трудно да се обединят хората в България за някаква кауза,пък било то и справедлива.
А да се търси" под вола теле" ,това е присъщо на обществото ,когато някаква социална група СЪБЕРЕ СИЛИ ДА ВЪСТАНЕ СРЕЩУ СИСТЕМАТА!?
Да, и аз уважавам другите нации ,които успяват да уважат различността.И да понесат хладнокръвно стачката на някого (както ,например ,в момента стачката на ЖП-работниците в Германия).
Но тук в нашата България ...знаем как е.Не е достатъчно правителството и медиите да игнорират тая стачка...Спускат се над стачниците и лешоядите ,наричайки себе си "обективни"...Защото тук е важно правилото"Бий падналия".Казвам това ,защото се начетох в блоговете на умопобъркващи ,потресаващи епитети за учителите и крещяща некомпетентност за естеството на техния труд.
цитирай
51. анонимен - Bravo, alison!
06.10.2007 08:12
Най-сетне един свестен и точен коментар да прочета в тоя сайт!
цитирай
52. alison - Благодаря за оценката...
06.10.2007 12:05
Държа да отбележа ,че отдавна вече не съм учител ,но бях някога.
Не ми издържаха нервите ,не бях за тая работа,признавам ...
Иска се СЪРЦЕ,ТВОРЧЕСКО МИСЛЕНЕ,ВСЕСТРАННО РАЗВИТА ЛИЧНОСТ,НЕУМОРНО ТЪРСЕНЕ,ЖЕЛЯЗНО ЗДРАВЕ,БЕЗКРАЙНА ДОБРОТА И ...ОЩЕ НЕЩО!
ДА СИ ВИНАГИ НА РЪБА.
Затова:
ПАЗЕТЕ УЧИТЕЛИТЕ-ТЕ СА ИЗЧЕЗВАЩ ВИД ХОМОСАПИЕНС.
цитирай
53. dadide - .
07.10.2007 12:02
Alison - 27
"А правописа на пост 21 е поредното доказателство за некомпетентност и неграмотност от страна на учителите. Да, това е резултата от учителските стачки - неграмотността!"
Всеки може да хване поводите на един кон и да го докара до реката, но никой не може да го накара да пие от водата, ако той не иска!
цитирай
54. анонимен - що си не учите сами децата като по знаете от нас?
29.10.2007 19:10
dadide - .
07.10 12:02
Alison - 27
"А правописа на пост 21 е поредното доказателство за некомпетентност и неграмотност от страна на учителите. Да, това е резултата от учителските стачки - неграмотността!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9807536
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094