Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2007 09:33 - Парадигмата на стачката започва да се пропуква
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 3269 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 09.10.2007 07:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Въпреки,че управляващото мнозинство успяваше да преформулира основния дебат за стачката на учителите и въздействайки на хората податливи на внушения и манипулации посредсвом тях успяваше да мултиплицира своята арогантност в целия медиен континуум,се забелязват промени в основните параметри на спора в обществото и вече започва да се промъкват разумни гласове осъзнали основни понятия на човешката цивилизация като Вертикална Система, Йерархия и Отговорност.

Трябва ли за да разберат хората как се правят нещата някой политик като Емил Кошлуков да се вживее в ролята на апологет на учителското съсловие и да артикулира техните идеи в публичното пространство за лична отговорност и изходна точка за начало на провеждане на Реформата,а също и въпросът за разделяне на двете основни идеи прокарвани покрай стачката- Увеличението и Реформата които могат да се провеждат както паралелно така и поотделно и са напълно независими по своята същност,но за целите на управляващите се смесват и Увеличението се явява като задължителен резултат от Реформата?

Трябва ли Битивиту да снима как Орешарски и Вълчев заговорничат да бавят топката за да уврят кратуните на някои хора като mirchev,че който иска да прави Реформа ще работи за нея всеки ден и,че плановете,целите и сроковете за една Реформа се спускат отгоре,а не отдолу,защото целта на всеки човек в пазарната икономика е не повече работа и по-малко пари,а точно обратното и съвременната икономическа мисъл това отдавна го е прозряла?

(ЛС което пратих до mirchev на когото трбяваше да му вадя думите с ченгел за да обясни защо сипе обидни лични коментарчета и показва,че претенциите му,че има висока обща и политическа култура са напълно необосновани.Можех просто да напиша "Емил Кошликов ми чете блога" ама си викам "и аз мога да дрънкам високопарно и дълбокомислено".)

Емил Кошлуков: Учителите не могат да направят реформата в образованието, защото на тях всичко им се налага отгоре.



Гласувай:
0



1. анонимен - ?
08.10.2007 10:22
какво ще рече-парадигмата на стачката?
цитирай
2. ssstto - Ъммм
08.10.2007 10:30
цялостния образ на стачката във всичките и аспекти който ни го поднасят журналистите и политиците.И особено министъра на Халеевата комета който успява да отклони вниманието от въпроса защо да не го реформират него,като не е успял да направи реформа досега и не представя план за такава.Исках да е нещо такова засукано затова го написах така.
цитирай
3. анонимен - Може ли с по-къси изречения друг ...
08.10.2007 10:31
Може ли с по-къси изречения друг път!
цитирай
4. ssstto - Няма проблеми ;)
08.10.2007 10:37
Не съм Чарлз Дикенс и не пиша речите на политиците за да продължавам така.
цитирай
5. viovioi - *
08.10.2007 10:39
Ситуацията с"шушукането" е смешна и нелепа и мисля че нямаше да бъде излъчена, ако правителството беше силно, но самия факт че всеки може да каже и покаже каквото си поиска означава само едно, че дните на този кабинет са преброени.Всичко останало са приказки от 1001 нощ.
цитирай
6. ssstto - viovioi
08.10.2007 10:44
дните на този кабинет не мисля,че са преброени щото и БСП и ДПС и НДСВ ги е страх от парламентарните избори.
цитирай
7. анонимен - Баламосват ни и ни "мотаят"
08.10.2007 15:07
Те, управниците си изплюха камъчето. Важното е е сега да ни "мотаят" колкото може по-дълго с "експертни разговори" и други похвати, които само те си могат и си знаят. И като знаят, че няма кой да им се опре, ще ни мачкат. Такева си е техен човек, от 35 години си е назначена на този пост-Председател на профсъюза на учителите.От 35 годинки, още от Живково време! А колкото до броените дни на правителството на съсела, турчина и "царя", през следващите 5-6 дни ще стане ясно преброени ли са или не. Кажете как се сваля правителство? Само с една продължителна, но беззъба стачка ли? Някой да е думнал по масата с юмрук и да им е викнал: А бе ваш'та мама, какво ни баламосвате и ни "МОТАЕТЕ".
цитирай
8. drona - още
08.10.2007 15:17
като взеха да измерват достойнството в пари (т.е. ако не дадете 200-300-400 лева отгоре значи не ни уважавате) ми стана ясно, че изначално на синдикатите им е било известно че няма да получат каквото са обещали на учителите и че трябва да се мине на изнудване - на първо време емоционално, после ако получат подкрепа - и политическо...обаче... както се е изказал г-н Милушев в съботния Стандарт - "Щом опозицията не яха протеста значи верно няма толкова пари"...

цитирай
9. анонимен - Заблужденията на медиите
08.10.2007 20:00
Герберите идат и си разчистват пътя! А ние раята "От трън та на глог,че е по-висок!"
цитирай
10. анонимен - Не ги жаля и няма защо подиграха се .. и на седянката пролича!
30.10.2007 20:48
нямало пари...трънки и глогинки! А как си качиха тяхните заплати на 2600 при това креслата им все празни ги гледам! Да не говорим за лукса и разточителството в което живеят нашите управници.
Навън се раздаваме, опрощаваме...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9807382
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094