Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2008 19:13 - IT'S THE ECONOMY, STUPID
Автор: ssstto Категория: Политика   
Прочетен: 1729 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 22.01.2008 19:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дали изобщо да ми  пука за държавите извън Европейския съюз? Дали те се управляват така демократично както в самия Европейски съюз? Особено ако тези държави доставят нещо толкова важно като природен газ.

Какво е по-важно:че в една държава извън Евросъюза има диктатура с култ към личността на корумпиран мегаломан или, че тази държава  ще  ни даде нещо без което икономиката ни не може? Как да мислим:политически или икономически/ прагматично? Дали да ми пука, че  в Годишният доклад за човешките права на американския Държавен департамент за тази държава пише:
"сурови ограничения на правото на гражданите да сменят правителството си...растящи ограничения на свободата на словото, на печата, на събиранията и сдруженията"

Все пак ако диктаторът е така добър да  даде нещо което НЕГОВАТА държава има на моята за да имам аз и милиони други работа защо да ме интересува, че е диктатор, че ще управлява до живот, че няма опозиция от там където идва газа?

Има такава  държава, но не е Русия, а Казахстан. А Нурсултан Назърбаев е  доживотен неин президент. От там би трябвало да идват 2/3 от газа за газопровода Набуко. Както казват от Брюксел: Набуко е приоритет. Не демокрацията. Боли ги тъковата еврократите за демокрацията. Също и псевдодемократите в България. IT"S THE ECONOMY, STUPID


Тагове:   stupid,


Гласувай:
0



1. анонимен - венелин
22.01.2008 18:20
добре си го казал, а саудитска арабия също е подходящ прример ако поразгледаме икономическите партнйори на мириканците
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ssstto
Категория: Политика
Прочетен: 9810098
Постинги: 1481
Коментари: 5889
Гласове: 7094