Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2007 16:49 - Логиката на министър Кабил за хляба нещо куца
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 923 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.06.2007 23:49


Преди  две седмици  Дарик радио излъчи прогнозата на  министърът на земеделието и горите Нихат Кабил  за цените на хляба въз основа на  държавническата му логик:

В продължение на почти месец аз твърдя, че няма обективни обстоятелства цената на хляба да се увеличи, и имам много солидни аргументи.

Преди няколко дена Нихат Кабил взе да дава държавнически акъл на хлебарите как се пече хляб и за колко:

"Ако приемем, че средната европейска интервенционна цена е около 101 евро на тон, което около 200-205 лв. на тон, няма логика да се увеличи цената на хляба, след като цената на тазгодишното зърно ще бъде като цената на миналогодишното"

Въз основа на всеизвестният факт,че всички политиците  са маниакални лъжци и големи глупаци всеки би могъл да си направи извода,че хляба ще поскъпне.

Хлябът поскъпва поне с 10% 15 юни 2007 
Повишение на цената на хляба ще има, надявам се то да не е повече от 10%, но и такова увеличение ще се задържи трудно до края на годината прогнозира във Варна председателят на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България (ФХСБ) Димитър Людиев.

Бонев коментира още, че отново е била повишена цената на брашното на 680 лева за тон. Направихме справка и се оказа, че ако поръчаме брашно от Австрия, заедно с транспортните разходи, то ще струва с около 10 лева по-евтино от предлаганото у нас. Освен това австрийското брашно е с по-ниска влажност и има по-добри качества. Той прогнозира, че при това развитие на цената на брашното до месец хлябът ще скочи с 10 на сто

....в курортите на север от Варна “в мазетата на хотелите има фурни, които нямат елементарни условия за производство“

---------------
Агенция "Фокус"
Варна. "Очаква се увеличение на цената на хляба с около 10-15 % до края на годината". Това съобщи Димитър Людиев, председател на Българската асоциация на хлебопроизводителите за радио "Фокус" - Варна.


Тагове:   министър,   Кабил,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9781752
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094