Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2007 22:11 - Бойко Борисов и услужливите медии
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1697 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 07.02.2007 22:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В неделя Бойко Борисов  даде две интервюта,сутринта по радио Хоризонт и вечерта по Нова телевизия.Във вторник във вестник Сега някой беше написал "той непрекъснато лъска имидж, не без помощта на услужливи социолози и медии".За първото не знам обаче за второто съм сигурен.По-миналата седмица  в "На 4 очи" по Нова телевизия когато Цветанка Ризова говореше с един депутат от ДСБ,не му знам името  и  Емил Кошлуков се обади Бойко Борисов понеже говорели за него и като почна...И кой беше гостът на услужливата Цветанка Ризова следващата седмица,на 4-ти февруари?Бойко Борисов!И започна подробно да    обяснява защо не    е  популист,а социалистите са популисти,защото предният ден    Сергей Станишев беше казал нещо за "евтин популизъм":

Популизъм е да кажеш, че незабавно ще предоговориш автомагистрала Тракия, а години след спечелването на изборите шикалкавиш и се опитваш да я пригодиш така, че общественото мнение да я преглътне. Популизъм е, ако излъжеш своите избиратели да запазиш своята енергетика и това да си енергиен център на Балканите, а всъщност не правиш нищо поне да докажеш на Европа да вземеш повече компенсации в парично изражение за трети и четвърти блок на АЕЦ Козлодуй. Популизъм е да кажеш, че ще отвориш досиетата и да ги отвориш само на неудобни журналисти, които на пръсти се броят. Популизъм е да питаш един главен секретар на МВР, който е координираща функция между службите, а не управляващия, за несвършена работа, при положение, че неговият началник е министър в твоя кабинет, а той за заслугите си - министър Петканов, и сега е министър, посочи още Борисов.

Всъщност горното е цитат от Хоризонт,но и по Нова телевизия Бойко Борисов говореше същото,ама точно същото.Журналята или  не  са забелязали това или са много услужливи.Това сигурно е нов рекорд да се появи в две медии в неделя,ако е делничен ден може да обиколи 4-5.
В стихчето "Що е популизъм" според мен  всичко  си е вярно,но това е друг въпрос.

Вчера учтивите  издатели които си имат съюз са се срещнали с Бойко Борисов по негово настояване.И софийският кмет  продължи със старите си номера да си говори с другите институции чрез медиите,на срещата поискал   Съюзът на издателите да му помогнат да не спазва закона за да може завода за боклука да бъде построен в сроковете които миналата година повтаряше много пъти 2-3-4 години.Услужливият и мил председател на Съюза Тошо Тошев се явил на срещата за да си види името по другите медии.Услужливите медии представиха срещата като нещо нормално и забравиха да питат Бойко Борисов като не е популист защо миналата година е обещавал завод след три години.


Тагове:   медии,


Гласувай:
0



1. tera - писна ми
08.02.2007 12:13
от тоя ББ. Имаше един стар виц : "Отвориш консервата с копърка и ба-а-ам! - отвътре изскача еди-кой си" - в случая ББ. Да не би вече да е почнало клонирането - как смогва тоя човек да е навсъкъде - да открива булеварди, осветление на църкви, да наглежда балираните отпадъци и в 2-3 медии паралелно...Който си може, си може...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9809924
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094