Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2007 22:35 - Шокиращa новинa за Буш,лидерите на НАТО и лично за мен-Исландия се изтегля от Ирак
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 858 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.10.2007 20:03


Имаме новина,имаме новина!!!Даже две,едната лоша другата още повече!

Лошата е,че всички български медии продължавайки  да се занимават до пълно оглупяване  със стачки,избори и седенки и изсмуквайки неуместни въпроси от тях без да усещат  колко банални са станали са проспали една голяма новина.Влюбените в големите успехи във войната в Ирак блогъри от extremecentrepoint също са я изтървали.

Голямата и по-лоша новина е,че коалицията на желащите която вече четири години оправя Ирак тоя месец ще намалее с една страна. Кръстения на някой от "Властелинът на пръстените" исландски външен министър Солрун Гисладотир миналия месец е обявил,че през октомври страната му ще изтегли своята част от Ирак.Това е всяло небивал смут във Вашингтон и е шокирало лидерите на НАТО.Частта се казва Йон и е единственият войник представящ  Исландия в коалицията на желаещите. Йон е участвал в програма на НАТО за обучение на иракски войници.

image

В коалицията на желаещите влизат Армения,Македония и Босна и Херцеговина с по един автобус войници т.е. по-малко от 50.Българските войници стигат за 3 автобуса.От двайсет и няколко страни в коалицията на жеалещите само 3 могат да съберат  войници в Ирак да напълнят  повече от един киносалон- Великобритания, Южна Корея и Австралия.Те имат по над 1000 човека,a САЩ поне 130 000.


Тагове:   мен,   НАТО,   Ирак,   Исландия,   новинa,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9807941
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094