Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2007 12:20 - Как беше въведен плоският данък
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 5675 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2007 12:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Обществата по целия свят се манипулират и управляват от тайни организации като "Череп и кости" в САЩ ,"Опус Деи"-Ватикана, неконституционната чуждестранна масонската ложа Г3 на Коалиционния съвет в България.Освен това навсякъде има илюминати и извънземни. Според независимия депутат Елеонора Николова от тоя сорт е и Г13 които са така наречения национално отговорен капитал, но  желаят в България да продължи сивата икономика, а не плащането на данъците.

На 29 юли в Евксиноград носещият всички белези на организирана престъпна група,ако може да се вярва на президента Съвет на коалицията (Г3) в традициите на масонството подменяйки демократичните процедури тайно взе решения по важни за страната въпроси .
Едно от умопомрачителните решенията беше за въвеждане на 10% плосък данък, решение взето под натиска на Института за пазарна и чалга икономика, масонска организация на най-великия заговорник в света Джордж Сорос.Tой преди 15 години разори Английската банка,преди десет свали правителството на Жан Виденов и сега управляващите са толкова уплашени,че правят каквото им се каже. Официално предложението за плоския данък е дошло от партията на Негово Сатанинско Величество която в ситуацията на голяма бедност, дълбоко неравенство и ужасяващо разпределение на богатството все повече губи рейтинг.

politika.bg:Въвеждането на общия за всички налог от 10% бе одобрено с мотива, че се прави едно голямо добро на бизнеса. "Всички на този коалиционен съвет приеха идеята спокойно и без дебати", казаха участници в заседанието. Мярката, която обяви кабинетът, цели да се хареса на чуждите и наши инвеститори, но засегна най-вече хората с ниски доходи, свободните професии и семейните българи, които ще плащат по-високи налози. Те ще са и най-ощетените от новата идея на кабинета "Станишев".

Не е ли изтъняла още повече тънката граница между нормалността и лудостта щом БСП първо прие плоския данък който ощетява най-ниско платените пък после новият министър на икономиката Петър Димитров, сякаш e паднал от Луната да вземе да обяснява,че се надява бизнесът да бъде привлечен в разговори за увеличени на личните доходи?Мина време, разговори нямаше и се оказа,че  Пешо е популист и половина,и роден за министър.

На следващият ден след вземането на решението на Г3 за плосък данък както си и мислех най-фанатичните беснодесни икономисти и защитници на плоския данък Георги Ангелов и Ал-Бош едвам дочакаха да  съмне и започнаха да подскачат от радост по телевизора,радиото и интернет.И да обясняват колко са мъдри от Г3 и как ще се свие сивата икономика от ужас от плоския данък. Другата година като направят проверка на 159 фирми от Хасковско за осигуровките и само 6 като се окажат изрядни това ще бъде обявено за невероятен напредък в борбата със сивата икономика. Това лято само три фирми са били изрядни.

В САЩ също има идея за въвеждане на нещо подобно на плоския данък и за да бъде пробутано по-лесно е в опаковка с надпис СПРАВЕДЛИВ данък.Обаче там има обсъждане  между  избирателите и  политиците,а не като в Абсурдистан хоп-троп и те ти булка Спасовден.


Тагове:   как,   данък,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nakom - ти па
21.11.2007 12:42
1.не забравяй че това бе идея на принц шарминг, безсрамно открадната от комунистите.
2.не оспорвай "единствения" ;-)
цитирай
2. drona - ъъъ
21.11.2007 12:56
аз съм се разписала за този данък преди доста време ...

http://www.libertarium.net/danyk.php?b=1%2F2004&d=9.

така че дискусии по темата е имало ...
цитирай
3. nakom - и аз съм писал
21.11.2007 13:18
http://nakom.biz/?p=54
И то ме вдъхнови постинг на ssstto който за съжаление не мога да откопая.
А това не е дискусия както виждам а отворено писмо.Дискусия не е имало - взе се решение и се прие скапания данък.
цитирай
4. drona - @nakom
21.11.2007 13:36
ми подписката е от 2004, а дискусията е даже от преди това .....

