Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2012 09:43 - БТВ открадна за собствена изгода "Да изчистим България", стана вери био
Автор: ssstto Категория: Новини   
Прочетен: 2698 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 12.05.2012 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес е денят на голямото социалнолистическо събитие "Да изчистим България за един ден". То е организирано от френската държавна телевизия БТВ. До тук с майтапа. Другите телевизии не споменават за кампанията.  А някои хора няма да участват защото са направо отвратени от натрапването му. По отвратителна показност бие и групичка поети четящи на глас в парка.

 И тук опираме до безпринципността. Забелязали ли сте как по БТВ, а и другите телевизии, в интервюта и новини избягват да обсъждат имена на фирми? Сакън да не стане реклама. Помня как в сутрешния блок Ани Цолова направо се скара на един от гостите за да не изпусне името на обсъжданата медия. Винаги има някакъв "столичен всекидневник". За БТВ Нова телевизия и БНТ не съществуват. И обратното. 

Да, но винаги когато по БТВ споменаваха  "Да изчистим България за един ден" добавяха, че това е "кампания на БТВ". Не наша, обща (виж долното лого). Е може и да е наша, но под славното ръкводство на БТВ.

Ако БТВ бяха толкова принципни в неспоменаването на имена на фирми нямаше ли това още повече да важи като опре до самите тях? Е, да ако имаха съвест!

image Логото на кампанията е открадното от БТВ и даже  сайта daizchistim.bg препраща към btv.bg/da-izchistim . В почти всички други световни сайтове
дадени като връзки в сайта на БТВ логото на кампанията "да изчистим" е еднакво, а  и сайтовете не са корпоративни :
 
image Във Финландия логото е гълъб, а в Сърбия цвете. Но няма нещо друго подсказващо за безскрупулна експлоатация на кампанията за собствена реклама, както е с Да изчистим България за един ден  това грийн  и вери био лого на БТВ.
    Хей, БТВ, вземете да се изчистите умовете си от оогромното си его и безскрупулността си!


Тагове:   бТВ,   да изчистим,


Гласувай:
6



1. brata - Няма ли да е по-лесно ако просто не ...
12.05.2012 10:14
Няма ли да е по-лесно ако просто не цапаме.
цитирай
2. анонимен - правилната дума е"почистим"
12.05.2012 12:02
иначе от къде да изчистим България-от картата на Европа ли?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9784683
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094