Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2008 13:53 - Всемирна политическа мъдрост от уикенда: Светла Сеизмографката и Бойкоявление
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 2235 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 07.01.2008 21:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всеки уикенд шепа журналисти се жертват за да осигурят на населението от радиото и телевизията  всемирната мъдрост. В предавания като Сеизмограф, Седмицата, На шест...четири очи и т.н се канят героите на деня за да споделят в интересни разговори световноважното си мнение за актуалните скандали на седмицата. Този укенд пробвах да хвърля око на три предавания:

В събота вечерта Светла Сеизмографката направи   най-интересното предаване. Тя възхвляваше комунизма отбелязвайки, че снежни бедствия като сегашното не е имало преди 1989-а. Освен това на края се направи на комунистка и половина и призова всички да спазват закона и да излезнат в неделя да чистят тротоари пред домовете си. Светла Сеизмографката май не знае, че при демокрацията закона се спазва не по задължение като при комунизма, а по желание. А Владимир Каролев разказа виц: Бойко Снегорина излезнал в три часа и цяла нощ обикалял София, но само Николай Бареков го забелязал.

В неделя по Хоризонт  от  9:30 би трябвало да започне Неделя 150.  След  първите десет минути на ужасна музика, твърде вероятно да е била джаз котката заби нокти в крака ми и ми даде да разбера, че предаване което започва  така скучно, че да отврати едно животинче едва ли би могло да предложи нещо повече в следващите 140 минути. Така че изритах котката навън и тя се покатери на един заснежен клон на три метра над земята, и отказа да слезе докато не свърши Неделя 150.  Хората в  Българското национално радио изглежда нямат котки и се осланят на мнението на политиците и другите журналисти за качеството на Неделя 150.

В неделя вечерта Цветанка Ризова на гърба на Крум Савов (т.е. след Спортен свят) има доста повече зрители отколкото заслужава. Георги Кадиев беше при нея, но аз чаках изобретателят на разбойническо-мениджърската приватизация - Александър Божков. Той изглеждаше точно като стар разбойник- брадат и погълнал цяло стадо печени прасенца. Надявах се да обясни как е стигнал до 37-те си прогнози за 2008-а година(3+7=10) които всеки би могъл да направи, но не всеки би могъл да продаде за един чувал пари на хиляда сайта. Но по едно време се чу глас да казва "Бойко Борисов се обажда по телефона и иска да се включи" . Цветанка Ризова се съгласи и сладкият и разговор  с Ал Бош  се превърна в  изслушване на  крясъците на Бойко Борисов  който  като чул какво говори Георги Кадиев, провокирал се жестоко и  счел за свое задължение  немедленно да даде опровержение в реално време. В тоя момент ми писна от Бойко. Не стига дето седмицата мина под неговото мото Seek and destroy  ами не оставя хората да си починат от него в събота и неделя.ПФУ!


Тагове:   мъдрост,


Гласувай:
0



1. chara - защо ги гледаш и слушаш
07.01.2008 14:25
едно време /в соц-а/ медиите се характеризираха като "средства за МАСОВА пропаганда". Днес показват и коментират това, което им е рамкирано като политика от собственика. Струва ми се, че в глобалната мрежа, поради по-малкото възможности за контрол от институции и заинтересовани лица, върху нея, има по многообразна информация, различни мнения, които в "официозите" не се допускат
цитирай
2. ssstto - ОФФ!
07.01.2008 14:40
Едва ли има повече от десетина новинарски сайта и половината са на вестници. Другата половина препечатват това което се казва в тия предавания или обратното като например с БигАЛ. А за рамкиране ОФФФ!-ми то не е само в телевизиите,то е и по сайтовете. И там се пишат малко и скучни неща по скучен начин. Като прогнозите на Ал Бош. ОФФФ! Дже блог.бг вече не го понасям заради изповръщания му дизайн и разтяганията на локуми на zemaria. Кво да им чета на малоумниците сложили в категория политика "13 годишен наръга жена" или изсмуканите от пръстите размишления "при бойко или при софиянски беше по-чисто?"ОФФ.
цитирай
3. chara - чети други неща
07.01.2008 14:50
не български, разбира се - reuters, BBC, новости и т.н. в зависимост от това, което те вълнува
цитирай
4. viovioi - г-жа Петрова е депутатска съпруга
07.01.2008 15:42
но не е забавна, по точно не е добър професионалист. Дразнещ стайлинг както в облеклото , така и в поведението пред камера.А Цвети е интересна, но има някои много фолклорни включвания. Те с Кр.Савов са в Нова , не може да е на гърба. "На гърба" журналята викат, когато конкурентна ТВ по същия часови пояс пусне нещо яко да ги скапва. Като Сървайвър и Промяната.
цитирай
5. ssstto - Опитвам се chiara
07.01.2008 15:58
viovioi исках да кажа, че Цветанка се гледа защото предаването и е точно след Крум Савов. Знам че тия работи имат значение
цитирай
6. liliahristova - Бат Бойко обича да се включва, без да го канят,
08.01.2008 10:09
чудно е, че много водещи са готови веднага да нарушат сценария си и му дават думата, като слушат послушно монолога му.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9810421
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094