Ако не е присъствала в медиите - ми такова е нивото на медиите ...
цитирай
5. nakom - ха
21.11.2007 13:42
Или нивото на линка и проверката - какво дадох за инфо току що.Да си говорим реално - какъвато информация е посочена, такова впечатление е оставила.
цитирай
6. ssstto - drona
21.11.2007 13:58
Дискусия верно е имало.В един тесен кръг от най-заинтересовани и най-кресливи,теб не те слагам там.Имаше постинг в блог.бг за 'клуб ниски данъци' и като питах дали някой ще каже колко ще намаже познай какво стана.Нищо.То не е работата да има дискусия между стотина човека там в клуб ниски данъци.Тая дискусия прилича на поръчка от Г13 или некои друг.Или дискусия между 5-10-20 хиляди по колкото са членове на НДСВ,ДСБ и СДС в техните клубове.Що БСП и ДПС не обясниха за плоския данък.Туй прилича на НАТО.До вчера бяхме против,днес айде влизаме.Нивото на медиите-оффф:( вчера пак ми кипна.Ами може би тогава журналята не са били толкоз заинтересовани от такава дискусия.Не грешка,не журналята,техните читатели.В сайтовете на СДС и ДСБ търсих да видя имали ли е обсъждане с избирателите за плоския данък.Еми май е нямало.
цитирай
7. drona - прочетох ти линка
21.11.2007 14:08
той е все в сферата на макроикономиката .... и големите корпорации ...но както ти сам казваш - в БГ няма "големи" корпорации с малки изключения .... така че ако има облекчение в работата то тя ще е за малките фирми (тук се коригирам) .... които нямат административен капацитет .....
цитирай
8. svetly71 - От Антикомунист
21.11.2007 14:18
Zdrawejte - Ya se zasmejte:)_)
цитирай
9. drona - @ssstto
21.11.2007 14:32
Здравей,

т.н. "десни" са се хванали за плоския данък като пърле за майка си защото общо взето не им е останала много идеология, с която да се идентифицират ....

Отделно, бих препоръчала да не се стъпва при разсъждение по темата за доходите на каквато и да било статистика .... ние продължаваме да сме достойни наследници на Андрешко .....

P.S. Това с НАТО верно беше голяма порнография ....ама сериозни хора-политици от левицата дето до вчера с мрачни физиономии седяха по трибуните на митинги против НАТО и войната в Сърбия след има-няма време и взеха да кършат ръце - "Другари, не може да не влземе в НАТО" ....
цитирай
10. svetly71 - svetly71.blog.bg
21.11.2007 14:37
10% плосък си е ОК. Това да ви е проблема.
Има измислен 7% данък дивидент, а ЕТ-та са на 15%, а общия налог, включващ всички директни и косвени задължения е от порядъка на 45%, а и да не забравяме, че каквото вземете чисто го харчите за стоки, в които са заложени по 29% ДДС. Така че смятайте колкото си искате, но не може да ме убедите, че поне половината от изкараните средства не се връщат в държвата обрано под една или друга форма, така че не бойте се за постъплениятя в БГ. Само че това не е достатъчно - на нас ни трябва около 50 милярда на година, поне за сега, а това може да стане само по един начин: Инвестиция в научни секретни програми за разработване на практични начини за добиване на газохидрати.

Черно море е най-богатият на газохидрати район на планетата, твърдят учените. Газохидратите представляват метан, втвърден при ниски температури и високо налягане. Напоследък интересът към тях като източник на енергията на бъдещето се засилва с всеки изминал ден. Обяснението е просто - от 1 куб. м газохидрати могат да бъдат извлечени 164 куб. м метан. Метанът пък съставлява над 95% от най-екологичното гориво - природния газ. Според геолозите Черно море крие около 23-25 трлн. куб. м метан. Поне 10% от тях лежат на дъното на нашата икономическа зона. При сегашното потребление те могат да осигурят България с газ поне за 1000 години.
цитирай
11. svetly71 - svetly71.blog.bg
21.11.2007 14:39
20% ДДС - натиснах 9та - извинявам се. А под 45% имам в надпредвид между 38 и 60
цитирай
12. ssstto - измислен 7% данък дивидент
21.11.2007 14:47
Да бе,що като Джордж Дабълю Буш му хрумна идеята да премахне данък дивидент Уолстрийт се изприщи и викна 'недей,бе и без това всички ни мразят'?
цитирай
13. apollon - плосък данък значи тъп данък - това е ...
25.11.2007 15:35
плосък данък значи тъп данък - това е признание за възможностите на инвецията на данъка и намек за кой ще се отнася данъка- презрение към електората - олитическата каса обаче трябва да бъде запълнена след многото години чакане
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9811459
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094